lauantai 29. lokakuuta 2011

Halpaa, mutta trendin mukaista

Pari pikkujuttua tuli hankittua kotiin tällä viikolla, sillä mun heikkous laukkujen, kenkien plus kaiken muun lisäks on kynttilänjalat ja servetit.

Tiimariin oli ilmestynyt moderneja musta-valkoraidallisia servettejä, joten pakkohan niitä oli ottaa koriin. Varsinkin kun paketin hinta oli 1,99. Gaudette Kidsin vastaavista liinoista ehdin maksamaan 6 erkkiä. Mutta onpahan varalla pari pakettia. Gaudeten synttäritarvikepaketti on muuten postissa, pitääpäs noutaa se.


Ja Blogikynttiänjalka eksyi Ikeasta, tai niitä tuli kaksikin.

Ens viikolla meillä juhlitaan Halloweenia, komeet pileet tulossa pojan kavereille, niistä sitten ensi viikolla, ehkä loppuviikosta voi tulla kuitenkin valmisteluista juttua...

maanantai 24. lokakuuta 2011

Asettelua


Pakotan mieheni poran varteen ja kiinnittämään kollaasia likan huoneen seinälle nyt eikä ens vuonna. Ehkä tuolla tyylillä aloitellaan ja jätetään tilaa sen kasvattamiselle. Kehyksiä pitää hakea lisää, sen teen huomenna.

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Haaveilua

Pihkala heitti mulle haasteen, listausta niistä asioista, joita olen aikeissa ostaa, tai joista oikeastaan haaveilen tällä hetkellä. On niin monta rahareikää ja keskeneräistä asiaa että nyt vaan tavallaan haaveillaa.

Ekana haaveena on oma nurkkaus, johon voin käpertyä vilttini ja sisustuslehtieni kanssa. Mies ei tätä asiaa oikein ymmärrä, mutta oma daybed ois ihana. Haaveilen että tekisin sen vanhasta laverisängystä, joita löytyy pari kappaletta varastosta.


Uusi sohva tarvittaisiin ja omaan makuun sopis todella hyvin Bo Conceptin Carmo, mutta koeistuimme sen ja mies ei tykännyt, minä tykkäsin kyllä.


Jo useamman vuoden ollaan haaveiltu kahdesta Jeevestä. Niille on paikka varattuna olohuoneen katosta ikkunan edestä. Mutta nyt siihen tulee pari retrohenkistä pallovalaisinta.


Uten Silo on ollut ostoslistalla tovin, mutta myös tästä väännämme miehen kanssa inasen kättä.


Keittiön puoleisen ikkunan eteen ois tarkoitus tehdä matala taso ja sen päälle laittaa iso työvalaisimen näköinen valaisin.

Mattoja tarvittaisiin, ja itsellä on joku ihmeen sininen kausi menossa ja Palermo ois cool.


Ja tämä kuva on ollut pitkään suosikkini. Meidän talo; eteisestä keittiön takaovelle on 13 m pitkä käytävä ja siihen ois ihana saada kokopitkä matto, mutta eipä sitä sitten koskaan ulos tulis kuskattua, saatika pestyä ;)Ja sitten ehkä järjestystä, järjestystä, järjestystä, järjestystä. Että kaikelle ois paikkansa ja oishan niille, sillä talossa on kaappia, laatikostoa, vaatehuonetta, mutta sekasortoo löytyy siitä huolimatta. Voisin ostaa siis palvelua kuka järkkäis kaik meidän kamat niin kuin haluisin ;)

Ja listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään kaikilla keskeneräisillä asioilla, jotka ois kiva saada päätökseen, eli ostaa kaikki loppusilausten teko valmiina kun itsellä ja miehellä veto ja kiinnostus loppu.

Laitetaan haaste eteenpäin K:lle

tiistai 18. lokakuuta 2011

Leikitään kokkia


Meidän pikkuemäntä on ihan täpinöissään keittiöleikeistä. Olen ollut niin kahden vaiheilla että laitanko huoneeseen leikkikeittiötä vain en, mutta pakkohan se on.

Mutta mitään kaameta muovihärpäkettä en huoli ja Brion hellakin on siinä ja tossa. Ehkä meille riittäs pelkkä keittolevy. Jos leikkimökkiin sitten isompi. Mutta ihania puisia ja kankaisia leikkiruokia voi kaapit pursuta, herkutellaan niillä. Kuvan herkut ovat Haban.

maanantai 17. lokakuuta 2011

Ajoissa
Emännän kaks vee pileisiin on vielä tovi aikaa, mutta jos teema ja värimaailma on ollut jo viime kesästä asti selvillä, niin miksen sitten laita vaan hösseliksi.

Kesällä ostin Metsolan mekon. Alkusyksystä Hipat-pöytäliinan ja nyt tilasin loppuja härpäkkeitä. Rakastuin kyllä kertaheitolla Noihin Paper Eskimon tuotteisiin, joita tilasin Gaudete Kidsistä.

Tuon tyyppinen kortti on kyllä tyylikäs. Tällä setillä mennään ja hyvä tulee.

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Makupaloja emännän huoneestan


Kun isoveli siirtyi yläkertaan, sai emäntä vihdoin ison huoneen omille rojuilleen. Tänään siivottiin ja aloitettiin sen sisustaminen. Pieniä makupaloja näytille ja suurta on se, että mies sai kellon seinälle ja koukut Malmin kylkeen nyt heti tänään eikä ens vuoden puolella :D. Kumpa sais ne taulutkin...

Emäntä saa toistaiseksi tyytyä veljen vanhaan sänkyyn, johon sovittelin Fermin lutusia lakanoita. Emäntä nukkuu vielä niin kovin tyytyväisenä välissämme.

Alkuun oli suunnitelmissa ostaa myös tännekin Stuvaa säilytystä ja vaatteita varten, mutta nyt mennään mustilla Malmeilla ja kiinakaapilla.

Olen iloinen kun saan vihdoin sisustaa tämän tyttömäiseksi.

lauantai 15. lokakuuta 2011

kuppikakku kekkeritKävästiin pari viikoa sitten ystävän tyttären 2-vuotis kekkereillä. Oli sitten niin viimesen päälle laitettu ja hienosti olikin. Ja kaikki oli niin herkullista!

Nää oli oikein rinsessa pileet.

Helsingin tuliaiset


Oma aika; edelleen paras aika ja vietin sitä syksyisen kauniissa Helsingissä. Mun piti ostaa talvisaapikkaat mutta eipä löytynyt sopivia, hirveitä motoristibuutseja pursus hyllyt. Mutta toin kotiin sitten mm. Ordning & Redan kansion ja kortin. Tykkään muuten ihan pirusti niiden tuotteista. Noi antaa pikkusen osviittaa tytön 2-v teemavärityksestä ;)

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Jäbän huone; valmis sänkyTänään aherrettiin ja saatiin sänky noin niin ku valmiiksi. Lopullinen turvalaita ja verkko puuttuu, sillä aukosta tulee pallomaali. Ja puuosat saa jotain väriä pintaansa, ehkä.

Ja sisustus on ihan kesken, mutta verhokankaaksi tulee jätskiä, nam ;)

perjantai 7. lokakuuta 2011

Kumpaa tullee
Eilen hain Marilta läjän kankaita sovitukseen. Noista tulee jäbän huoneeseen toista, arvatkaapa kumpaa.


Hommaan seinälle/kaapin kylkeen naulakoiksi Elisabeth Ellefsenin ruuvit.

Legot on jo kannettu huoneeseen ja sängyn tekeminen aloitettu.

torstai 6. lokakuuta 2011

Kaunokainen


Sattumalta kirpparilta löytyi helmi; vanha matkalaukku. Ja sisältäkin kuin uusi. Maksoi huimat 4 euroa. Tää meni jo yläkertaan.

keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Kortteja
Oon aikas hulluna kortteihin ja HIENOIHIN sellaisiin. Kyllä nääkin kehyksiin pääsee ja likan seinälle.

lauantai 1. lokakuuta 2011

Yläkerran työ/vierashuone


Yläkertaan roudataan kohta puoliin uusia ja vanhoja kamoja ja toisen päädyn huoneesta tulee siis vieras/työhuone, ainakin se vierashuone.

Alakerran makuuhuuoneesta vois Garlandit siirtyä vierashuoneen kattoon, sillä mies haluaa Ikeasta uudet varjostimet sängyn reunoille. Itsekin oon kyllä aikas kyllästynyt noihin garduihin, mutta menettelee yläkerrassa kun ei siellä usein edes olla. Toinen työhuone tulee alakertaan ja itse olen useimmiten koneella saarekkeen päällä.

ZikZak-lakanat ostin muutama vuos sitten Hemtexistä; kivat ja sopii sinne passelisti. Toivottavasti vieraiden nupit kestää sahakuvion. Ruusulakanoista on turha haaveilla ;).

Huoneeseen roudaan joitakin vanhoja lipastoja, joita meillä kyllä riittää ja työpöydäksi pukkijalkainen, ehkä lasikantinen pöytä. Ja työvaloksi feikki Jielde suoraan Ikeasta. Pojalle mietin noita myös työvaloiksi pöydälle.

Jotain kivaa pikku mattoa ja mukavuutta pitää vielä löytää että vieraat viihtyvät. Katotaan mitä tästä roomista syntyy.

SyysrehujaRuukut sai rehuja; koristekaalia, jotain hopiaa ja vihreää. Tykkään. Ens viikonloppuna tulee V-I-H-D-O-I-N-K-I-N kaivinkone pihan mylläämään ympäri. Tykkään siitäkin.