Friday, October 29, 2010

Liian myöhäistä Lualdi Porte

Siis voi vitsi kun näistä ovista ois tiennyt jo hyvissä ajoin.
Listattomuus, ou jee!!

Me saimme tietää näistä Lualdi Porte-ovista liian myöhään, joten olimme pelistä pois ja kyllä tosin jo kukkaronkin puolesta. Jos oikeen muistan yksi ovi maksoi toista tonnia. Ei nyt sisäovesta niin paljoa viitsi maksaa, varsinkin kun talossa näkyy asuvan yksi täystuho; pikku E.

Näitä ovia myy Avec ja jos joskus tulee SE seuraava talo niin sinne sitten. Mutta tokkopa tulee.

Me tyydymme nyt maanantaina asenttaviin Skaalan tummanharmaisiin sisäoviin. Lasiovea pikkuisen jännitän, sillä tuo aukko on hyvännäköinen ilman oveakin ja silmä on jo niin tottunut, mutta kyllä se lasilevikkeellinen siihen nyt törkätään.

Thursday, October 28, 2010

Jätteet järjestykseen

Pohdinnassa miten saadaan järkevästi meille omat paikat pulloille, lasille ja kartongeille. Muutama varteenotettava malli, jotka sopis tyyliin ja ois helppo napata matkaan mukaan kun lähtee kauppaan. Lehdet keräämme kiinalaiseen kantokoppaan. Tämän hetken muovikassityyli saa loppua mitä pikemmin.

Mitens teillä on homma hanskassa?

Wednesday, October 27, 2010

Legopileet oli ja meni

Kuvapläjäys pidetyistä pileistä tai paremminkin sen antimista, kun lasten kuvia en täällä julkaise, en ainakaan vieraitten. Mutta kivaa ja hauskaa oli kaikilla! Varsinkin ukko-keksit meni nopeesti lasten suihin ja kakku jäikin sitten aikuisille.

Ja jotain kivaa kotiinvietäväksi.

Lupa sutata seinäänYläkertaa jälleen sisustan ajatuksissani ja tämä ajatusidea lähti jo oikeastaan kauan aikaa sitten miehen sukulaisten kesämökiltä, josta löytyy seinä muistokirjoituksineen "I was here yms". Just niitä diipadaapajuttuja joita mm. raflojen vessanseinät on täynnä. Yläkerta tulee oleen melko miehinen, joten tommonen seinänpätkä on sinne saatava jonne saa vapaasti sutata sekä isot että pienet. Ellen sitten kuulkaa laita moista seinää yläkerran vessaan. Mistä sen tietää. Mutta kuvan seinä on hieno!

Monday, October 25, 2010

Työniloa


Ei ihan vielä valmistu työhuoneeni yläkertaan, mutta tommosii kivoi pikkujuttui vois ilmestyy päivää piristämään.

Thursday, October 21, 2010

Pileet lähestyy......ja valmistelut ovat kovassa käynnissä.

Väsäilen muksuille erilaisia kilpailuita joista yksi on Bingo.

Nimilaput kaulaan etten sekoile nimissä vaikka hauskaahan se varmaan lasten mielestä olisi.

Tuesday, October 19, 2010

KolikkoMietin ruokapöydän alle mattoa. Mitään tekstiilimäistä tuskin haluan laittaa, sillä sitä sais olla kokoajan pesemässä kun kahdelta pieneltä tippuu syödessä vaikka mitä. Eli mietin tietyn kokoista kolikkomattoa. Ois erilainen.

Friday, October 15, 2010

Lamellii, rullista, laskosta,kaihdinta


Siis verhomietintää. Oltiin jo päätetty että olohuoneen isoihin ikkunoihin rullikset, mut sit nähtiin kavereilla lamellit. "Mitä jos sittenkin sellaset". Ei ois pahat ei, ei ainakaan kuvien mukaan. Tai sitten puusälekaihtimet. NO sellaset tulee ainakin saunaosaston oveen, keittiön oveen ja makuuhuoneen vaakaikkunaan, vaaleaa puuta.

Makuuhuoneiden pikkuikkunoihin teetän ilmeisesti laskosverhot. Samasta Guildin kuosista kuin tapetti. Mutta niiden pitää olla ryhdikkäät. Yks vaihtoehto ois virkata verho. Tai siis en minä virkata osaa, mutta jos vaikka mummuni... Tai mistä minä enään tiedän, pää mennee pienellä ihmisellä aivan sekaisin tälläisia miettiessä. Ulospäin kun pitää näyttää myös niin yhtenäiseltä eikä joka ikkunassa voi olla erilainen verho.

Thursday, October 14, 2010

Palikkaa pukkaaKotona asuu Lego-hullu, joten ei näiltä voinut välttyä. Jäbä oli aivan täpinöissään nähdessään nämä. Pyytää ostamaan viä lisää. Katsotaan.

Tuesday, October 12, 2010

Katseet kohti yläkertaaOlen pikkuhiljaa miettimässä yläkerran sisustusta, vuorossa kylpyhuone ja aula. Pojan huone ja vieras/rumbonhuone on mietitty melko valmiiksi. Nää nyt on vaan taas tälläsiä alustavia miettteitä ja onhan näitä ennenkin jo mietitty, mutta sen rakentamista jatketaan pikkuhiljaa. Seuraavana pitäs tilata tasotemiehet paikanpäälle. Oisko jouluks valmiina, oiski.

Kylpyhuone saa olla miehekkään sävyinen ja moderni, pääsääntöisesti poika sitä tulee käyttämään. Mustaa, vihreää, akaasiaa. Marimekon naulakko on ERIkiva. Kylpyhuonekuva (mustavalkoinen) on Pukkilan ja ihastuin siihen.

Väännämme kättä miehen kanssa, sillä haluan suihkun tavallaan seinän sisään ja mies tahtoo jonku "järkyttävän" suihkukaapin. No kai niitä hienojakin on, mutta tämä on taas hieman persoonallisempi ratkaisu. Aion kyllä voittaa tämän väännön.
Yläkerran aulan yhdelle seinälle täräytän Designers Guildin pallotapetin, joka alunperin piti tulla portaikkoon. Näkyypä tapetti heti alakerrasta katsottuna eli portaitten vastapäinen seinä. Portaista tulee vastaavannäköiset kuin kuvassa ja ne päällystetään parketilla, jota on siis tv-seinässämme.

Yläkerran toiselle seinälle ehkä pistän Espritin musta-valkoisen tapetin. Tila on matalaa, joten laitan tapetin myös osittain kattoon. Sen kaveriksi tulee Kukkapuromme ja vanha sohvanraato. Kukkapurojen seuraan sopis Ikean pikkupöytä. Elsanomian Klaffi-hyllyt sopis lehdilleni, mutta niitä pitäs olla melko monta. Ehkäpä keksin niiden tilalle jotain muuta.

Kyllä tuohon aulaan pitää jotakin väriä myös saada, mutta tummaa meininkiä hakusessa. Ehkä tummaa lilaa, joka jatkuu sitten vierashuoneen puolella...

Monday, October 11, 2010

Täydellinen eteinen


Eteisen sisustaminen on vielä aivan vaiheessa. Tässä olis täydellinen suunnitelma meille. Avaraa ja värikästä, mustaa unohtamatta. Emme tähän tilaan tarvitse tilaa kengille ja naulakkokin olisi vain vieraita varten.

Kaikki muut vois toteutua, paitsi tuo naulakko, sillä se on auttamatta aivan liian kallis.
Oi että tuota naulakkoa, ihastuin siihen heti kun näin sen.

Ikean laatikosto sopis hyvin päivän postien laskupaikaksi. Kotona taulu meillä jo onkin. Matto pitäs tilata. Sitten vain haaveillaan naulakosta.

Saturday, October 9, 2010

Kyllä lähtee


Jos näillä systeemeillä ei synny kunnon Lego-bileitä, niin ei sitten millään.
Sitten vielä tehdään keltainen Legopalikan muotoinen kakku, jääpaloja, keksejä. Ja vedetään pari ässää vielä hihasta :D

Kutsutkin valmiina; Legopalikkaa on ainakin esittävänsä. Takapuolen teksteissä käytin hieman lego-fonttia.

Me oltas siis melko valmiina bailaamaan Lego-teemalla, mutta vielä pitää odottaa oikeaa päivää.
Tämä mamma on kyllä aivan täpinöissään, mutta niin on poikakin.

Tänään menee kutsut jakoon.

Wednesday, October 6, 2010

Kaverille kanssa


Kaveri pyysi apua poikansa huoneen suunnittelussa. Tavoitteena oli saada huoneesta viihtyisä, värikäs, raikas, selkeä ja käytännöllinen. Ei liian lapsellinen, ei hempeä. Paljon tilaa leikkimiselle ja leluille säilytystilaa. Värimaailma vihreä, punainen, valkoinen (voi olla paljonkin eri värejä).

Koko suunnitelma lähti liikkeelle Fermin vihreästä Animal Towerista. Yksi seinä peittyy musta-valkoisella tapetilla ja värikkäät Designers Guildin verhot tuovat raikkaan tuulahduksen huoneen kokonaisilmeeseen. Säilytystilaa saadaan paljon Ikean Stuuva järjestelmästä; valkoiset kaapistot ja sininen lelulaatikko.

Automatto on huoneeseen jo aiemmin hankittu ja se saa sinne jäädä, jotta E voi rauhassa kaahailla pikkuautoilla. Punaista piristystä tuovat pilkulliset säilytysrasiat. Seinälle ehkä vielä 3 kpl magneettiliitutauluja; punainen, musta ja lime.

Lattialle peuhaamista varten muutama iso lattiatyyny.

Tällä suunnitelmalla edetään.

Tuesday, October 5, 2010

LEGO-Bileet


Meillä järjestetään Lego-bileet. Ihan muuten vaan, ei mitkään synttärit vaan tutustutaan paremmin uusiin kavereihin.

Näistä bileistä tulee mahtavat! Sinistä,punaista, keltaista ja ripaus mustaa.

Koko tapahtuma on siis Lego-teemalla. On Lego-kilpailuita -ja herkkuja; kakkua, ukkokeksejä, suklaita yms.

Odotamme pojan kanssa näitä bileitä!

Nyt lähdenkin Tampereelle hakemaan tarvikkeita kutsuja varten.

Friday, October 1, 2010

Kiuas lämpenee
Tätä päivää ollaan ootettu, nimittäin saunapäivää.

Harvia kuumenee tänään ja samppanja on kylmässä.

Mukavaa saunailtaa meille.