Värimaailma

Tämän kevään projektina on vihdoista viimein keittiön pöydän tuolien maalaus. Urakka, jota olen lykännyt jo liian kauan. Sävyjen valinta ei ollut ihan helppoa, ihan yksinkertaisesti siitä syystä, että vaihtoehtoja on ihan liikaa. 


Mutta, kuinka huomaamatta, edes yhtään sen tarkemmin miettimättä, valitsin sattumalta sävyt jotka sopii tauluun jonka  ripustimme olohuoneeseen. Säkällä sattuu sopimaan yks yhteen. Taulu on minun 30-v lahjani muutaman vuoden takaa. Ehkä takaraivossa raksutti kuitenkin tuo Artekin kuva mutta on tämä ollut mietinnässä jo useamman vuoden, klik. Ja tuoleissa on ihan pikkuisen samaa ulkomuotoa kuin näissä Artekeissa.

Mutta entäs jos joukossa olisi sittenkin pastellia, koska taulusta sitä löytyy. Tyttö varaisi itselleen varmasti sen vaaleanpunaisen tuolin, poika sinisen, mies mustan ja minä varaisin vihreän.Mutta on se valinta vaikeaa, ammattilaisellekin. Vai puhuttaisiinko mielummin päättämisen vaikeudesta. Mutta piipahdin Tikkurilan sivuilla ja muistin värikartat, niistä saa jokainen apua, sillä siellä on valmiiksi mietittyjä värikomboja. 


Värilastut tarjoavat selkeitä ja yhteensopivia vaihtoehtoja, jos olet hukassa värien kanssa ja saat varmistusta omille valinnoille.  Värilastuissa on neljä väriä joista isoin pinta on ajateltu seinän väriksi. Tämän rinnalle on ehdotettu tehostevärejä mm. tekstiileihin, lattiaan, pieniin sisustuksillisiin yksityiskohtiin. 

Eli apua on saatavilla rautakaupoista ja näitä lastuja kannattaa kyllä hyödyntää, niin saa yhteensopivan sisustuksen. Kunhan ensiksi löytää sen oman tyylinsä. 

Nyt pitäisi vielä saada se oma inspiraatio.

Comments