Ekodesignia_ Tarjous

YhteistyöOlen puhunut tästä ekologisesta suunnanmuutoksestani muutamia kertoja ja täytyy sanoa, että joissakin lukijoissa se saa melkoisen reaktion aikaiseksi. Luen ne kommentit kyllä, mutta ovat jokseenkin täysin asiattomia. Mutta ne eivät minua hetkauta, sillä tiedän itse mitä polkua pitkin kuljen ja millä tavalla. Se on ihan oma valintani ja teen sen täysin omalla tavallani. Eli kannan oman korteni kekoon tavallani ja ostan toki jatkossakin joitakin tuotteita vaikkapa henkkamaukalta, mutta vähentäen sitä rajusti. Onpa minulla yksi henkkamaukan kesämekko, joka on säilynyt käytössäni jo 10 vuoden ajan, eli halvallakin saa hyvää ja kestävää, joskus.


Polku johdatti minut Indiedays- gaalan tiimoilta Tampereen 
Seeleen -ekodesign vaateliikkeeseen. Tämä Kuninkaankadulla sijaitseva liike oli minulle tuntematon, se löytyi kun googlasin ekovaatteita Tampereelta. Otin yhteyttä Taruun ja halusin tutustua tähän liikkeeseen ja valikoimiin tarkemmin.  Nettisivujen perusteella näin, että se on minun kauppani. Sovimme tapaamisen liikkeeseen ja pyysin neuvoa ja apua gaalapukeutumiseen. Koska illan pukukoodi oli  inspiration, alkoi asu muodostua melko nopeasti Seelen valikoimista. Asukokonaisuus muodostui Tauko- merkin vaatteista. 
"Seelen kolme eetä ei ole sattumaa, vaan liike edustaa kattvasti eettistä, ekologista ja esteettistä vaatesuunnittelua suomalaisten ja muutaman ulkomaalaisen merkin voimin. Seelessä on ihania ja persoonallisia asukokonaisuuksia niin arkeen kuin juhlaankin. Tuotemerkkejä ovat mm. Globe Hope, Nurmi, Kaino, Tauko, Vietto, Jolier, Mirka Pukine, Kuyichi, Second Chance, Kuyichi. Vaikka vaate on valmistettu vastuullisesti, erittäin tärkeää on myös tyylikäs ulkonäkö ja hyvä istuvuus. Seelestä löytyvissä vaatteissa nämä ominaisuudet on huomioitu ja valikoimaa riittää vaativampaankin makuun.


Vaikka merkit kestävät eettisen tarkastelun ja ekologisuus otetaan huomioon jokaisen merkin kohdalla, äärimmäisen tärkeä elementti on myös kaunis ulkonäkö. Seelessä myytäville vaatteille on tyypillistä tarkkaan harkittu leikkaus, joka tekee vaatteesta istuvan ja naisellisen monelle erilaiselle vartalotyypille. Hurmaavat kuosit ja värit piristävät monipuolisuudellaan, mutta myös hillittyä ja klassista löytyy aina. Yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota, mikä tekee vaatteesta persoonallisen. Yksityiskohdat välittävät myös tunteen siitä, että jokaiseen vaatekappaleeseen on oikeasti panostettu ja sen eteen on tehty huolellista työtä, ihastuttavan usein jopa Suomessa."


Itselle valikoimissa oli monta ihan uutta tuttavuutta ja muutama vanhempi tuttavuus, mutta valikoiman laajuus ja ihanuus saivat minut iloitsemaan tällaisesta aikuisten naisten ekodesign kaupasta. Ihastuin mm. Kaino-merkkiin, jolta löytyy ihan mahtavan näköinen ja tuntuinen raitamekko kesämenoihin. Sen taidan kylläkin kotiuttaa omaan vaatekaappiini. 


Jos sinä esimerkiksi kaipaat mukavia ja rentoja kesähousuja, niin suosittelen Tauko:n Leijat- housuja. Ne ovat minulla erittäin ahkerassa käytössä. Arkena puen ne töihin ja business-look syntyy laittamalla korkkarit jalkaan. Rennompi look luodaan sandaaleilla. Eli pienellä jutulla saat housuihin ihan eri fiiliksen. Minä ja Seele haluamme tarjota Retromodernin lukijoille mukavan -5 % alennuksen Seelen normaalihintaisesta valikoimasta. Käytä siis tämä tilaisuus hyväksesi kesäkuun 2014 loppuun mennessä käymällä liikkeessä tai voit tilata tuotteita myös postitse. Mainitse kassalla "Retromoderni", niin saat alennuksen. Seelellä ei ole nettikauppaa, mutta voit tilata tuotteita ottamalla yhteyttä ihanaan Taruun.  

Seele löytyy Kävelykadulta, Kuninkaankatu 21, Tampere.
Avoinna ma-pe 10-18 la 10-16

Käytä kesäalennus hyväksesi ja pukeudu ekologisesti.

Comments

  1. Kauniita vaatteita, materiaalit näyttävät tosi kivoilta.

    ReplyDelete
  2. Ja tuntuvat päällä vielä mukavammilta - Tervetuloa tutustumaan :)

    Yst.terv.
    Taru/Seele

    ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.