Kivipuutarha


Me siis puhutaan kivipuutarhasta, vaikka tuleehan siihen kasvejakin, mutta vain muutamia. Kokoa tuolla alueella tulee olemaan yli 10 m ja leveys n. pari metriä. Istutettaviksi kasveiksi tulee vain vuorimäntyä ja eleffanttiheinää. Vuorimäntyä siksi, koska se on niin hieno ja kestää lumen painoa. Heinä ei jää lumimassan alle vaan on lähellä saunan ulko-ovea. Noista tynnyreistä me vielä keskustelemme miehen kanssa, mutta niihin sitten siirrettäviä kasveja. Ne niin kuin vain ilmestyy meidän pihaan maalattuina. Ja ehkä ja kenties vuorimännyn taakse yks raksalava tummanharmaaks maalattuna tai sellaisenaan ja sen päälle joku pikku suolakurkkutynnyri rehuineen.

Koko komeus kruunataan koristekivillä, joko valkoisella tai tummanharmaalla, mutta ei ehkä tää kesänä vielä. Altaat rajataan mitä luultavammin betonikivellä, ehkä puulla, emme ole osanneet vielä päättää, vaikka pitäs olla päätös tehtynä.

Eilen tuhlasimme vettä oikein kunnolla ja pesimme siihen tulevia kiviä. Tulee yksi iso ja sitten joitain pienempiä.

Perjantaina pihassa kävi pihamies, ja ne vois aloittaa hommansa ihan pian.

Comments

  1. Ai kuinka kiva idea ja pihamiehet ripeitä :)

    ReplyDelete
  2. Tupu: usko on vahva että tuosta tulee upea kokonaisuus.

    ReplyDelete
  3. Kuulostaa ihanalta, tekis mieli napata sulta pari hyvää ideaa meidänkin pihalle, mutta se on sen verta pieni ettei oikeen enää muuta mahdu. Kivipuutarhat on huippuja! Kiveä meilläkin on ja paljon.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.