Thursday, June 30, 2011

Tarhatöppöstä


Emäntä aloittaa päiväkotitien elokuussa ja pitää töppöset saaha. Olen tykännyt Tinyzonen tossuista, vain niitä käytin jäbällä päiväkotiajan.

Tanskassa jos johonkus putiikkiin eksyis ja tossuja mukaani saisin. Ei ne täälläkään paljoa maksa, mutta sieltä saa vielä halvemmalla.

Nuo kuosit on kaikkein mieluisimmat ja lila viehättää.

Sunday, June 26, 2011

Ale-laareista
ja kukkaro kiittää edullisista ostoksista. Kauhee pussillinen vaatteita tuli Henkalta haalittua. Ja

tällä Metsolan mekolla jatkettiin, joka ei nyt kuitenkaan ihan ilimanen ollut, mutta oli pakkosaadaosastolla. Tilasin Kuopuksesta. Ketä kiinnostaa mitä löytyi henkalta?

Ja huomenna jatketaan.

Nyt vinkit jakoon mistä löytää pojalle 128 cm kivoja vaatteita? Ihan hirveitä printtigraffitikuoseja vaan tarjolla. Ihan kaameita siis.

Saturday, June 25, 2011

Hyvin pyyhkiiTykkään kauniista köksäpyyhkeistä, ja niitähän löytyy ja aina ostetaan lisää. Nyt kokoelmiin pääsi Fermin pyyhe ja on hieno ja hyvä. Ja sopii niin perusteellisen hyvin köksän muuhun väritykseen.

Nää Marimekot pitäs vielä saada valikoimiin, mutta ainahan tulee uusia ja ihanempia.

Tämäkö?


Vai sittenkin joku muu tapetti? Toisaalta tykkään, toisaalta en. Mutta saahan sen sitten alas jos siltä tuntuu.

Pari rll ehkä jää yli. Ellen sitten vetäse vaatehuoneeseen loppuja.

Wednesday, June 22, 2011

Mattoa emännälle


Sunnuntaina tuli vastaan todella herkullisen värinen vaaleanpunainen matto. Ai että, se oli kyllä NIIN siis prinsessa! Ja emännän huoneeseen ehkä sopiva, vaikka en todellakaan ole vaaleanpunaisen suuri ystävä, mutta rajojen rikkoja ja uskalias sisustaja. Mutta musta tai tummanharmaa sinne taitaa tulla kuitenkin...

...ne tois enempi särmää kun se perhostapettikin on jo vaaleanpunaista. Ei liikaa prinsessaa vaikka prinsessa meillä asuukin. Mutta kankaaseen sopis kyllä turkoosi tai oliivikin.

Kummittelee kuitenkin tämä herkku mun mielessäni, taidan mennä sitä vielä vilkaisemaan.
Ja toimishan se hyvin tummanharmaan lattiamme kanssa.

Tuesday, June 21, 2011

Jotkut näistä


Koko ajan ollut vahva mielipide, että jäbän huoneen kattoon tulee Sairasen Kotilo-valaisimet, mutta tänään mieli alkoikin muuttumaan. Yks kaks vain.

Nyt vahvana kilpailee Muuton E27 ja Unfold. Valaisimia tarvitaan kaksi kappaletta. Sairasen valaisin ois kyllä vähiten nähty, mutta myös kallein.

Monday, June 20, 2011

Talon parhaimpia puolia osa 1Ajattelin listata talomme parhaimpia puolia. Olemme asuneet talossa kohta vuoden, joten on aika tehdä listausta huone huoneelta.

Aloittakaamme siis keittiöstä ja ruokailutilasta joka on yhtä suurta tilaa, lisänä vielä olohuone mutta siitä postaus erikseen.


Erittäin tyytyväinen olen kahdessa kerroksessa oleviin kaapistoihin ja niiden väreihin. Yläkaapit ja reunakaapit ovat täyssyvät eli 60 cm ja vihreät poukamansävyiset ovat vain 40 syvät. Tämä kerroksellisuus antaa reilusti säilytystilaa ja alempia kaappeja on kiva käyttää kun tavarat ovat käden ulottuvilla. Yläkaapeissa säilytämme harvemmin käytettäviä tavaroita ja mm. joulukoristeet.

Musta syvä Kvikin allas on ihan ykkönen. Mahtuu hyvin pesemään isojakin pannuja ja vesi ei roisku pitkin. Hana olis ehkä voinut olla toisenlainen, mutta meidän kriteereillä ei montaa varteenotettavaa hanaa ollut tarjolla. Ja kiireessä hankimme hanan, jossa on kylmä ja kuuma merkattu väärin päin, mutta putkari asensi sen kuitenkin suomalaisittain ;)

Pienkodinkoneet ovat sijoitettuna rulokaappiin; katseilta piiloon ja käytettävyys on kuitenkin simppeliä. Ihan ykköstä ettei tarvi katsella kahvinkeitintä joka aamu tason päällä ja leivänkin saa kätevästi paahdettua. Toisessa rulossa on miehen kaikki elektroniikka, joten johtoviidakkoa ei ole missään kun ne kiertää katon kautta oikeille paikoille.

Jääkaappi ja astaianpesukone on integroituja(ap ei kyllä vieläkään), joten linjasta tulee kautta keittiön yhtenäinen.

Ruokapöytämme on ihana ja iso ja sen yllä on kivoin valaisin jonka tiedän tällä hetkellä ja se valaisee hyvin ja on näyttävä.


Keittiöömme kuuluu vielä 3 m saareke, jossa on kaikki ruokailuvälineistä ruoanlaittovälineisiin. Saareke koostuu kahdesta metrin levyisestä laatikostosta ja keskellä on metrinen aukko jossa on hyvä työskentelypiste vaikkapa bloggaamiselle.

Mutta seuraava huone on tulossa aivan pian....

Sunday, June 19, 2011

Upstairs

Yläkerta hohtaa valkoisessa maalissa. Tapetit odottaa ja maalit haetaan huomenna, eli väriä pukkaa valkoisen kaveriksi.

Kolme ekaa kuvaa on jäbän tulevasta huoneesta, josta näkyy järvelle ja ikkuna on ns. "ranskalainen parveke". Oveksi tulee lasiovi lasilevikkeellä.

Kolme seuraavaa kuvaa on aulasta. Seinälle tulee iso lasiaukko tuomaan valoa portaikkoon.

Ja kaksi vikaa kuvaa on vieras/työhuoneesta.

Tiistaina on jo sinsitä ja vihreää maalia seinissä.

Teti


Koskisen ladossa näin ne ja sitten niitä metsästin kunnen löysin nimen niille. Teti.

Nämä yläkerran aulaan jos valoteho vaan riittää. 4 kpl ja sitten 2 kpl Nudeja roikkumaan piiitkiiiin johtoihin portaikkoon. Aulan käytävään ei voi roikkuvia laittaa koska tila on melko matala, noi ois niin jeeeesss! Eikä oo ees kalliita.

Saturday, June 18, 2011

Lastensänkyjä


Ehkä ja ehkä emännälle pitää saada uusi sänky, vaikka tuskin on pinnasängyssään oppinut nukkumaan. Sen aika ei ole kuitenkaan ihan vielä, mutta vaihtoehtoja pitää katsella valmiiksi. Pojalla on ollut Ikean Vikare, ja olen ollut siihen tosi tyytyväinen, ulkonäkökin ihan simppeli. Ja pikku fiksauksella siitä sais ehkäpä ihan siistin. Mitä nyt puupete-kautenaan moukaroi siihen vasaralla lommoja ja korjasi ties millä työkalulla.

Mutta on muitakin hienoja vaihtoehtoja. Ikean Minnenille näyttäisin maaliruiskua, samoin Kritterille. Vikaresta saisi hauskan tuunaamalla, kuten viimeisessä kuvassa.

Kuva 1
Kuva 2
Kuva 3
Kuva 4
Kuva 5

Friday, June 17, 2011

Päätöksiä muijaNyt pitää äkkiä-äkkiä päättää yläkerran toisen huoneen tapetti, minne isketään Fermin kalenteri, mitä väriä mihinkä seinään yläkerrassa ja makuuhuoneen verhoja. Yläkerrassa on seiniä maalattu jo valkoisella.

Alusta asti vahvana tapettiehdokkaana on ollut Eijffingerin Urban Jungle-malliston vahva violetti tapetti, mutta nyt en olekaan ihan varma siitä. Jos sittenkin tuo harmaampi woolpeiperi. Entä jos sittenkin vain harmaata ja sinistä maalia tai toista vaan. Ihan pimeetä että ehdokkaina mulla on todella monta sinistä. Tai sitten seinälle pääsee jo kauan valmiina ollut Espritin musta-valkoinen raitatapetti. Tätä raitaa ostettiin jo kolme vuotta sitten Virosta, kolme euroa maksoi rulla. Ja on non wovenia.

Vallilan valikoimista löytyi aikas ihana verhokangas. Tuota ehkä makuuhuoneeseen ja sen taakse jokin suklaanruskea, jotta on vähän pimiämpää. Tosin se Vallilan yksi reikäkangas kummittelee mielessä, pitäs löytää sitä jostain Treelta. Nimestäkään ei oo mitään tietoa.

Fermin kalenteri on muuten todella hieno. Nyt vaan se paikka pitäs päättää. Tuskin tuohon kuitenkaan jää...

Terassi saa muuten jo päällyslautojaan. Kohta on baadenbaadenit rivissä.

Wednesday, June 15, 2011

Terassin tekoa
Terden tekeminen on aloitettu ja ihan hyvällä mallilla ollaan. Mies meni vielä vaimon toiveista kasvattamaan terassia n. puolella metrillä leveyssuunnassa ja olen enemmän kuin tyytyväinen. Nyt se on siis n. 3,5 m leveä ja pituutta on kiitettävästi. Terassi vieläkin tuosta isonee aavistuksen laatoitus-osan kanssa.

Tästä homma jatkuu, mutta hidasta se on, kun ei oo ennen tehnyt ja kirvesmiestä ei oo näkynyt, jonka tuo piti tehdä. Mutta itekin osataan, toivottavasti.

Iso kivi kivipuutarhaankin on päässyt paikoilleen ikkunoiden eteen ja talon edustaa kiertää melkoinen "vallihauta".

Monday, June 13, 2011

Mahtava mekkoNaapurin typyltä jäi pieneksi, se siirtyi sitten meille. Tämä on niin hieno!!! Tätä me käytetään koko kesä, taidetaan jopa kuluttaa puhki.

Vimpassa kuvassa kyllä niin naurattaa emäntää.

Arvonnan voittaja

Nudin saa itselleen PaaPii!!!

Palkinto menee siis ihanien pehmojen valmistajalle!

Laitahan yhteystietojasi.

Ja piti vielä lisätä, että aivan mahtavanupeasti uusia seuraajia, kiitos vanhat ja uudet. Kannattaa pysyä linjoilla. Ihan mahtavaa!

Friday, June 10, 2011

Ei saa aikaseksi


laittaa valokuvia seinälle. Kehykset ollut valmiina 6 vuotta. Nyt ne taitaa olla vaan väärän värisiä ;). Ei tässä mikään hoppu ole.

Sunday, June 5, 2011

KollaasiseinälleEmännän huoneen tulevaa kollaasiseinää varten on tullut kerättyä jo muutamia kivoja kortteja. Tuo perhostaulu on kyllä vähän niin ja näin, mutta en voinut sitä aikoinaan kirpparillekaan jättää.

Mutta katotaanko saanko koskaan mitään kollaasia seinälle asti, koko talon taulutkin lojuu ties missä. Pari nojailee tosin ihan tarkoituksella seinää vasten, se on nyt vaan niiiiin in.

Sokkeli harmaa, katto harmaaPostaus erityisesti Marille, joka halusi nähdä harmaan katon ja sokkelin samassa kuvassa. Meidän taloa ei ainakaan lyttää mitenkään vaan tykätään ihan hulluna.

Kuvat ei oo parhaimmasta päästä kun koko ajan vaan paistaa arska ;)