Kasvatushylly

Keittiön nurkassa on Ikean Vittsjö-hylly. Alkuun ostin tämän meidän walk in closettiin, mutta se siirtyi jo aikaa sitten keittiön nurkkaan. Tykkään näiden hyllyjen kevyestä muotokielestä. 


Ensiksi taimia varten piti raahata yläkerrasta 50-lukulainen penkki, mutta siirsinkin tästä hyllystä tavaroita pois ja laitoin taimipurkit tilalle. Tähän paistaa erittäin hyvin aurinko, jolloin taimilla on hyvä mahdollisuus kasvaa, tai edes alkaa itämään.  Tämän hyllyn vieressä on vielä tämä kukkatellinki, joten tilaa on vihertää. Tai ehkä se loppuu kesken.


Hyllyyn taimien kanssa pääsi myös normaaleita viherkasveja, jolloin se näyttää paremmalta. Myös hoitotarvikkeet ovat kädenulottuvilla. Nurkkaus alkaa olemaan erittäin viherpainottein, mikä on hyvä.


Ainakin itäminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Mullasta puskee ryhmäsamettikukkaa. Kaunis kelta-ruskea lajike.
Sormet syyhyävät jo ulkohommiinkin mutta yritän hillitä itseäni, kun on vielä yöpakkasiakin. Aloitan kuitenkin pihan siivoamisella tänään ja pulkkien poisraivaamisella. 

Comments

 1. Joka vuosi itsekkin suunnittelen itse kasvattaa taimet. Juuri tuo vaihe, kun purkkeja olisi joka paikassa on syy miksi se jää aina tekemättä. Hyllykkö taimille voisi tosiaan olla ratkaisu ja eihän tuo vaihe niin kauaa kestä. Sormet syyhyää täälläkin :) Mukavaa maanantaita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuvittelee että homma on kovinkin työlästä mutta ei se ainakaan vielä siltä ole tuntunut. Mutta mies tahtoo enemmän ja enemmän, mutta mun pitää nääkin hoitaa ;) Mukavaa viikkoa myös sinulle Minna!

   Delete
 2. Ah, miten ihastuttavan näköistä. Heti heräsi tunne, että pitäisikö minunkin... Viherpeukaloni tuntuu vain olevan talvihorroksessa vuodesta toiseen...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei muutakuin tuumasta toimeen ja hyllyt täyteen multapurkkeja ;) Palkitsee kivasti kun edes jokunen nostaa päätään mullan alta.

   Delete
 3. Voi mikä viherpeukalo täällä asustaa. Pitäisi kai itsekin kaivaa siemenet esille ja ruveta kylvöhommiin :) .

  ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.