Lina

YhteistyöSattumalta, viime sunnuntaina törmäsin päiväkävelyllä ihanaan Lina- liikkeeseen, joka sijaitsee Aleksanterinkadulla. Eihän liike sunnuntaina auki ollut, täytyyhän pienyrittäjälle suoda vapaapäivä, tiedän sen vanhana yrittäjänä. Mutta myönnän, että koin ihan pienen pettymyksen, kun en heti päässyt hypistelemään tuotteita. Mutta jäin tuijottamaan ikkunan taakse ihastuksesta. Olin pitkään ikkunan takana ja tiedättehän kun ei näe kunnolla sisälle, niin otsa painautuu kiinni ikkunaan ja kädet silmien päälle ja sivuille, kun haluaa nähdä enemmän ja tarkemmin. Mies kiskoi kädestä, mutta minä kiskoin itseni takaisin ikkunan eteen, vielä ihan pieneksi hetkeksi huokailemaan.    


Olen pitkään haaveillut hamam-pyyhkeistä, mutta en ole niihin missään Suomessa oikein törmännyt ja Turkin- reissua ei ole ollut tiedossa. Päätin siltä seisomalta, että seuraavalla viikolla teen heti käynnin liikkeeseen ja tutustun paremmin näihin ihanuuksiin. Lina -liike on täynnä eri tutntuisia ja erivärisiä hamam-pyyheitä. Ihan super hienoa ja MAHTAVAA, että Tampereella on tällainen ja näin monipuolinen  liike. Mikä minut yllätti kyllä täysin, on hinnat. Miten edullisia nämä aidot hamam-pyyhkeet ovatkaan. Ja tämän hetkinen selvä trendi kylppäreissä on nämä  rennot pyyhkeet hapsuineen päivineen. 


Yrittäjä- Annen toinen kotimaa on Turkki, joten hamam-pyyhkeet ovat hänelle erittäin tuttuja. Muutama vuosi sitten perhe alkoi käyttämään pyyhkeitä kotonaan ja kuin huomaamatta perinteisiin pyyhkeisiin ei enää ollutkaan paluuta. Kun pyyhkeitä kannettiin myös tuliaisiksi sukulaisille, tuttaville, naapureille ja korviin kantautuvien positiivisten palautteiden ja omakohtaisen kokemuksen kautta, oli aika tuoda hamam-pyyhkeet kaikkien saataville. 


Lina- nimi tulee yrittäjän omasta turkkilaisesta nimestä käännettynä. Anne tarkoittaa turkin kielellä äitiä ja jo vuosia Annea on kutsuttu Anil:iksi ettei tulee sekaannusta "oikeiden" äitien kanssa. Yritykselle nimeä pohtiessaan, graafikko keksi kääntää Anil-nimen Lina:ksi, koska Lina sopii hyvin kuvaavasti liinamaisiin tuotteisiin.


Pyyhkeiden vahvat perinteet ovat säilyneet pyyhkeissä, mutta vanha valmistusperinne ja uusi teknologia takaavat myös modernimpia hamam pyyhkeitä. Ja ominaisuuksiensa takia (kuivuu todella nopeasti ja menee pieneen tilaan), näistä on tullut maailmalla suosittuja.  Ja nyt siis saa Suomenkin joka kolkka näitä tilattua Linan nettikaupasta, jos Tampereelle ei ole kulkua.Puuvillan kudontahan on tuhansia vuosia vanha perinne Turkissa ja hamam -pyyhkeet tulevat muutaman sadan vuoden takaa. Turkki on yksi maailman suurimpia puuvillan tuottajia ja kuuluu suurimpiin tekstiilituotteiden valmistajiin. Linaan tuotteet valitaan tarkasti ja testataan ennen valikoimaan hyväksymistä. Koska Annella on vahva turkki-tietämys ja tuntemus, niin hän tuntee kaikki valmistajat, jotka ovat pieniä perheyrityksiä ja tietää tarkalleen tuotteiden alkuperän ja valmistustavat.


Nämä ekologiset pyyhkeet lähtevät meidän kesäreissuille mukaan, koska haluan matkallamme luksusta ja arjen estetiikkaa ja mahtuvat pieneen tilaan. Pyyhkeet ovat  myös runsaan kokoisia, jotta pikkuisen on helppo kääriytyä lämpimän pyyhkeen sisään uintireissun jälkeen. Ja uskon, että meille käy kuten Annen perheelle, että paksut, jo päivänsä nähneet froteepyyhkeet joutaa vaikkapa autonpesun kaveriksi ;)


Mene ihmeessä tutustumaan Linaan Aleksanterinkadulle. Ihan pikapiipahdusta ei kannata yrittää edes tehdä, koska valinnan vaikeus on suuri ja jäät ihan väkisin suustasi kiinni puheliaan yrittäjän kanssa. 

Aleksanterinkatu 28
33100 Tampere

Ps. arvonta tulossa ihan lähiaikoina


Comments

 1. Aivan ihanalle näyttää! Voi vain kuvitella, kuinka kätevä tuollainen olisi uintireissuillakin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana on Essi! Kerron kokemuksia aivan kohta ;)

   Delete
 2. Oih, tuonne täytyykin tehdä visiitti. Sopis passelisti meidänkin kotiin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä ehdottomasti Marika. Sopis niin kyllä teillekin.

   Delete
 3. Vaikuttaa tosi ihanalta! Tänne siis heinäkuussa lomalla!

  ReplyDelete
 4. Ihania! Tuonne täytyy mennä kun tästä kohtaan hesaan suunnataan :)

  ReplyDelete
 5. Kiitos vinkistä. Tein juuri pienen testitilauksen netin kautta, kun ulkomaanmatkalle kaipailen kevyttä pyyhettä mukaan. Jos osoittautuu hyväksi, täytyy tilata kotiinkin. Harmi, että netin kautta ei eri pyyhkeiden erot tule selväksi. Tätä tuotetta pitäisi ehdottomasti päästä hypistelemään :)

  ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.