Koulutuoli_ Ajaton klassikko


Tänään alkoi meillä koulu ja päiväkoti ja sinne se poitsu lähti uuden reppunsa kanssa neljännelle luokalle. Pojalla on koulutuolit ja muut, mutta tytön huonetta olen tässä viimepäivät pohtinut. Hän ei vielä kouluun mene muutamaan vuoteen, mutta on kova askartelemaan, värittämään, muovailemaan, joten oma, kunnon pöytä olisi tarpeen. Artekin pöytä on nyt vähän huono tähän minun ajatukseeni ja se voisi väistyä yläkerran aulaan ja antaa tilaa "isontytön" pöydälle. 

Mutta palataan tuoleihin. 


Isku otti uustuotantoon tämän vuonna 1955 Kurt Hvitsjön suunnitteleman Tuoli 50:n. Tuoli on ns. koululaistuoli. Oman tuolin olen ostanut aikoinaan kirpputorilta pilkkahintaan ja olen pidempään miettinyt tuolin kohtaloa. Ehti tuoli jo blogikirppislistallekin, mutta vedin sen pois sieltä. Joo-o blogikirppis tulossa jossakin vaiheessa. Tavaroista pitää päästä eroon, listausta olen tehnyt ja se on aikas pitkä. 


Koululaistuolissa on todella hyvä istua ja se on siro. Tyttö on toivonut pinkkiä tuolia, ehkä hän sellaisen tuosta saa. Moderni ja simppeli työpöytä vielä kaveriksi.

Kuva: Iskun

Isku on tuonut markkinoille tämän tuolin jo viime vuonna, mutta minulta se on mennyt täysin ohi. Iskuista tätä saa mustana ja valkoisena, eli hyvin modernina versiona. Klassikko-tuoli sopii niin kotiin kuin toimistoonkin. Ja näytti olevan vielä alennuksessakin. Verkkokaupassa hinta oli reilun 70 euroa.

Kuva: Isku

Iskeekö tämä klassikko?

Comments

 1. Iskee! Meilläkin odottaa kunnostusta juurikin samainen tuoli tuolla autotallissa. Iskussa pongasinkin nyt kesällä ne kolme uutta tuoliväriä ja otin itselleni valokuvan, kun en ole vielä päättänyt että mikä väri tuoliin meillä tulee :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Värivalinta on joskus kauhian vaikeaa.

   Delete
 2. Iskee! Törmäsin ihan hetki sitten noihin koulutuoleihin Tori.fi:ssä tai Huutonetissä ja ihastelin niiden muotoilua. Enpä tosiaan tiennyt mikä tuoli on kyseessä, enkä edes sitä, että ovat tulleet takaisin tuotantoon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä että infosin asiasta. Hyvä ja kaunis tuoli tämä on.

   Delete
 3. Kyllä iskee! Ihana tuo valkoinenkin versio!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Valkoinen on aivan ihana, ei mustakaan huono ole.

   Delete
 4. Jep! Alunperin meille harrastukseni puolesta päätyneet tuolit ovat nyt arkikäytössä keittiön pöydän ympärillä! Toimii!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kävin kurkkaamassa. Hyvältä, oikein hyvältä näytti Jenna!

   Delete
 5. Kyllä iskee!Ostin noita eräältä koululta kuusi euron kappelehintaan:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olipas halpoja. Tais meidän pojankin koululla noita olla myytävänä kun kaikki myytiin, mikä irti lähti rempan tieltä.

   Delete
 6. Tyylikäs ja yksinkertainen - tykkään!

  ReplyDelete
 7. Kyllä iskee..itse sain eräästä lopetetusta koulusta euron kappalehintaa noita 30 kpl....no.osa meni sukulaisille, mut itselleni jäi 10...tarkoitus ois tuunata ne mustaksi...nyt vain askarruttaa minkä korkuinen pöytä noille pitäisi olla, että tulisi kaunis ruokailuruhmä

  ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.