Minä ja blogi

Tervehdys teille kaikille!

Blogini otti hienon askeleen ja pääsi mukaan tähän mahtavaan Indiedays Inspiration- blogiyhteisöön. Olen tästä erittäin onnellinen, joten ajattelin kertoa hieman itsestäni ja blogista teille tutuille ja tuntemattomille. Retromoderni- blogin takana häärää reilu 3kymppinen nuorekas äiti Pirkanmaalta. Olen kirjoittanut blogia vuodesta 2010 lähtien, jolloin oli kiva laittaa ajatuksiaan ja visioitaan rakentamisesta muillekin jaettavaksi, sillä kyseessä oli ensimmäinen talonrakennusprokkis. Myös toinen lapsi oli syntymäisillään rakennusurakan ollessa pahimmillaan. Blogin nimi tulee talomme sisustuksen ja mieltymystemme mukaan, sillä tykkäämme 70-luvun tyylistä yhdistettynä moderniin sisustukseen. Oman talomme olemme piirtäneet ja suunnitelleet itse, ja lopputulos on kaikin puolin hyvä ja toimiva kokonaisuus. Mutta nyt paperille on alkanut piirtymään toinen talo, myös 70- luvun vivahtein. Väliin tämä haaveilu ja suunnittelu ovat varastaneet jo yöuniakin, mutta katsotaan miten tässä käy. Nykyinenkään talo ei ole vielä ihan valmis, yläkerran kylpyhuone on vaiheessa ja se pitäisi saattaa loppuun tämän kevään aikana. Ja melkein neljän asumisvuoden jälkeen alkavat paikat jo jostakin repsottamaan, joten pintaremontillekkin olisi pian tarvetta.

Talossa asuu myös sisustuksesta ja suunnittelusta kiinnostunut mies, joten ihan ominpäin täällä ei voi sisustaa, vaan yhdessä mietimme ja suunnittelemme. Tykkäämme persoonallisista ja erilaisista sisustusratkaisuista ja valinnoissamme lähdemme usein liikkeelle siitä räikeimmästä vaihtoehdosta eikä siitä mikä olisi turvallisin. Seuraan tarkkaan sisustustrendejä ja väliin nappaan jotakin trendikästä kotiimme - yleensä kuitenkin pikkurahalla. Blogissa ilmestyy myös pihistä-panosta postauksia, sillä edullisesti saa myös huipputrendikästä sisustusta ja kopiothan puhuttavat.


Tykkään järjestää juhlia ja varsinkin lasten teemajuhlat ovat sydäntä lähellä. Meillä on pari muksua ja molemmille olen aina pitänyt teemajuhlia toiveiden mukaan ja juhlajärjestelyt mietin aina viimeisen päälle. Usein seuraavan vuoden teema onkin jo ajoissa valmiina, joskus jopa vuotta ennen synttäriajankohtaa. Vanhemmalla lapsella alkaa olla melko haastavia toiveita teemojen suhteen, mutta yritän silti parhaani jotta toiveet saisin toteutettua. Lasten synttäri-postaukset tulevat ihan peräkanaa, koska synttäripäivien välissä on vuosien lisäksi vain muutama päivä.

Retromodernissa kokkaillaan paljon erilaisia ruokia ja nykyisin meillä myös mies kokkaa mitä herkullisempia ruokia. Olenkin ajatellut aloittaa juttusarjan "Äijä kokkaa". Mies innostui pari vuotta sitten ruoanlaitosta ja päihittää kyllä kokkirouvansa välillä ihan kevyesti. Yhdeltä ammatiltani olen siis kokki, mutta en ole tehnyt ammatikseni kokin hommia koskaan. Enkä enää vuosiin ole työskennellytkään ravintola-alalla, mutta taito on toki jäljellä.

Meillä on moderni piha ja haluan saada siitä toimivan, viihtyisän ja ennenkaikkea helppohoitoisen. Tykkään kukista ja varsinkin keväisin puutarhakaupoilla mopo lähtee aivan käsistä, mutta meillä on erittäin paljon opeteltavaa. Viime kesänä istutimme ensimmäiset yrtit ja tänä keväänä olisi tarkoitus laajentaa yrttiviljelmiä. Kohta saakin laittaa ensimmäiset siemenet jo itämään. Teen pitkäaikaisempaa yhteistyötä Tamperelaisen Helmivillakko- kukkakaupan kanssa ja kimppuja esittelenkin kerran kuukaudessa.

Rakastan lastenvaatteita ja niitä tuleekin osteltua ihan kiitettävästi. Varsinkin tyttären vaatekaappi pursuaa, koska pojalle riittää katalogi nenän eteen ja sitten tilataan mitä suostuu päällensä laittamaan. Tyttären vaatekaappi on erittäin värikäs ja kirjava ja poika tykkää yksivärisistä huppareista ja farkuista. Ja yhä enemmän minua kiinnostaa naisten muoti ja siihen liittyvä hömppä koruista meikkeihin. Joskus nimittäin oli niin omien vaateostosteni kohdalla että minä menin sovituskoppiin, mies haki vaatteet (omaa hyvä maun) minä sovitin ja kassan kautta poistuimme.

Ja yritämme kulkea kohti ekologisempaa elämäntapaa ja yritän tehdä valintoja sen mukaan. Ensimmäiset askeleet kohti parempaa on jo otettu.

Mutta hyväntuulinen blogi, aiheet laidasta laitaan. Tervetuloa mukaan. 

Seurata minua voi myös siis Indiedaysin kautta. klik


Mutta löydät minut myös 
Facebookista, Instagramista ja Pinterestistä.


Comments

 1. Upea juttu, onnea! Olet paikkasi ansainnut! :)

  ReplyDelete
 2. Replies
  1. Kiitos kiitos, tästä taipaleesta tulee mahtava.

   Delete
 3. Vau, onnittelut ja tervetuloa yhteisöömme :)
  Täällä yksi pitkäaikainen "retron" fani, meillä on paljon samaa paitsi meiltä puuttuu se uusi talo ja sisustusta rakastava mies :)

  ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.