Kasvimaa


Mun kädet niin syyhyää pihan kimppuun. En malta enään odottaa mutta pakko se on. Kasvimaa tulee takapihalle; kasvihuone, vähän autonrenkaita joihin istutan salaatteja ja mansikkaa, parit kasvituet pensaille; herukkaa ja kasvulaatikkoo potuille ja sipuleille. Semmonen aikas rento mutta moderni meininki ja naapureillekin kivannäköinen. Mutta minä kun en osaa mitään perunia kasvattaa mutta yritän, jonain kesänä. En tiedä ehdinkö tulevaan kesään. Ja ajattelin tehdä tämän pienellä budjetilla.

Taidan istuttaa yhden omenapuunkin kasvimaan lähettyville jos siihen sitten joskus saisi kiinni hevosen, joka meillä on ollut jo vuosia. Ja sen puun alla jos joskus saisi juoda vaikka aamusumpit ja ihailla porkkanantupsuja.

Sellainen mulla on toiveena.

Comments

  1. minä kädetön kasvimaalla ja niitten suhteen, mutta eikös yleensä pidä istuttaa pari? jotta pölyttyminen sujuisi.

    ReplyDelete
  2. Perunoita on helppo kasvattaa. Ensin vain idättää ne, ja laittaa vaikka ämpäriin multaan kasvamaan. Ja takuulla onnistuu. Aiemmin, kun asuttiin kerrostalossa, laitettiin nimenomaan noitä ämpäripottuja. Eihän siitä mitään suursatoa tullut, mutta hauskaahan sitä on itsekasvattamia perunoita maistella.

    Ja täällä myös sormet syyhyää päästä pihaan käsiksi, mutta ihan vielä ei pääse. Suunnitelmia pyörii jo mielessä, ja hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty.

    ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.