Portaat
Tänään purettiin vihdoin väliaikaiset portaat pois ja tilalle laitettiin väliaikaiset tikkaat, sillä huomenna äijät rymistää pohjamaalaamaan yläkerran. Ihan mahtavaa!!!
Porrasmalli on meille alusta asti ollut täysin selvä. Tai oikeastaan jo kauankauan ennen kuin edes tiesimme aloittavamme rakentamaan taloa. Täysin suorat, kuvan vastaavat portaat tulossa siis meille. Alkuun piti tulla laatikot pariin ekaan askelmaan, mutta portaiden alle tuleekin harrypotterkoppero mm. kausivaatteiden säilytystä varten.

Kopperoaukko on merkattu kuviin nuolella. Sinne joutuu kumartumaan, mutta onneks meillä asuu kaks pikkuihmistä ;). Siks kopperon oviaukko on noin matala, kun se näkyy eteisen puolelle, niin en todellakaan halunnut siihen täys oven korkuista aukkoa. Ja siellä käydään se muuta kerta vuodessa, ni kyllä selkä sen kestää. Oveksi tulee liukuovi (satiinilasi tai vastaava) ja sen taakse mitä ilmeisemmin vielä valo.

Samalla kopperoaukkoseinustalla on vielä toinenkin aukko, ulko-ovelle päin mentäessä. Tämä on ihan avoaukko, johon tulee ylös valo. Sopii laskupaikaks esim. avaimille, vaikka niin se ei meillä toimikaan ;)

Ja oikeastaan samalla seinällä on vielä kolmaskin aukko, se on vaan yläkerran puolella. Se on aikas iso aukko, melkein lattiasta kattoon ja siihen tulee lasi. Auringonvalo pääsee sitä kautta nätisti portaikkoon.

Viikonloppuna pääsis vaikka jo tapetoimaan, mutta parantus se kirvesmies joka alkaa nakertamaan niitä portaita. En malta oottaa.

Comments

 1. Hei!
  mistä puusta ja minklaiset teille tulee?

  yllättävän hankala keksiä portaita. ollaan parit tarjoukset kyselty ja ne meni yli hiljseen, just tuli yhdestä paikasta mansesta päin postia, etteivät ota tilauksia vastaan..
  kai se menee pilkkomiseks, että portaat otetaan toisaalta ja kaiteet ja runko toisaalta.(tulee valkoiset metallipinnat ja runko, askelmat joko mustat tai vaaleaa puuta)

  ReplyDelete
 2. Meille kirvesmiehemme rakentaa portaat paikanpäällä ja ne tulevat olemaan tuommoiset suorat.kirvesmies tekee ne jostakin ja päällystää ne valitsemallamme parketilla.

  ReplyDelete
 3. JEEE nytkö ne portaat tulee ?! :D Kiva!

  ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.