Lasten tekemää katutaidetta

Työviikko vierähti uskomattoman nopeasti ja taas on viikonloppu, mutta palataan ajassa taaksepäin, viime viikon sunnuntaihin.

Lähdimme koko perheen voimin aamupalalle Vohvelikahvilaan ja sitten suuntasimme auringon lämmittäessä SirkusRakkaus PUMPUM:n Katutaidetapahtumaan Mältinrantaan. Siellä sai siis aivan laillisesti ja ohjatusti spraymaalata seiniä, jeee!
 Paikanpäällä oli ihan oikeita graffitimaalareita, joilta lapset saivat neuvoja ja ideoita. Pienempi kokeili innoissaan maalitusseja ja loppuvaiheessa myös uskalsi tarttua spraypulloon. Lapset merkkasivatkin aitaa värikkäillä töillään erittäin innoissaan ja keskittyneesti. Joukkoon mahtui kyllä taitavia tekijöitä aina taaperosta teiniin. Tapahtumassa oltiin kivasti huomoitu kaikenikäiset lapset ja mahdollisuuksia oman kädenjäljen jättämiseen oli monenlaisia.

Esikoisen tekemä vihreä-lila örkki.Vain seinää sai maalata, mutta heti kun vanhempi käänsi selkänsä... ;)
Seinään ei saanut tehdä mitään kirjoituksia, mutta tähän seinään sai jättää nimmarinsa.

Tarjolla oli huikeat 30 metriä rantatunnelin työmaa-aitaa ja lapset saivat jättää värikkään kädenjälkensä kaupunkiympäristöön. Tämä tapahtuma oli juuri sellaista, mitä olen tänne Tampereelle kaivannut. Ja ei tuolta meinnaut lapset lähteä ollenkaan pois, eikä kyllä aikuisetkaan, vaikkemme itse päässeetkään taidetta luomaan. Taiteen tekemisestä lapset saivat jäätelöpalkinnon Tallipihalta. Tallipihallakkin tulee käytyä aivan liian harvoin, kiva tunnelmallinen paikka sekin. 

Toivottavasti tulee vielä mahdollisuus päästä tekemään yhtä näkyvää ja hienoa taidetta, sillä onhan nämä nyt hienompia kuin hätäsesti kyhätty suttu jossakin seinän keskellä.

SirkusRakakusPUMPUM on vapaaehtoistyönä toimiva uudenlainen lastenkulttuuriyhdistys. Yhdityksen järjestämät tapahtumat tehdään lasten kanssa ja lasten ehdoilla. Minulta on vallan mennyt ohi tällainen kulttuuriyhdistys, mutta olemme menossa kyllä seuraavaankin tapahtumaan, joka on ensi viikolla. 
He myös järkkäävät synttäreitä, joten ehkäpä ensi vuoden kekkeripaikka on tiedossa.

Comments