Talon parhaimpia puolia osa 1Ajattelin listata talomme parhaimpia puolia. Olemme asuneet talossa kohta vuoden, joten on aika tehdä listausta huone huoneelta.

Aloittakaamme siis keittiöstä ja ruokailutilasta joka on yhtä suurta tilaa, lisänä vielä olohuone mutta siitä postaus erikseen.


Erittäin tyytyväinen olen kahdessa kerroksessa oleviin kaapistoihin ja niiden väreihin. Yläkaapit ja reunakaapit ovat täyssyvät eli 60 cm ja vihreät poukamansävyiset ovat vain 40 syvät. Tämä kerroksellisuus antaa reilusti säilytystilaa ja alempia kaappeja on kiva käyttää kun tavarat ovat käden ulottuvilla. Yläkaapeissa säilytämme harvemmin käytettäviä tavaroita ja mm. joulukoristeet.

Musta syvä Kvikin allas on ihan ykkönen. Mahtuu hyvin pesemään isojakin pannuja ja vesi ei roisku pitkin. Hana olis ehkä voinut olla toisenlainen, mutta meidän kriteereillä ei montaa varteenotettavaa hanaa ollut tarjolla. Ja kiireessä hankimme hanan, jossa on kylmä ja kuuma merkattu väärin päin, mutta putkari asensi sen kuitenkin suomalaisittain ;)

Pienkodinkoneet ovat sijoitettuna rulokaappiin; katseilta piiloon ja käytettävyys on kuitenkin simppeliä. Ihan ykköstä ettei tarvi katsella kahvinkeitintä joka aamu tason päällä ja leivänkin saa kätevästi paahdettua. Toisessa rulossa on miehen kaikki elektroniikka, joten johtoviidakkoa ei ole missään kun ne kiertää katon kautta oikeille paikoille.

Jääkaappi ja astaianpesukone on integroituja(ap ei kyllä vieläkään), joten linjasta tulee kautta keittiön yhtenäinen.

Ruokapöytämme on ihana ja iso ja sen yllä on kivoin valaisin jonka tiedän tällä hetkellä ja se valaisee hyvin ja on näyttävä.


Keittiöömme kuuluu vielä 3 m saareke, jossa on kaikki ruokailuvälineistä ruoanlaittovälineisiin. Saareke koostuu kahdesta metrin levyisestä laatikostosta ja keskellä on metrinen aukko jossa on hyvä työskentelypiste vaikkapa bloggaamiselle.

Mutta seuraava huone on tulossa aivan pian....

Comments

  1. Saako kahvinkeittimen vedettyä ulos kaapista? Olen miettinyt samantyyppistä ratkaisua, mutta mietityttää höyrystävätkö kahvin- ja vedenkeitin yläpuolella olevan hyllyn pilalle. Vedenkeitin joutuu joka tapauksessa vaihtoon mutta kahvinkeitin näyttää olevan samanlainen kuin teillä.

    ReplyDelete
  2. joska: meillä on iso väli seuraavaan hyllyyn ja ei olla huomattu mitään jälkiä, mutta keitämmekin kahvia vain pari kertaa viikossa. ja hyllyä ei saa vedettyä ulos, mutta sellainen voisi tuossa toimia hyvin.

    ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.