Pikkujutuilla kotosampaa

Hyvää tätä vuotta!

Ajatukset on siirretty jo kesän puolelle.
Ensi kesänä meitä odottaa Italia, sama paikka kuin viime kesänä; Idrojärven ympäristö. Siellä oli vaan niin helppo olla lasten kanssa ja kaipuu ja ikävä jäi mm. niitä upeita auringonlaskuja joita ihasteltiin omalta terassilta viinilasin äärellä vilttiin kääriytyneenä ja lapset tuhisivat lähellä. Joten mitä sitä turhaan hyvää paikkaa vaihtamaan. Taitaa ehkä vanhuuskin iskeä ja tästä lähin löydämme itsemme tuolta joka vuosi.
 Noh, ehkä ei kuitenkaan mutta ensi kesänä kuitenkin vielä. 

Mutta paikka on rauhallinen jossa oli kaikkien kiva olla ja lapsetkin víihtyivät niin loistavasti. Eivät vinkuneet kertaakaan eioomitääntekemistä niin silloin tiedämme että loma on hyvä. Suuremmin ei viime vuonna reissattu autolla eestaas kuten aiemmin ulkomaan reissuilla ollaan tehty, ihan vaan loikoiltiin altaalla ja altaassa. Sen tiedän että miehen kanssa teemme kaksin reissun Milanoon mutta ei siitä mikään shoppailureissu tule, kierrän kaukaa ne muotiputiikit.  


Viime reissun jälkeen päätin että minne ikinä menemmekään niin omat keittiötarvikkeet raahaan matkaan. Koska harvoin yövymme hotelleissa niin pitkiä aikoja vaan huoneistoissa ja teemme itse paljon ruokaa, se vaan sopii meille paremmin. Toki jos ei millään viitsi eikä huvita niin hilpasemme ravintolaan syömään. Koskaan reissuilla ei tuijoteta lompakon sisältöä.

Tässä majapaikassa jossa olimme ja jonne taas menemme, oli niin sairaan tylsät veitset ettei ruoanlaitosta meinannut tulla mitään. Yhtä kinkkuakin hinkkasin pienenpienellä vihannesveitsellä pieniksi paloiksi puolituntia ja hiki siinä tuli. Siinä vaiheessa ajattelin että seuraavaan pidempään lomareissuun otan ainakin omat veitset mukaan.

Mutta ajattelinkin koota matkapaketin hyvin pienellä budjetilla jotta saan asunnostamme pikkuisen viihtyisämmän vaikka eihän siellä kopissa sisällä loppujen lopuksi käydä kuin nukkumassa ja syömässä. Mutta silti viihtysyys on tärkeää ja eihän tuommosiin lomamökkeihin oikein koskaan ole panostettu. Mieli alkaa aina kuvittelemaankin että miten hienoja niistä saisi ja ihan pienelläkin budjetilla. 

Tällä kertaa valitsimme pikkuisen pienemmän mökin kuin edellisellä kerralla ja hieman erityyppisenkin. Tämä on semmoinen 50-lukulainen rivitalo rinteessä. Ihastelimme näitä viimeksi ja päätimme että seuraavalla kertaa sitten tuollainen. Naapuriksi meille tulee anoppi kaverineen ;)  Tulen anoppini kanssa niin hyvin toimeen että voin hyvin olla sen kanssa viikon reissussa. Tarvittaessa voidaan kulkea kyllä eri reittejä ja onhan meillä omat asunnot ;)

Keittiö/olohuone 
onkin isohko yhtenäinen tila. Sitä hallitsee sininen ja ruma sohva ja pähkinänväri ja mänty sulassa sovussa ja Ikean muovituolit sopivat kokonaisuuteen "täydellisesti". Kerrassaan silmää hivelevää. 


Mutta koska ruokaa teemme paljon itse niin yrtit, maustepurkit, astiat, keittiöpyyhkeet ja mutteripannu näyttelee sisustuksessa suurta osaa ja joihin katseeni kiinnitän. Ruokailut tapahtuu terasilla järvimaisemaan ihastellessa. 
Joitakin mausteita varmaankin vien täältä mukanani ja Nicolas Vahen erittäin kauniita purteloita saa tulla keittiöön ruoanlaiton apureiksi ja silmän iloksi. Ehkä mä peitän tuon sohvan valkoisella lakanalla...  

Makuuhuone 
on niin kasaria mintunvärisine sängynpäätyineen, pyökinvärisine yöpöytineen ja sinibeigeruutupeittoineen. Ruutupeitto lentäisi kaappiin samantein ja tilalle vain kauniit lakanat. Kylpyhuone
onkin ainoa tila josta löytyy tämän päivän trendin mukaisia piirteitä. L:A Bruketin putelot sopivat tuonne kuin nenä päähän.


Pienillä jutuilla on suuri vaikutus viihtyvyyteen vaikka aika ois kuinka lyhyt vaikka kyllä sitä viimeksikin selvittiin mutta kyllä nyt panostan pikkuisen ja kevyellä matkalaukulla. 

Comments