Puutarharehuja


Kova kuhina käy pihan ja puutarhan suhteen. Kukkia/heiniä tahtoo hän, mutta ihan mitkä tahansa ei kelpaa. Keräsin tähän niitä joita ehdottomasti haluan. Mitään miljoona eri sorttia en pihaamme tahdo vaan muutamaa ja sitäkin näyttävämpää plaatua.

Väreistä mielyttää valkoinen, tumma liila; melkein musta ja vihreän eri sävyt.

Käärmeenparta sopis autonrenkaisiin talon seinustalle. Liljat sopii 70-luvun tyyliin ja niistä tykkään joten niitä ainaskin. Ja näyttävää heinää tulee jonnekin, eleffanttiheinä toistais kivasti talon ruskeaa sävyä. Aidaksi jonnekin osin kelpuuttaisin pylvästuijaa, sillä järveltä puhaltaa aina melkosesti pihaan joten se tois sitä tuulensuojaakin.

Puita ja pensaita pitää vielä miettiä rajoille. Pohdittavaa siis vielä riittää.

Comments

 1. Hienoja kukkia olet valinnut. Tumma lila on kaunis valkoisen kanssa. Eikä tuo elefanttiheinäkään paha ole. Mistä sitä muuten saa? Pitääkö se itse siemenistä kasvattaa vai saako sitä puskina jostain? En muista nähneeni sitä missään...

  ReplyDelete
 2. Hurmehappomarja menis tohon väriskaalaan hyvin. Ihan klassikko lapsuudesta jonka lehtiä tuli muistaakseni jopa mutusteltua :)

  ReplyDelete
 3. Meillä on hurmehappomarjaa ja siihen tulee helposti härmää, eli jokin ihme tauti mikä muuttaa lehtien värin täysin eriksi. En voi itse suositella ja lisäksi siinä on piikkejä.

  ReplyDelete
 4. Terhi: heinää saa tilattua Viherpeukaloilta. Sieltä ajattelin tilata melkein kaikki rehut.

  Salmelat: meidän pihaan tuo happomarja ei oikein istu, joten ei tuu.

  ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.