Thursday, January 28, 2010

Valoa elämään


Talossa tehdään jo kovaa vauhtia väliseiniä ja meillä on valaistussuunnitelma ihan vaiheessa. Apuva! Eli nyt on kiire päättää minkälaisia ratkaisuja minnekin. Eli istumme miehen kanssa alas ja kynät vaan viuhuun. Pari spesiaalia juttua meillä on jo mielessä, mutta monta juttua ratkaisematta.

Rakastan erilaisia valaisimia.

Meillä on jo iki-ihana Garlang, joka laitetaan...

...jonnekin,

arvoiselleen paikalle ja Korpiheteen Soihtu vihreänä. Sitten on parit perintövalaisimet, joista ei luovuta mutta uusiakin valoja on saatava.


Hankintalistalla onkin yhteen huoneeseen Kartellin FL/Y:n lilana. Ja vauvalle tuo söde eleffantti- valaisin. Pojan Star Wars-teemahuoneeseen mielin Sairasen Kotiloa, mutta hinta vain mietityttää. Muodoltaan ja väriltään sopisi teemaan....
Friday, January 22, 2010

RETSI


Retsi on kuparinen puunkantoteline. Tai sopii sitä pitää vaikka lehtitelineenä. Retsi on Sisustussuunnittelu Valoisan Arjen Jaana Mertama-Paljakkalan lanseerama tellinki.

-Isäni teki tälläisen puunkantotelineen 50 - vuotta sitten. Se on yhä käytössä. Isäni mukaan annoin nimen Retsi, Jaana kertoo.

Retsin korkeus on 60 cm ja maksaa 49,90 + postikulut.

Tuotteen voi tilata osoitteesta jaana@valoisaarki.fi

Tää on saatava! Mutta vasta kun talo on valmiimpi.

Aarrekidiä Rumbosta
Nyt niitä on saatavilla!

Nimittäin Aarrekidin pehmoja. Varastossa tällä hetkellä siilejä ja pöllöjä. Nää on ihan huippu söpöjä tapauksia!

Thursday, January 21, 2010

Koukku heiluu......nimittäin Virkkuukoukussa Ny:ssä.

Ihania ihania mattoja. Tällänen tulee tyttärenkin huoneeseen, sanoo mies mitä sanoo. Alkuun ajattelin: "Et hei apua, liian romanttinen juttu mutta ihana. Ja olenko hei lipsumassa romanttisen sisustuslinjan puolelle". Mutta ehei, käy todella loistavasti myös moderniin kotiin. Minä haluan maton mustana, piste

Tuotteet ovat käsin virkattuja tekstiiliteollisuuden ylijäämätrikoosta. Matot tekee ainutlaatuiseksi se, että ne on valmistettu käsityönä ekologisesta materiaalista. Jokainen kappale on uniikki. Asiakkaalla on myös mahdollisuus saada matto toivomansa värisenä ja kokoisena.

Mattoja saa nyt siis myös Rumbon kautta.
Kiitos Tiinalle tapaamisesta!

Lupa leikkiä
Lupa todellakin leikkiä ruoan kanssa, jos siitä keksii jotakin noin hauskaa ja maistuvaa. Eli hampurilaisen väliin vähän kurkkua jaloiksi, juustoa kieleksi, sipsejä korviksi ja halloween suklaista silmät. Ja ei ku syömään!

Tuesday, January 19, 2010

Ta Daa
Kyllä mä nyt uskallan jo uskoa sen todeksi että tyttö on tulossa!!! Tämä mamma on niin superhappy!! Onhan tuo asia tullut lääkäriltä neljään kertaan tarkistettua. Nyt viikkoja 30+5 ja vielä vähän että saan sen oman prinsessan syliini.

En mitenkään voinut vastustaa, vaan pari mekkoa tuli jo kaappiin hommattua ja vähän muutakin tyttömäistä kun läjäpäin löytyy poikamaisia vaatteita. Ylemmän kuvan vaateet Lindexistä ja alempi samettimekko Sisukas.netistä.

Monday, January 18, 2010

Johan pomppas mageisiin väreihin


Hei, ihan oikeesti, sikamakeita!!!

Uusimmasta Skönä Hem(2/2010) -lehdestä tuli bongattua Fjäråskupanin liesituulettimet. Jos oikeesti haluaa erikoista keittiöönsä, niin tässä on sitä jotain, mielestäni. Jos me ei oltas jo valittu hyvin slimmattua liesituuletinta, niin tollanen vois päätyä ihan hyvin meille. Viimeksi oli vastaavantyyppinen tuuletin, niin nyt tulee piilomalli. Uskaltaisitko sinä valita tuollaisen värikkään, värivaihtoehtoja nimittäin löytyy? Vai turvautuisitko tylsään teräksenväriseen? Minä ainakin uskaltaisin. Hintaa näytti olevan n. 12 500 kr.

Oih, kyllä se keveni


tili meinaan ;)

Käteen jäi vaihteeksi yksi Skönä Hem -lehti. Lehtipinostani ehkä huomaa, että muutama muukin lehti on jäänyt käteen. Ja tiedoksi, että tuossa ei ole läheskään kaikki lehteni. Pinoja löytyy ja mies kiittää, kun kohta niitä kannetaan selkä vääränä uuteen taloon. Mutta yhdestäkään en luovu. EN!

Mulle riittää että lehdessä on YKSI mielenkiintoinen kuva, jotta se hyllystä päätyy kassalle. Voitteko kuvitella; yksi kuva ja se on siinä ja taas meni kevyesti 6-9 euroo lehteen. Mutta se on mun harrastus ja mielenkiinto, ja tätä on jatkunut ainakin jo 7 vuotta.

Uusimmassa lehdessä mun mielenkiinnon herätti tuo "amppari" kuva. Aivan ihana tapetti ja tapetista tehty lampunvarjostin. Tuota juttua on pitänyt jo useampaan kertaam kokeilla, mutta tänä keväänä sen toteutan.

Mutta kun näin nuo syötävän suloiset muffinssikupit, niin päätös lehdestä oli helppo. "Tää kuuluu mulle". Muffinssikippoja voi käydä ihastelemassa designista.se -sivuilla. Näytti olevan kaikkee muutakin kivaa.

Muista ostoksista sitten myöhemmin.

Keveämmäksi
Onko muilla samanmoinen ongelma tämmöisen pienen rahapussukan kanssa, joka pursuaa ja tursuaa ääriään myöten täynnä jos jonkinlaisia kantis- ja pankkikortteja ja kuitteja? Rahaa siellä harvoin on, kun tykkään vinguttaa korttia.

Oisko tyhjennyksen aika?

Ehkä se tyhjenee ainakin yhden kortin tilin osalta kun lähden käymään kaupungilla, mm. apteekissa. Mitä muuta jää käteen reissulta jää nähtäväksi.

Sunday, January 17, 2010

Maha-asukkiKova on meininki tässä massussa, raskausviikko 30 menossa nyt. Eli ei enään hirveän pitkään tarvi odottaa tulokasta. On tullut hommattua vähän kaikenlaista ihanaa vauvalle ja suurin osa on tietenkin retrohenkistä, kuten kuvasta näkyy. Yhtä sun toista pitäs vielä hommata. Ja pitäs teettää pussilakanoita kun kaupoista ei löydy sopivia, sänky pitäs maalata, lipasto tuunata hoitopöydäksi ja kiinakaappi tuoda kotiin ja täyttää pienen pienillä vaatteilla.

Ja meidän vauva tulee saamaan paljon mustaa. Tämä "musta-asia" on juttu jota ei ihan kaikki, varsinkaan vanhemmat ihmiset ymmärrä (lue vanhempani ;)). Mustaa on hyvin pitkälle huonekaluissa, mutta tekstiilit ovat värikkäitä. Ehkä he sitten huomaavat ettei meidän vauva ihan synkässä sängyssä kuitenkaan nuku. No onhan tässä vaikka mitä, mitä pitäs valmistella ja tehdä ennen synnytystä. Ehtiihän tässä vielä, aikaa on....

Saturday, January 16, 2010

Massut täynnä


Takaisin kotona. Ruoka oli hyvää ja täyttävää ja seurassakaan ei ollut valittamista. Mun lautaselle ilmestyi maistuvaa lammasta. Meidän poika se osaa "käyttäytyä" ruokapöydässä sovitulla tavalla. Mutta mitä odottaa, kun sanoi syövänsä universumia ;).


Ravintolan wc-tilat oli myös tsekattava kun juuri tänään mietimme vastaavantyyppisiä laattoja kylpyhuoneeseemme. Ja onneksi oli avaimet mukana, että pääsimme takaisin "ruttoluukkuumme", joksi nimitän tätä vuokra-asuntoamme kun mies vielä jatkoi matkaansa.

Mukavaa illan jatkoa.

Köökkimme


Tässä me valmistamme ruokamme, syömme sen, juomme kahvimme ja käymme päivän asiat lävitse mutta kello meillä käy ihan omaa aikaansa. Tänään toki menemme nauttimaan muiden tekemästä ruoasta.

No nyt se alkoi


Olen jo pidempään miettinyt oman Blogin aloittamista, mutta nyt sain sitten aikaiseksi.
Mun mielenkiinnon kohteina ovat sisustaminen; retroa, modernia ja designia sekoitellen.Sisustuksen lisäksi mua kiinnostaa mm. lasten lelut ja vaatteet, valokuvaaminen ja ruoanlaitto.

Täällä tulen kirjoittelemaan mua kiinnostavista jutuista ja asioista, mutta melko suurin osa sisällöstä on varmaankin sisustusjuttuja. Mulla on yleensä tapana kirjoittaa hirveän pitkästi, mutta päätin juuri itselleni, että kirjoittelen lyhyitä juttuja.

Meille on kevään aikana valmistumassa 70-luvun henkinen omakotitalo Pirkanmaalle, jonka sisustamiseen paneudumme miehen kanssa kunnolla. Talo on itse suunniteltu, mutta talotehtaan valmistama.


Lisäksi meille on syntymässä vauva maaliskuun lopussa ja sille pitäis alkaa paikkaa järkkäämään meidän huipputilavan kaksiomme makuuhuoneeseen, jossa ennestään minun ja miehen lisäksi punkkaa vajaa 6-vuotias poikamme. Niistä suunnitelmista saatte lukea myöhemmin.