Thursday, May 31, 2012

Pläkki seinä


Muksujen leikkitalon seinät ovat saaneet lopulliset värinsä, päätyseinä tuli pojan toiveiden mukaisesti mustaksi ja loput valkoisella.

Vielä kattolaudat mustaksi ja sitten lattian laittoa. Pian pääsen sisustamaan tuota kopperoa.

Monday, May 28, 2012

Toimittaja kylässä

Tänään meillä kävi jutun tekijä, ainakin portaista tulee lehtijuttu kenties koko talostakin jossain vaiheessa.

Tarjosin mutakakkua ja kahveeta. Kiitos vierailusta.

Saturday, May 26, 2012

Pihalla
Ollaan taas touhuttu. Koska nyt vielä pihaan ei ole tullut metallitynnyreitä niin iskin yhden puukehikon kivialtaaseen ja pistin siihen mansikkaa ja yrttejä kasvamaan. Tuossa paikassa niiden pitäs oikein rehottaa.

Kukka-altaasta pisti esiin joku lila tulppaani, kaunis ku mikä.

Friday, May 25, 2012

RäsymattoiPiipahdin kirppiksillä tänään ja tein kyllä hyviä löytöjä. Noh, löytyi sitten muutamat hyväkuntoiset räsymatot, euron pari vaan kappale. Toin kotiin sovitukseen neljä, huomenna isken pikkueuroset tiskiin viidestä matosta. On sitten ehkä yläkerran matot ostettu pikkurahalla, ainakin osa, blogimatto ja kelimit viä miäles kummittelee.

Aikas moista muuten että kirppikseltä saa sovitukseen jotakin...
...pikkukylän etu varmaankin ;)

Lasten leikkitönöön löysin myös mukavia metallisia juttuja, niistä myöhemmin. Ja pari kankaistakin.

Tuesday, May 22, 2012

Hortonomi vauhdissa
Kukkapenkistä ovat ensimmäiset kukat auenneet; keltaisia.

Yllätys oli i-h-a-n k-i-v-a, sillä en oo penkkiini istuttanut mitään keltaista, vain valkoista, lilaa ja vihreää. Mää en käsitä. Mää oon kyllä melkonen puutarhuri :D . No onhan tuo tulppaani ihan kauniin värinen. No ihastellaan niitä ja vihertävää nurmikkoa.

Leikkitönöstä enään yksi pieni seinänpätkä laudoittamatta, sitten maalataan ja laitellaan lattiaa.

Sunday, May 20, 2012

Inspiraatiota leikkitönöön

Leikkitönön tekeminen etenee ja pohdin sen sisustusta, vaihteeksi. Poimin muutaman kuvan värimaailmasta sisustussuunnitelman tueksi sillä tuntuu että suunnitelmat vaihtuvat koko ajan ;). Tehdäänkö sinne parvi, pitkä pöytä, laveri... monia mahdollisuuksia. Mutta kyllä sinne sais molemmat, sekä parven että pitkän pöydän.

Pojan kanssa juttelin seinien väristä: "Yksi musta ja loput valkoista. Myös katto mustaksi." Sopii mulle ;) Sitten sitä vihreää ja emännälle pinkkiä, ehkä.
Ikean vihreä tuoli on aika kiva ja hyllyt huokean hintaisia.

Thursday, May 17, 2012

Minitalon rakentaminen
Tänään puuvarastomme sai uutta käyttötarkoitusta ja siihen puhkaistiin ikkuna- ja oviaukko muksujen leikkitönöä varten. Toki meille jäi vielä puuvarasto mutta vain pienempi. Leikkimökki on jotain 5 m2 ja korkeus 2,4 metriä. Voitas puhua oikeastaan siis minitalosta.

Mies veti jo paneeliakin seinälle. Ovia(toinen puuvarastoon, toinen leikkipuolelle) ja ikkunaa pitää pari viikkoa odottaa. Muutaman viikon päästä toivottavasti juhlitaan avajaisia.
Arkku sopis hyvin romujen säilytyspaikaksi. Tuota saa Jyskistä. Ja aiemmin kerroin Aarnion raitakankaista, ehkä kelpuutan sinne Ikean edullista raitaa vaikkapa verhoksi, mutta en näitä aiemmin muistanut.

IllanistujaisetMulle tuli eilen kollegoita kylään. Meillä oli kiva ilta ja myöhäseksi meni. Mulle tuotiin mm. valkovuokkoja ja todella kaunis kukkakimppu. Itsellä ei ollut aikaa mennä kukkakauppaan joten hain metsästä pari pihlajan oksaa . Äitienpäivä-kallapurkin ympärille kääräsin sanomalehden ja hirtin pihanarulla. Onnistunut kattaus ja kermainen kalakeitto, josta ei ole kuvaa, mutta hyvää se oli.

Saturday, May 12, 2012

UpeitaTerassikuvista ei vaan saa tarpeekseen. Miten ihania nämäkin kaikki kuvat. Huomenna menen katsomaan onko isä saanut mulle metallitynnyreitä, niitä tarvitsen muutamia. Niistä hoin jo aiemmin.

Errez Desing on sitten pistänyt kaakeliseinä terassille, tahtoo tommosen. Oiskohan se mahdollista joskus... Aivan upea ja muutenkin noi marokkohenkiset laatat kolahtaa, ovat kolahtaneet jo pitkään.

Friday, May 11, 2012

Uusi matto
Hain sitten Etolasta pojan huoneeseen uuden maton, josta kerroin jo aiemmin Kivan farkunsinistä ja mustaa nahkaa sekaisin.

Haluan vielä samanmoisen mutta ruskean olohuoneen lattialle...
Ja kenties vielä pojalle toinen kun huone on niin jumalattoman I-S-O.

Thursday, May 10, 2012

Mattoja


Tyylivarkaiden jaksossa viime viikolla tehtiin sika makee muutos, ehkä pikkusen liikaa jotakin mutta monia tosi kivoja juttuja. Innostuin kyllä kerroksittain olevista matosta todella. Tein pikkukollaasin haluamistani matoista. Matot Ikeasta, Etolasta, Hobby Hallista ja Perobasta.

Mies tykkäs niistä räsymatoistakin sohvalla, kuin myös.

Wednesday, May 9, 2012

kympin kirppisreissu

Käytiin anopin kanssa kirpputoreilla. Reissu kannatti sillä mukaan lähti matto. Vien tuon viel kantattavaksi niin saa ryhtii oikein kunnolla.Ja uus kesälätsä pihamaalle, voi tuolla kyllä kaupunkiinkin lähteä, on se niin muodikas.

Tuesday, May 8, 2012

Omaas pihaas


Nyt on nurmikko kylvetty ja ootellaan sen vihertymistä. Nyt toivon vaan että satais niin säästäs vesilaskussa ;)

Tien vierusta sai puunsa, punavaahterat. Ne on tommoset kivanmalliset, pitkä runko ja päähän vaan kasvaa "tupsua".Tehtiin niiden ympärille puukehikot ja täytämme keskustan mustalla hakkeella.Seuraavaks käydään leikkimökin tekoon ja saatetaan terassi valmiiksi. Tuohon terassin eteen ole ajatellut laittaa heinää kasvamaan koko matkalta. Mutta sitten vasta kun terassi on valmis.

Ihana tunne kun alkaa saamaan pihaa valmiiksi mutta VIELÄ on paljon kesken.

Sunday, May 6, 2012

Leikkimökin sisustustaEnnen kuin mitään on edes pystyssä, mietin toki leikkimökin sisustusta.

Meille ei tule pihaan siis mitään rakennelmaa, vaan puolitamme ison puuvajamme ja toisesta puolesta tehdään muksuille leikkipaikka.

Tehdään oviaukko ja iso kapea ikkuna. Ja mikä parasta sinne on käynti terassilta. Voin siis nauttia auringosta ja muksut on valvovan silmän alla, ainakin pienempi. Ja tarvittaessa isompi voi mennä sinne omaan rauhaansa ja laittaa oven lukkoon.

Lattiaa tulee peittämään muovimatto, mustavalkoinen. Poika ois halunnut vihreä-valkoisen, mutta ei oikein oo tarjolla moista.Kaapin perukoilla on Marimekon Karkulaiset- kangas. Se vois olla magee takaseinällä. Poika ei ihan lämmennyt ajatukselle mutta katsotaan. Sinne varmaakin tulee jonkin tyyppinen laveri ja se vois saada Aarnion raitakankaista tyynyjä, molemmille omansa. Kankaat kelpas heti.

Ja sähköt vedetään joten Ikean uusi valaisin ois makee ja sitten siellä tietenkin voi luukuttaa mankkaa.

Katotaan mitä saadaan aikaiseksi...

Saturday, May 5, 2012

Sisustusajattelua_juuttipainotteinenAikasin kun herää niin ehtii käynnistää ajatuspyörän päässään, joka pyöriikin sitten melkosella vauhdilla.

Mietin yläkerran aulan sisustusta. Sinne ois kiva saada pätkä mustaa seinää vaikka se koko seinä on nyt vihreä. Eroteltas näin siitä pari eri oleskeluosaa. Mies sanos heti tähän maalausideaan nounou tai minä en ainakaan tee ;). Terveisiä vaan!

Lattialle ois kiva saada pari isoa mattoa. Kaksi kivaa mielessä, Peroban kuvio- matto(2) ja katos vaan Iksun raitanen(4). Tai sitten ihan tavis juuttimattoa ja sen päälle vaikka tuo kakkonen...

...pyörä pyörii ;)

Toisesta puolesta aulaa on tulossa pelipaikka, joten lattialle passais isot lattiatyynyt. Katos vaan nekin on tuommosta juutin ja mustan sekoitusta.

Ja viherkasveille juuttiruukut(3, Peroba).

BTW, Mää en kestä, vettä sataa!!! Pitäs tyhjentää puuvarastoa, josta rakentuu... kuulette sitten piakkoin. Ja tehdä pihahommia muutenkin. Voihan kelit, missä on lämmin kevät????

Wednesday, May 2, 2012

PihassaMe ollaan touhuttu ja viety pihasuunnitelmaa eteenpäin. Ei tuo allas kyllä virallisessa suunnitelmassa ollut, eli ihan omaa tuotantoa ;). Tehtiin siis kivien ympärille puukehikko joka tulee täyteen kaikkia kivoja kasveja ja heiniä. Kyllä siihen yks puukin istutetaan. Sieltä pilkistää jo yhtä sun toista joita syksyllä istutin ja eilen oliiii iiiihan pakko käydä Planteagenissa hakemassa lisää kasveja siihen, vähän lilaa ja ikivihreää. Koko komeuden kruunaa sitten hetken päästä musta koristekate. Ja täytyy sanoa että tuli kyllä niin linjaan tehtyä kivialtaan kulman kanssa.

Ulko-oven edustan ruukut saivat uudet kukat. Tuommonen pikkurungollinen valko-lila kukka ja murattia. Sen hei sentään tunnistan.


Loppuviikosta meille kylvetään nurtsi ja sitten viedään taas hommia eteenpäin, suunnitelmia on. Ja edellisvuonna istutetutkin on näköjään hengissä.