Wednesday, March 31, 2010

PikkushoppailuaOlo ihan hemmetin tukala, mutta raahauduin ulos ylisuurissa kengissä ja suuntasin matkani askartelukauppaan. Piti katsoa ristiäiskutsutarpeita, mutta pitää mennä Sinelliin josta löydän tarvitsemani.Mutta ihania papereita skäppäykseen löysinkin, joten turha ei reissu ollut. Jos noiden myötä löytäs poltteen valokuvakansioiden tekemiseen, joka on jäänyt totaalisesti.Ja Jyskistä melko makee retrokello, ties käykö edes aikaa...
Mutta maksoi alle 8 euroa.

40 + 6


Täällä ei enään tahdo kärsivällisyys riittää. Neiti se vaan on ja pysyy "yksiössään" eikä halua tulla ulos.

Nyt ois jo syytä tulla, koska olo on ihan älyttömän tukala. Esikoinen tuli viikoilla 40+1.

Oisimme niin toivoneet, että typy ois syntynyt eilen kun esikoinen täytti 6-vuotta, mutta ei niin ei.

Odottelu jatkuu ja ristiäiset lähestyy...

Kyttäys palkitaan


Aikeissa oli muutenkin ostaa Kartellin FL/Y lilana tytön huoneeseen ja kuinka ollakaan Huutonettin tuli myyntiin juurikin lila valaisin. Kyttäsin viime minuuteille asti huutoa ja sain pränikän valaisimen itselleni reilusti alle satasella.

Tästä löydöstä olen niin tyytyväinen! Nyt kun saataisiin valaisin vielä Helsingistä kotiin.

Tuesday, March 30, 2010

Mikä tässä maksaa?Aivan menin äimänkäeksi ja yritän pohtia että miten tää hylly voi maksaa melkein 1000 euroa???

Ei vain miesten kauppaMeitsi ihastui Clasuun. Eilen piipahdin siellä pitkästä aikaa ja mitä kaikkea kivaa tyylikästä ja edullista sieltä löytyikään. Kiertelin piiiiitkään siellä ja ostoslista vain kasvoi. Ja mukaan tarttui tietty myös kuvasto, jota mieskin luki koko illan kuin raamattua.Mä kuitenkin lyhensin ostoslistaa tyylikkäiden voiveitsien ja numerotarrojen verran. Värivaihtoehtoja veitsistä oli, mutta meille päätyi stylet mustat ja harmaat. Noi kyllä voittaa ulkonäölään sellaiset puiset. Ja hinta oli "tosi paha", 1,75/2 kpl. Numerotarroista askartelen pojalle vähän laskuoppia.Puutarhamme tarvitsee vaikka mitä uusia välineitä, jotta hoitaminen on helpompaa ja mukavampaa ja tyylistä ei voi tinkiä.

Monday, March 29, 2010

The Takka


Takka on pinnoitusta vaille valmis. Takka on Tiilerin Funkkis Pikku-Lauri. Pintaan tulee vissiinki Decosin Terralime sisustuslaasti. Väri vielä päättämättä.

"TERRALIME on aito italialainen sisustuslaasti. Alkuperäisestä italialaisesta kalkista valmistettu sisustuslaasti on monipuolinen sisustusmateriaali. Sisustuslaastin asentaminen teräslastalla luo yksilöllisen, himmeän ja sileän pinnan.
TERRALIME sisustuslaastia on kaksi eri karkeutta; hieno ja karkea.

KÄYTTÖKOHTEITA
TERRALIME sisustuslaasti soveltuu sisätilojen seinä-, katto- ja lattiapinnoille. Sitä voidaan käyttää niin kotien kuin julkistentilojen sisustamiseen.

Esimerkkejä käyttökohteista ovat wc-tilat, keittiön välitilat, tehosteseinät ja takkapinnat."

Sitä ensimmäistä koekäyttöä odotellen.

Sunday, March 28, 2010

Rumboon Design-valaisimiaIhanaa Ihanaa!

Rumbon tuotevalikoima kasvaa ihanilla design- tuotteilla.

Mm. valikoimiin tulossa Sairasen Kotiloa ja Tulppaania, Aarnion Pinjaa yms.

Päivittyy nettisivuille ihan pian.

www.rumbo.fi

Thursday, March 25, 2010

Järee tykkiVanha kamera veteli viimesiään ja oli luukkua joka ei pysynyt kiinni ja hermot meni. Oli aika ostaa uusi kamera. Mietinnässä oli myös videokameran osto, että saatas tenavien temppuja nauhalle, jotta voivat sitten vanhempana hävetä toilailujaan joita me näyttetäs ylpeinä. Mutta miksi ei ostais yhtä laitetta jossa on molemmat...

Me päädyimme pitkän harkinnan(ehkä päivän miettimisen) jälkeen kunnon järeeseen "aseeseen" eli Canon EOS 550D + EF-S 18: sta. On kyllä makee kamera ja millaisia kuvia sillä saakaan, IHANIA. Kallishan tuo oli, mutta kyllä sen maksaa muistojen ikuistamisesta.

Tässä vähän infoa:

*Huippuluokan kuvanlaatu ja korkeatasoiset videokuvausominaisuudet ennennäkemättömällä hinnalla tekevät 550D:stä päivittäjän ykkösvaihtoehdon.

*EOS 550D on omiaan kuvaajille, jotka haluavat tulostaa kuviaan jopa julistekokoisina tai rajata kuvia ilman, että tulostukseen tarvittavat yksityiskohdat katoavat. Kameran 18 megapikselin CMOS-kenno sopii hyvin kuvaukseen myös hämärässä valaistuksessa, sillä sen tuottama kohina on hyvin vähäistä.

EOS 550D-kameran suurin ISO-herkkyys on 6400. Herkkyysaluetta voidaan lisäksi laajentaa herkkyyteen 12800 asti – se sopii kuvaustilanteisiin, joissa valaistus on heikko mutta salamaa ei haluta käyttää.

EOS 550D-kameralla voidaan tallentaa sekä laadukkaita valokuvia että täyden teräväpiirtotarkkuuden (1080p) video-otoksia. Kamerassa on täydelliset käsisäädöt ja kuvataajuus on valittavissa, joten luova vapaus on rajaton. Nopeatempoisen toiminnan kuvaukseen sopii 720P-kuvaustila, jonka kuvataajuus on 50/60 kuvaa sekunnissa. HDMI-liitännän kautta video-otoksia ja kuvia voidaan toistaa millä tahansa teräväpiirtotelevisiolla. Ominaisuutta tukevilla televisioilla toistoa voidaan ohjata myös television omalla kaukosäätimellä.

Klik Klik!!

Tuesday, March 23, 2010

PiipahdusKevätaurinko sai mut ulos tästä ruttoluukusta ja ajattelin kävästä Showroomillani. Päätin sitten kävellä sinne, ei ehkä ihan viisas päätös näin raskauden loppumetreillä, sillä nyt sattuu!

Voi mikä kaaos siellä vallitsi, on vielä muuton jäljiltä kaikki tavarat laatikoissa. Ois tehnyt mieli alkaa järkkäämään niitä paikoilleen, mutta maltoin kuitenkin mieleni. Mielessä pyörii varaston tyhjennyshäpeninki. Jos keväämmällä sais aikaiseksi järkättyä sellaisen, eli edullisesti kaikkee ihanaa sais sitten...

Mutta siellä on myös meidän omia tavaroita, jotka odottavat taloon pääsyä, mutta sitä ennen niille pitää tehdä jotain. Vanha nojatuoli saa uuden kankaan ja maalipinnan ja sitten siitä tulee oikea karkki.Vauvan musta pinnasänky. Pompulat odottavat vielä maalia pintaansa.Meille kotiutui myös Illu, joka toimii vaipanvaihtovalona. Vaihdan Tuohon vielä tuon kuvan, eli kätsy valaisin kun siihen voi itse valita mieleisensä kuvan.Aurinkoa kaikille!

Monday, March 22, 2010

Meillä nukutaan hyvinAluksi ostimme itsellemme nämä Mairon ihanat norsulakanat ja nyt myös poika ja vauva saivat omansa. Teetin lapsille norsulakanat paneeliverhosta. Norsujen lisäks sängystä löytyy Ivana Helsingin kankaasta ommeltu tyynyliina., isännän oma. Kyllä muuten nukuttaa hyvin näiden vällyjen alla.

Ps. älkää välittäkö tuosta kaameesta taustaseinästä, se on näitä vuokra-asumisen ihania puolia, jolle ei saanut tehdä mitään. Onneksi enää pari kuukautta tuota kaameeta maisemaa.

HattutemppuNäitä tulee meidän olohuoneeseen kaksin kappalein ikkunan läheisyyteen. Kaverikseen ne saavat Kukkapurot ja ehkäpä jonkin vastaavantyyppisen pöydän.Sopivan hauskat ja hullut valaisimet meidän sisustusmakuun.

Friday, March 19, 2010

Pohdintaa

Me mietimme mm. kovasti takkaseinän väriä ja ruokapöydän tuoleja, vaihtoehtoja kun on miljoona. Takkaseinälle tulee Terralimen sisustuslaastia, joka käsitellään lopuksi vahalla, mutta mikä mahtaa olla laastin väri???? Ja puuta, mutta mikä mahtaa olla puulaji?
Tuossa on joitakin kokeiluja väsättynä:


Ruokapöydän tuolit aiheuttavat myös päänvaivaa. Niin monta hyvää vaihtoehtoa:

Mikä yllätys oli, että toi tuoli on Ikeasta. Löysin ensiksi tuon kuvan ja sitten alkoi tuolinmetsästys. Ja kas Ikean sivuille päädyttiin ja mikä parasta hinta tuolille 39 euroa, naurettavaa, mutta miltä tuntuu istua, täytyy mennä testaamaan. Mutta nyt Ikea kilpailee kalliiden tuolien kanssa. Ken voittaa????

Wednesday, March 17, 2010

Toiveita......ristiäislahjaksi. Onko ihan pöljää listata moisia, mutta kuitenkin kaikki niitä kyselee? Itse en niinkään välitä mistään tina-hopee kupeista tai kehyksistä, joten listasin muutamia kivoja juttuja. Lahjojen ei tarvitse olla juuri siihen hetkeen sopivia, vaan voi odottaa myöhempää käyttöä, kuten Alma-tuolit.

Mutta ei niillä lahjoilla niin väliä, kunhan kutsuttu tulee vain paikanpäälle.

Tuesday, March 16, 2010

Mitkä värit meillä jyllää?No ei jää vissiin epäselväks ainakaan näiden ostosten perusteella, joita on vaatehuone täynnä.

Tyynyt Iskusta, Vepsäläiseltä ja Hemtexiltä.

Mistä näitä saa?Kirpparit ja lelukaupat on koluttu? Itse leikin tollasilla pienenä ja nyt tahtoo noita pojalle. Kaupoissa on vastaavanlaisia mutta niissä on magneetit.

Jos joku tietää niin vinkkiä tännepäin, tack!

Monday, March 15, 2010

Valoa saarekkeen ylleValaistusasiat ovat meillä nyt NIIN pinnalla, että joka päivä niitä väänämme suuntaan ja toiseen.

Keittiöön tulee 3,2 m saareke. Sen päälle laitamme modernin mustan valokiskon ja kuvan mattapintaiset valaisimet. Tykkäämme noista ihan älyttömästi, aavistus noissa on sitä 70-lukumaisuutta.

Elsanomia
Tapasin Elsan Habitaressa 2009.

Siitä asti on tuo ihana Helmi-tuoli pyörinyt mielessäni.
TAHTOO TAHTOO! Mutta mies sanoo:"EI TAHDO".

Mitä jos työtuoliksi...
Tahtootahtoo, eikö se mies ymmärrä mua!!!!


Sunday, March 14, 2010niin kuin...

...nimi siis vauvalle päätetty! Mutta pidetään salassa ristiäisiin saakka, joita suunnittelen jo mielessäni ja vähä koneellekin.

Mielessä vähän poikkeavat värit kastetilaisuuden kattaukseen ja kutsukortteihin; pinkki-musta tai keltainen-musta.


Saturday, March 13, 2010

Kannattaa katsoa!Mä oon tähän asti säästänyt kaikki pojan kamppeet kun tiesimme että jossakin vaiheessa tulee hankittua toinen muksu. Nyt on aika päästä pienistä vaatteista eroon, sillä tyttö ei näitä pue päälleen.

Vaatepaketissa on vaatetta 86-98 kokoista. Vaatteet ovat hyväkuntoisia ja useammat vähän käytettyjä.

Paketin tarkempi sisältö:


Vaaleansininen neulepaita ja farkut koko 92(H&M).T-paitoja 4 kpl koko 86-98(Bamse 1 kpl,Cricket 1 kpl ja Okaidin paítoja 2 kpl).

Pitkähihaisia paitoja 2 kpl(Airport Legon koko 86 ja Ruskea Okaidin koko 94)


Sini-oranssi kauluspaita koko 92(H&M) ja ruskeat housut koko 92 (Ding Dong).
Housuista täytyy sanoa että ne ovat täydelliset kuumana kesäpäivänä.


Ruskea-raidallinen kauluspaita koko 92 (Ding Dong). Kerran ollut päällä.


Alkupanos paketille on 20,00 eur. Tarjoa tästä paketista mielestäsi sopiva summa, niin paketti voi olla sun. Lähtee kyllä edukkaasti eteenpäin. Postikulut lisätään loppusumman päälle. Toki voi noutaa paketin Treen keskustastakin.
Tarjoukset voi laittaa meilillä: suvi.penttila@rumbo.fi.

Laitan tänne viestiä että missä summassa mennään vai menikö paketti kerrasta.

Nyt kannattaa tarttua tähän pakettiin. Vinkkaa vaik kaverille jos et itse tarvi.

Ps.
Kevään aikana on kyllä tulossa enemmänkin myyntiin tavaroita ja vaatteita kun alan niitä läpi käymään ennen muuttoa.

Pöllö PököpääMeillä ollaan hurahdettu pöllöihin:Huhuu vaan teillekin!

Kätevää

Oottekos törmänneet näihin Tubrugsin käteviin muovisankoihin?Mitkä värit!

Näitä oon halunut meille lelujen säilytykseen jo jonkin aikaa, mutta nyt kyllä tilaan näitä, kun on tilaa minne pistää ja romumäärä alkaa tuplaantumaan vähitellen. Ja kyllä mun puutarhakin tarvitsee väriläiskän ja mies vaiks autonpesuvadin.

Suomesta näitä myy ainakin Eg-Trading Oy ja Hyötykasvisyhdistys.
Ek:n sivuilla ei ollut saatavilla kuin vihreä, musta, punainen, sininen tai lila, mä kaipaan noita värikkäämpiä.

Hinnat alkaen 12,00 Eur.

Jos nyt joku tietää vielä muitakin paikkoja, niin ilmoitelkaa. Oon mielestäni jossakin näitä nähnyt, mutta en muista että missä.

Friday, March 12, 2010

"Vinnille"

Raotan tässä meidän "Vinni"-vauvalle tehtyjä hankintoja. "Vinni" on tulevan isoveljen keksimä nimi, jota jo kovasti kaikki odotamme.

Kärryiksi ostimme käytetyt, mutta TODELLA hyväkuntoiset Panther Juniorit. Todella siistit ja ennen kaikkea puoli-ilmaiset vaunut. Vaunuleluna toimii Pakhuis Oostin retronorsu. Norsua löytyy myös Mairon pinkistä fleecepeitosta, joka pikkasen pilkottaa tuolta uumenista.Vaunuihin ostin Kaiserin tyylikkään mustan lämpöpussin. Äitiyspakkauksen makuupussit (joita löytyy 2 kpl) kun ei oo ihan omaan makuun sopivia. Mun piti teettää Marimekon Karkulaiset- kankaasta pussi, mutta en sitten jaksanut. Odottakoon kangas uutta inspisideaa.Olikohan toi lämpöpussi ihan turha ostos näin kevään korvilla? Mutta eipä tuon alle tarvi paljon pukea. Toi on hyvä, kun siinä on aukot turvavöille, niin saa kätevästi muksun pakattua kauppamatkalle mukaan ja ei tarvita toppahaalareita.


Vaunuihin on teon alla "tee se itse Kurtis-vaunusuoja". Markkinoilla olevat suojat ovat makeita, mutta niissä kuviot ei ihan vaan miellytä, joten huomenna jos saisin valmiiksi oman version. Siitä tulee makee jos se onnistuu.
Turvaistuimeksi meille tuli Akta Graco, kivan ruskeena.
Kiinakaapista löytyy kaikkea retroa ja vähemmän retroa kudetta ylle ja alle, jotka ovat vielä alkuun hieman isoja.
Hoitopöydän laatikoista löytyy kaikki tarpeellinen, hoitotarvikkeista sopivan kokoisiin vaatteisiin. Ja retro se taitaa täälläkin jyllätä.Sängystä ja muista jutuista saatte lähiaikoina lukea Minityylin blogista.

Meillä on siis kaikki kunnossa, vauva sais tulla jo.