Kotirouvan pikapiipahdus Helsingissä

Tällä viikolla miehellä oli työkeikka Helsingissä. Ajattelin että nyt on hetkeksi hyvä vaihtaa maalaismaisema kaupunkimaisemiin. Vähän parempaa päälle ja meikkiä naamaan ;). 
Minulla tai meillä oli kuitenkin tiukka aikataulu. Minulla oli tiedossa kaksi liikettä joissa halusin käydä; uuden liikkeen avannut Cilla's ja Granit. Ja aikaa minulla oli reilut 2 h. Mutta ehdin käydä neljässä liikkeessä mm. Papershopissa joka oli myös vasta avannut liikkeensä. 
Edellisenä iltana tutkin ratikkakartan huolella jotta pääsin nopsaa kulkemaan. Mieheni hiukan epäili minun taitojani lukea näitä "oppaita" ja aikatauluja oikein, sillä ei ois ihan eka kerta että katsoisin aikatauluja/karttoja ihan vaan pikkuisen pieleen. Mutta minähän selviydyin sovittussa ajassa ja ihan oikeisiin paikkoihin ;) 
Sen sijaan mies seilas Starbucksin kahvikuppinsa kanssa Stokkalla etsien parkkihallia :D Ja minä seurasin perässä ostos- ja sushikassien ja kahvikuppini kanssa. Prioriteetti ykkösenä oli Cilla's joka sijaitsee Alppilassa aivan Linnanmäen vieressä. Soman pikkuinen ja tunnelmallinen kivijalkamyymälä on ehdottomasti käymisen ja ostosten tekemisen arvoinen paikka. Jos käy vaikkapa nyt hiihtolomalla Sealifessa, niin kannattaa mieheltä kinuta pikku hetki että kurvaa Viipurinkadun kautta. Sanotte vain että "käyn ihan äkkiä, jooko, pliis" ja koiranpentukatse kehiin.


Cilla's on putiikki, joka on täynnä kaikkea kaunista, kuten kuvista näkyy. Ja miten mukava juttutuokio meillä olikaan kuvauksen yhteydessä. Jäin sinne suustani kiinni n. tunnin ajaksi eli puolet minulle määrätystä ajasta meni jutellen mukavia ja hipelöiden ihanuuksia ;) Ja tuli siinä jutuissa sitten ilmi että olen aikoinaan sisustanut Cillan poikien huoneet erittäin onnistuneesti. Tämä maailma on siis niin pieni, se tuli jälleen kerran huomattua. Cilla on niin herttainen ja sain häneltä ihanat kotiinviemiset, kiitos niistä. Testiin pääsee Eco Cleanin tiskiaine, Nicolas Vahen muffinssivuoat (testattu jo), The Organic Companyn keittiöpyyhe ja Marviksen hammastahnat. Muista myös nettikauppa, KLIK, jos et pääse Helsinkiin asti.Sitten tulikin jo kauhia kiire, onneksi ratikat kulkevat tihein väliajoin.

Granit oli toinen kohteeni. Kamera jälleen lauloi ja nappasin parit pikkujutut ostoskoriin. Voi tuota rouheutta ja simppeleitä juttuja pursuavaa kauppaa. Koska se laajenisi muuallekin päin Suomea...

Vilkaisin kelloa ja aikaa oli vielä ihan mukavasti niin kipitin Papershoppiin, joka oli avannut myös uuden myymälänsä. Miten ihania paperituotteita; kortteja, paperiarkkeja yms. siellä olikaan. Myymälän yhteydessä on myös painostudio. 
Onnea ja menestystä näille uusille kivijalkamyymälöille.Kun kerran oli kiire en voinut kuin pysähtyä Peroban ikkunan taakse ihastelemaan, tänne sitten toisella kertaa. Mutta vaikka tiuku kävi nyt jo tiuhaan niin en voinut ohittaa tätä itämaista ja marokkolaishenkisyyttä hehkuvaa kauppaa vaan pikainen pyrähdys sisälle ja sitten juoksujalkaa miehen luokse.Noh, tämä miun ukkoni sitten etsiskelikin Stokkalla miestenosastolta itselleen vaatteita ja tais kuluttaa aikaansa sovituskopissakin joten mulla ei ois ollutkaan niin kauhea kiire kuten hän antoi ymmärtää. Noh sushit hain Stokkan alakerrasta ja niin trendikkäinä tarjosin ukollein take away-kahvit Starbuksista ja söin ja join sitten autossa kun sinne ensiksi löysimme ;)Mutta erittäin piristävä reissu ja kiitos vielä Cilla's. 

Ps. Kotirouva-postaukset loppuvat pian, sillä muutaman viikon päästä aloitan työt unelma yrityksessä. Olen ihan vain pikkuisen täpinöissäni.

Comments

 1. Täsmäisku Helsinkiin, wow! Makeita kuvia ;)

  Onnittelut uudesta työpaikasta! Mahtavia uutisia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todellakin oli nopeaa toimintaa :D Kiitos kiitos, olen erittäin innoissani.

   Delete
 2. Jestas sentään, mitkä hinnat tuolla Cilla's-kaupassa. Juuresharjakin 25 e :O Mukit pariakymppiä jne. Astiat olivat kyllä tosi kivannäköisiä, mutta en edes haaveile noilla hinnoilla niitä.

  Onnittelut Unelma-työpaikasta :) Niitä on tosi harvassa nykyisin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä itse ainakin satsaan kauniisiin esineisiin, myös juuresharjaan, sillä tykkään pitää niitä esillä ja kädenulottuvilla työtasolla ja näinollen valmis myös maksamaan pikkuisen enemmän niistä. Nämä Cillaksen myymät juuresharjat + muut ovat Iris Hantverkin ja tuotteet valmistetaan käsityönä näkövammaisten käsityöläisten toimesta ja niiden suunnittellijoina on toiminut joukko kuuluisia ruotsalaisia muotoilijoita. Mutta onneksi markkinoilla on myös halvempia vähän vastaavia.

   Ja kiitos onnitteluista, erittäin onnekas kyllä olen.

   Delete
 3. Ihania kuvia ihanista liikkeistä! Cilla's on kyllä putiikki, jossa haluaisin ehdottomasti jossain vaiheessa käydä:)! Ja tietty Granit myös! Täältä meiltä Keski-Suomesta tulee vaan niin harvoin käytyä pääkaupunkiseudulla:/

  Onnea tuhannesti uudesta työstä!

  ReplyDelete
 4. Moi Viivi;

  ihanasta liikkeestä saa ihania kuvia. Kannattaa jo alkaa suunnittelemaan kevät/kesäreissua Helsinkiin.

  Kiitos sinullekkin onnitteluista.

  ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.