Pihaan ja altaisiin


Takaovelle, joka johtaa siis keittiöstä ulos, valettiin viime elokuussa portaat ja niiden yhteyteen tehtiin pari kasvuallasta kukille. Eli eka askelma on melko leveä.

Ensiksi ajattelin "junttimaiseen" tapaan laittaa niihin pari semmosta vihreää kuusen tapaista havupönikkää :D. Nyt vaan en saa niiden nimee päähäni ja olen muutenkin onneton kasvien/rehujen tuntija. Mutta mitään semmosta ei tulekaan, vaan tulee tyylikkäästi jotain pikkusta ja samanlaista. En vaan vielä tiedä että mitä. Kuvan altaista tykkään ihan simona, esittelin niitä jo tässä postauksessa. Tuommosia eritasosia tulee pihaan, vähän sinne tänne.

Hyvä muuten tämmösen poropeukalon suunnitella mahtavaa pihaa ja niiden kasveja, kun vaan laittaa sitä mikä näyttää hyvältä :D. Ei vaineskaan, onneks äiti on puutarhuri. Helppohoitosta pihaa haluan, mutta kukkaloistoa pitää olla ja tyylikästä, valkoista, tummaapunaista melkein mustaa, kenties keltaista kaveriksi. Mä näyttelen äitille lehdestä kukkien kuvia ja hän sitten kertoilee niistä enemmän; "sopii, ei sovi, näyttää hyvältä, ei voi laittaa samaan altaaseen" ;). Oikein hävettää mikä tumpelo sitä onkaan kasvien kanssa. Viherkasvitkin saan tapettua.Pihasuunnitelma teetettiin jo viimevuonna ulkopuolisella, mutta kasviluetteloo emme siihen halunneet. Eli ihan yleissuunnitelma. Piha piti tehdä jo syksyllä, mutta sitten tekijälle tuli pieni este ja se jäi. Kauhulla odotan lumen alta paljastuvaa mutavelliä.

Suunnitelmassa on olohuone-keittiöikkunoiden eteen on piirretty kivipuutarha isoine kivineen(oma idea), joita löytyy jo pihasta sekä heinäkasveja. Terassi on n. 20 m2 ja sen yhteyteen tulee moderni pergola.

Hittolainen kun heitin vahingossa sen lehden pois jossa oli niitä kasveja pilvin pimein ja monta mitä kelpuuttasin. Täytyy tutkia nettiä ja alkaa tekemään kasviluetteloo. Tai jos jollain on ylimääräinen Viherpeukalot-lehti, saa lähettää.

Ja miehen kanssa väännämme kättä todella lasten leikkipaikasta, minä tahdon leikkimökit, keinut, hiekkalaatikot. Mies taistelee vastaan, mikä dorka :D Menköön sitten itse aina tuonne lähialueen leikkipuistoon kökkimään. Kuva tosin tuosta leikimökistä lähti jo isälle. Ehkä se mökki vaan ilmestyy tuohon pihaan, muunneltuna tosin; 70-luvun vivahtein. Tosin kelpuuttasin kyllä ihan normi pihavajankin pihaan, josta tuunaisin mökin pennuille. Mutta omat kopperot ois viä paremmat, korkeampi osa ois veljelle ja matalempi siskolle. Ja hyvännäköinen Sweet Caken kuppi ei ehkä ois kätevä hiekkalaatikona, mutta eikös sen pidä olla tyylikäs ;)

Mutta näistä on hyvä jatkaa.

Comments

 1. Kivaa kun kerrot pihasuunnitelmista, toivottavasti saadaan seurata syntyä ja tuloksia blogissa. Itse myös samassa tilanteessa ja olen kyllä aivan tumpelo, yrittänyt sivistää itseäni lukemalla puutarhalehtiä.:)

  ReplyDelete
 2. Sweet Cake kupit olis ihan mun juttu, muffarihirmun :)
  Tuo leikkimökkikin kelpaisi, mutta piha on sille liian pieni...

  ReplyDelete
 3. Ihanat nuo kukkaistutuslaatikot ja upeaa kun niissä on vain yhtä kasvia! Nykyisessä kodissamme on betoniharkoista itse tehdyt altaat, mutta en uskaltanut laittaa vain yhtä kasvia, vaan ne junttimaiset ja perinteiset istutukset. Mutta sitten kun meillä on uusi talo (ehkä vuonna 2011) sinne uskallan. Kerrotko vielä mistä nuo altaat ovat?

  ReplyDelete
 4. Onnea pihahommiin! Meilläkin paljastuu mutavelli lumen alta, ja pihalle olisi syytä tehdä jotain ihan hetimiten, muutoin sinne ei voi lasten kanssa mennä ollenkaan ilman että saa mutakuorrutuksen. Alkukeväästä pitää tosin keskittyä vasta aika suuriin linjoihin, maatöitäkin on vielä tekemättä, jotain kaatoja ja sadevesikeruupaikkoja ym. Mutta siitä se lähtee, uskon vakaasti että loppukesästä mulla on jo upea puutarha :-D

  Seurailen mielenkiinnolla teidän pihan edistymistä!

  ReplyDelete
 5. mä haluan tuon sweet caken "kupin" noille pienille uimapaljuksi pihalle tai miksei hiekkikseksikin (huh mikä sanahirviö!) :)

  ReplyDelete
 6. Kiitos kommenteista. Kyllä te saatte olla mukana meidän pihaprokkisen vaiheita seuraamassa.

  Hanna: googletin kuvia ja sieltä löysin altaat.

  ReplyDelete
 7. Vastaviekulla. Wau mikä mökki. Meillä on sekä puutarhavaja että leikkimökki paritalon takapihalla. Toinen teetettiin ja toinen tehtiin elementeistä itse. Me tumpelot saatiin se aikaiseksi mutta tylsiä ne on molemmat, tuota normitavaraa mitä saa jokapaikasta. No. Pääasia että on lapsilla mökki ja ruohonleikkurin saa johonkin lumelta suojaan. Jään seurailemaan teidän pihan muokkausta. Tulen varmaan toistekin.

  ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.