Saturday, April 30, 2011

Moderni pihatonttu


Olenkin pohtinut että onko niitä vai onko kaik vaan niitä kauheita, mutta on niitä, mutta en silti pihaani huoli vaiks aika söpö tapaus onkin.

Täältä

Aina ihan pihallaTänään mennään puutarhakaupoille. Vielä pikkasen hain ideoita(niitähän löytyy niin kätevästi netikasta) ennen kuin alkaa tapahtumaan.

Kivipuutarhaan voisin laittaa siirettäviä maalattuja pönttöjä parit, sillä lumet rämähtää talvella kivien päälle, niin mitään kovin paljoa kasvillisuutta siihen ei voi, eikä ole kyllä tarkoituskaan laittaa. Nuokin pöntöt ois edukkaat ja persoonaliset.

Wednesday, April 27, 2011

Monday, April 25, 2011

Puutarharehuja


Kova kuhina käy pihan ja puutarhan suhteen. Kukkia/heiniä tahtoo hän, mutta ihan mitkä tahansa ei kelpaa. Keräsin tähän niitä joita ehdottomasti haluan. Mitään miljoona eri sorttia en pihaamme tahdo vaan muutamaa ja sitäkin näyttävämpää plaatua.

Väreistä mielyttää valkoinen, tumma liila; melkein musta ja vihreän eri sävyt.

Käärmeenparta sopis autonrenkaisiin talon seinustalle. Liljat sopii 70-luvun tyyliin ja niistä tykkään joten niitä ainaskin. Ja näyttävää heinää tulee jonnekin, eleffanttiheinä toistais kivasti talon ruskeaa sävyä. Aidaksi jonnekin osin kelpuuttaisin pylvästuijaa, sillä järveltä puhaltaa aina melkosesti pihaan joten se tois sitä tuulensuojaakin.

Puita ja pensaita pitää vielä miettiä rajoille. Pohdittavaa siis vielä riittää.

Sunday, April 24, 2011

Terassiunelma


Ei oo ajatukset muualla kuin pihassapihassapihassa, terassihaaveissa ja niiden suunnittelemisessa. Tulis jo se kaivuri ja mylläis pihan ja kirvesmies joka nakuttas terassin. Noi kuvat on ollut ennenkin, mutta ne on niin mun unelma!

Etupihaan


Etupihaan tekis mieli hakee Ikeasta (ilman miehen suostumusta) Ikean toolit ja pikkupöytä.
Etuosaa pihasta laatoitetaan pikkasen, ja veikkaan että 30 x 30, rouhee betonilaatta on meille se passelein valinta.

Toolit siirtys siitä sitten terdelle kun se saadaan tehtyä. Kohta alkaa muuten pihalla tapahtumaan. En malta odottaa.

Friday, April 22, 2011

Vihertää ja ekat pihatyöt tehty

Käväsin Plantagenissa kukkaostoksilla. Sisälle lasimaljoihin ostin kaktuksia. Näistä tykkään, toivottavasti en tapa näitä.

Mukaan lähti myösmuutamat mehikasvit, jotka upotin takapihan karuun betonialtaaseen. Toinen samanmoinen allas vielä tulossa, niin symmetrinen zen vallitsee oven molemmin puolin ovea.

Sisällä myös tuoreet valkosipulit näyttävät kauniilta.

Vihree, vihree, vihree!!! Love love love!

Thursday, April 21, 2011

Munavarkaissa

On se hyvä että tyttö tulee äitiinsä ja ymmärtää munan päälle :DD

Ei auta munien siirtäminen korkeemmalle. Munaa on saatava hinnalla millä hyvänsä.
"Meniks se äiti jo"

"Meni, ei mennyt..."


Sainpas munaa!!!Munarikasta pääsiäistä!

Wednesday, April 20, 2011

Renkaita puutarhaan


Vähän pidempään jo kytenyt mielessä idea, että laitan vanhoista autonrenkaista pihaan yrttipuutarhan. Ja edelleen pidän ideasta. Voi olla että naapurit kattoo pikkasen kieroon. Läjä renkaita erikorkuisiin pinoihin ja yrtit niihin. Samalla voisin pinota niitä kukkaruukuiks talon toiselle seunustalle, eli useita renkaita kivoissa mustissa, samankorkuisissa riveissä.

Noin maalattunakin ne näyttävät hauskoilta, joten ehkä lasten leikkipaikka saa maalattuja renkaita; iso traktorinrengas sopis hiekkalaatikon virkaa toimittamaan. Lasten leikkipaikalle ripustetaan vanhasta autonrenkaasta väsätty keinu, joten teemaan sopis.

Pääsis jo pihan kimppuun.

BTW kuvissa renkaat näyttää melko suttusilta, mä tekisin tietenkin tyylikkäämmältä näyttävät rengasvallit ;)Varaston seinään haluan iskeä sikinsokin kukkaruukkua, tämä piti toteuttaa jo 2 vuotta sitten.

Sunday, April 17, 2011

Ajatukset ulkona
Lumen alta palajstunut mutavelli ja yksittäiset raksariekaleet saavat ajatukset todellakin mitä pikapikaa siirtymään pihan muutostöihin.

Ideoita vielä netistä klikkailin lisää. Simppeliä, modernia, selkeälinjaista kotoisaa, helppohoitosta ja jotain spesiaalia yhä edelleen meidän pihaan.


Kenties musta-valkoista sisustusta grillipaikalle.Kunnon grilli, semmonen ois Röshultsilla, mutta tyyris on. Ehkä tulee tee se itse-Röshults :DIsojen ikkunoiden eteen tulee simppeli kiviröykkiö parine pikku heinineen. Mies haaveilee japsilaiselta hiekkapuutarhasta, jossa todellinen zen-rauhallisuus vallitsisi sitä hiekkaa haravoiden.:DDDD Mutta olen laittanut stopin sille haaveelle.
Välillä sitä ajattelen, että pelkkä ruukkugardeni riittäisi, sillä mikään viherpeukalo en ole, mutta kotoisuutta haluan kanssa pihaan ja kun tuota lääniä kerran ihan mukavasti on. Erikorkuisia isoja altaita kuitenkin tulee useampi, joihin sitä kukkaa sitten saa istutettua. Kädet kyllä niin syyhyäis jo! Tyydytetään tätä intoa hakemalla vähän narsissii tai orvokkii näin alkuun ruukkuihin.

Saturday, April 16, 2011

Marokko
Hiukan on alkanut viehättämään aikas erilainen, rohkea ja marokkolaistyyppinen laatta yläkerran kylpyhuoneen lattiaan. Muut pinnat sais olla rennosti rapattua valkoista pintaa. Mutta toisaalta kun mulla on vahva visio suihkunurkastakin sinne, mutta sen saisi hyvin mahdutettua noihin suunnitelmiin kyllä laattojen avulla. Mutta mies höpisee että alakerran kylpyhuoneesta jäi isoa vihreää laattaa sopivan paljon, joten se varmaan laitetaan sinne, ellen nyt keksi sille jotain muuta. Pakko keksiä :D

Jossakin vaiheessa(rakentamisen alkuvaiheessa) mietin alakertaan laittaa pitkän "laattamaton" koko 13 metrin pituiselle käytävälle. Mutta arvatkaa jäikö se. No tietenkin jäi. Mutta meidän poika ilmoitti jo vuosi sitten että haluais laattalattian omaan huoneeseensa. Hän on niin trenditietoinen :D. Täytyy miettiä vielä vaihtoehtoja, mutta sillä välin kuolaan näitä kuvia.

Ois kyllä aikas herkkuja ja taas sitä erilaisempaa josta tämän talon väki tykkää.