Wednesday, June 30, 2010

Kyllä kannattaa......nimittäin poiketa päivittäin Tammelan torilla. Ensteks vähä kermamunkkia ja teetä naamareihin ja sitten kiertämään kirppispöytiä.

Tänään tuli tehtyä kivoja löytöjä:
* läjä kirjaimia
* suloinen pikkukaappi (ei vielä paikkaa sille, mutta en voinut jättää ostamatta)
* peli pihamaalle

ja todella halvalla. Ihana paikka, kannattaa siis poiketa.

Ja Popin alesta ihana mekko.

Monday, June 28, 2010

Tahtoo alesta


Voi jessus ku sattu sopivasti. Nimittäin nyt on himoitsemamme ruokapöytä alessa ja siihen sais tuolitkin melkein kaupan päälle(6 kipaletta). Mutta hieman käymme miehen kanssa neuvotteluita, koska ilmainen tuo ryhmä ei ole ;).

Ruokapöydästä en tähän kiireeseen löytänyt kuvaa, mutta uskokaa että hieno on :D

Sunday, June 20, 2010

Kyllä se siitä valmistuu...talomme nimittäin. Taas saimme jotakin aikaan ja näyttää omaan silmään niin hyvälle! Mutta kyllä sitä tehtävää vielä riittää. Pitäs listata kaikki tekemättömät duunit. Mä rustaan minkälaiset verhot pitää ostaa, niin mies voi rustata niitä muita hommia ;)Tuota kylpyhuoneen seinän väriä mietimme, valkoinen, harmaa vai joku muu. Tavara siihen pitäs hakea viikolla.Perjantaina kävimme koeistumassa useamman sohvan ja kyllä me taidetaan päätyä Belluksen Lazy -malliin. Mallia ei enään ole myynnissä, mutta saisimme sellaisen vielä. Molempia alkoi viehättäämään nahkasohva. Ennen en ole korvia lotkauttanut nahkasohvalle, mutta nahka oli pirun hyvä; ei hionnut perse, enkä liukunut sohvalta alas vaan oli hyvinkin i-h-a-n-a. Et kyllä siinä torkkua ottais. Sohvan pitää nimittäin olla niin mukava, että simmu painuu väkisin kiinni kuten nykyisellä Big Bossillamme. Ja kaiken lisäks se puhdas valkoinen oli TYYLIKÄS!

Saturday, June 19, 2010

Näihin rakastuin


Ihan piti pikaisesti käväistä Kontissa. Ja aih mitkä tuolit silmiini osuivatkaan. Näiden kanssa menin samantein kassalle. En tiedä minne ne laitan mutta eiköhän niille paikka löydy.

Thursday, June 17, 2010

Hämäystä


Olen miettinyt eteiseen tai jonnekin seinätarraa. Se sais olla jokin tuoli. Kuinka moni istuis oikeesti ohi...

Barbababaa torilta


Tammelan tori on kyllä mahtava paikka näin aurinkoisena päivänä. Aamupala maistuu hyvässä seurassa ja kahveitten jälkeen tutkitaan kirppisanti. Tällä kertaa löytyi kahdella eurolla kaksi uutta Barbababa- lautasta. En voinut olla niitä ostamatta. Jos noista maistus sitten perunat ja porkkanat.

Wednesday, June 16, 2010

Laattaa pukkaa
Tänään taas talolla tapahtui paljon. Ihanaa että näkee valmista pintaa niin jaksaa painaa loppuun asti.

Kodari sai kaapistot. Valkoiset viilureunalla varustetut ovet vielä puuttuvat.

Laattoja sain tänään ja niitä alettiin heti laittamaan pikkuvessaan. Huomenna jatkuu kylpyhuoneen laatoitus.

Me ollaan ihan pähkinöinä meidän laatoista, mutta parempi ollakin kun maksoivat maltaita.

Huomenna pitäs olla poutaa, joten autotalli ruskettuu.

Tuesday, June 15, 2010

Nyt on kaappia


Kylläpä otti koville, nimittäin vaatekaappien ostaminen Ikeasta suununtaina. Meinas mennä ikä ja terveys.

Walk in closettiin piti saada 35 cm syvä kaapisto ja se tuli hommattua loppujen lopuksi tammen värisenä. Oisin halunnut vaaleamman version tammesta, mutta kas, sitä ei saanut kuin 60 syvänä ja sitten siihen ei ollut tarjolla kuin liukuovia. Sitten piti ottaa mustanruskea, mutta siihenkään ei ollut jotain sopivaa osaa. Vinkee olis ollut variaatio; valkoinen runko ja mustanruskea maitolasiovi, mutta nössöilimme.

Hirveetä venklausta kaiken kaikkiaan! Ja oltiin ihan varmoja, että se mitä halutaan loppujen lopuksi ostaa, niin ei kuitenkaan ole varastossa, mutta kas ne on nyt hommattu.

Meille tuli siis 2 x 50 cm ja 1 x 100 cm kaapit. 50 kaapit ovat umpiovilla ja 100 setti on maitolasilla. Näistä tuli hyvä ale Family-kortilla.

Kaappeja piti hommata vielä yhteen huoneeseen, mutta päätimmekin laittaa sinne Stuuvaa, kun on niin hieno ja on sopivan kokoinen lapsen huoneeseen. Stuvaa tulee myös pukuhuoneen puolelle.

Muutamalla muullakin oli muuten Paxia kärryissään. Huh mikä suoritus!

Sunday, June 13, 2010

Mahtavuutta

Taas on yksi huone tapetoitu, eteistä maalattu ruskealla(jää tosin osittain kaapiston taakse) ja kodarin lattia laatoitettu. Mutta mikä kyllä on ihan parasta koko talossa; ON nuo meitin ikkunat. Mikä valinta meiltä, ihan P-A-R-A-S! Eilen läks suojamuovit kaakkoon ja nyt tulvii valoa sisälle.

Friday, June 11, 2010

Ostaakko vai ei?Yhellä kirppiksellä on tollainen lamppu. Ostaakko vai ei? Hinta ei paha ja pikku fiksauksella saisin sen tytön huoneeseen, ikkunan lähettyville roikkumaan. Meillä taitaa joka huoneessa olla vähintään 2 kattovalon paikkaa, mutta me niin tykätään valaisimista.


Tolle mietin väriksi turkoosia tai minttua. Kauheeta, mä en ole koskaan noista väreistä tykännyt ja nyt niitä rantautuu taloon, mutta vain tytön huoneeseen, ehkä. Miestenkaupasta spraymaalia tai sitten Nuden tekstiilijohto.

No käydään ensiksi lätkäsemässä tapetti seinälle ja katsotaan sitten.

Monday, June 7, 2010

E 2 kk tänäänAika vaan menee nopeesti!

Jokelletaan ja melkein naureskellaankin. Tänään oltiin neuvolassa näissä vetimissä:Henkkamaukan kesäpaita


Mummin tuliaisbyysat Italiasta

Sunday, June 6, 2010

Olohuoneen tapetti päätettyOlohuone saa yhdelle seinälle Designers Guildin tapetin. Tämä Canonbury on myös lastenmalliston tapetti. Tuo sopii kukallisen tapetin kanssa, joten on sitten niinku niin yhtenäistä.

Tänään saatiin tapetoitua työhuoneen seinä tai E:n huone, kun sinne vauva majoittuu ensiksi. Tässä työmme tulosta:Jatkettiin siis samalla tapetilla mitä makuuhuoneessa koska näkymä halutiin yhtenäiseksi.

Tapettia pinnassa


Eilen saimme miehen kanssa tapetoitua makuuhuoneen! Hienolta näyttää sanoisin!
Vielä kuitenkaan ei korkattu shampanjapulloa vaikka syytä olis, ehkä odotamme vielä hetken. Tänään tapetointi jatkuu samalla tapetilla ja valmista syntyy...
...pikkuhiljaa!
Tapetti on Designers Guildin *Floral Street* ja lastenmallistosta. Väri on Graphite. Eli oikein hyvin löytyy lastenmallistoista tapetteja myös aikuisille, ainakin meille ;).

Saturday, June 5, 2010

Tällänen syöttis"Pian" pitää hommata syöttötuoli ja tuli nyt tommonenkin ONNI vastaan. Kotimainen.
Design: puusepänliike HANNES

Kärpässienen alla


Typylle tahtoo Ikeasta tuon jalkavalaisimen ja tuo tuoli saa ylleen kuvan kukkakankaan ja puuosat tuolista maalaan mustaksi. Sitten me luetaan iltasatuja oman sienen alla.

Walk in closet


Nyt pitää päättää miten saamme järkevästi rakennettua pienen walkkarimme vaatesäilytyksen kannalta. Mutta toisaalta kun tila on melko pieni,(melkein kuvan kokoinen, mutta inasen kapeampi) haluan että ulkonäkö tulee sijalla yksi eli menee käytännölisyyden ohitse koska tilaan ei tule ovia. Sen pitää olla ulkonäöltään kestävä ja huonemainen ei vaatehuonemainen, you know.

Toinen seinusta on meillä täysin selkeä, eli sille tulee täyskorkeat Ikean Paxit. Yksi 100 cm runko ja sen molemmille puolille 50 cm rungot ja syvyys on 40 cm. Väri tulee ilmeisemmin olemaan koivu koska on melko lähellä keittiön akaasiaa.

Tässä muutama vaihtoehto nopeesti kyhättynä toisesta seinästä. Sille alkuun piti tulla symmetrisesti samanmoinen 2 m kaappirivi, mutta kas kun valokytkimet on siinä vähä tiellä (pieni suunnitteluvirhe ;)). Ja matalammat lipastot kyllä keventäs tilaa ja antas sitä huonemaisempaa lookkia.

Lipastoihin mahtuu hyvin meidän vaatteita, sillä me ollaan jo kolmisen vuotta säilytetty pikkuvaatteita lipastoissa.

Tällä hetkellä meidän suosikki sommittelukuvista on viimeinen. Lipastot ovat siinä metrin leveyiset, joten menis synkassa kaappien kanssa. Mutta pitäskö tälläkin seinälä olla korkeaa kaappia? Lipastoiden lisäksi seinälle tulis ylös 2 m avohylly tai pari.

Peräseinälle tulloo iso peili. Ja jos tilaan sais sen kokolattiamaton...

Friday, June 4, 2010

Vähän sekoa


Mies on ihan seko. Ehdotti että tilataaski eteisen valkoiselle seinälle Hang it all-naulakko. "Jaa, että mitä??" No, onhan tota joka lehden kannessa ja kaikkialla, mutta hieno se on, ei siitä pääse. Mulle passaa kyllä.

Vaikkei siinä vaatteita roikotettas, niin käy ihan vaiks "taulusta". Sen kaveriksi tulee jokin Kotona Designin tauluista peittämään kodin ohjauspaneelia.


Ja sitten samaan tilaukseen saa mennä Uteni.Meidän viikonloppu kuluu maalauksen ja toivottavasti tapetoinnin merkeissä.

Tuesday, June 1, 2010

Dyykkaus kannattaa aina


Taloyhtiön pihassa seisoo poistolava. Oltiin just lähdössä Ikeaan katsomaan vitriinivalikoimia kun menimme pojan kanssa katsomaan että mitäs sinne lavalle on heitetty. Tuon oloinen pienehkö tiikkinen vitriinikaappi kannettiin sitten pois sieltä. Juuri tuontyyppistä oltiin etsitty, kun poitsu tahtoo Lego-jutuilleen. Onneksi moinen Aarre löytyi ja poika oli niin iloinen. Tässä meidän kaapissa on ihan ikioma avainkin, jotta saa rakennelmat siskolta suojaan!

Tää oli niin hyvässä kunnossa että mies suostui sen sieltä lavalta pois kantamaan.
Nytkin näyttäs olevan pari kivaa huonekalua lavalla, minne ne mahtuis...
Kumpa joku mummo vaikka tois sinne Stringin *haaveilee* niin heti hakisin pois...

Lempikukka


Tää limenvärinen krysanteemi on ihan ykkönen tällä hetkellä! Näyttävä ja modernin näköinen kukka mun makuuni. Ihan perinteisistä kukkakimpuista en tykkää, joten suosin pakettiin tai maljakkoon yhden kukan ja vähän vihreää heinää kaveriksi, niin johan on tyylikästä ja vielä edullista.

Eilen muun muassa tarhantädit saivat limen vietäväksi kotiisa kun poika aloitti kesälomansa ja lopetti päiväkodissa 4,5 vuoden taipaaleensa. Kiitos ihanalle päiväkodille. Nyt odottaa eskari ja uusi kunta.

Pirkon Kukasta löytyi muutenkin ihania kukkia talon sisustusta silmällä pitäen ja on muutens ihan lemppari kukkakauppa jossa asioida.

YES, me ollaan NYT lomalla ja kiirettä pitää.
Kesä ja kärpäset täältä tullaan!!