"Yhden tähden illallinen"

Oli poikamme tuomio intilaisesta lammasillallisesta. Resepti löytyi uusimmasta Avotakasta, mutta tehtiinkin sovellettu versio. Enemmän chiliä ja mausteita, raitaa miedontamaan tulisuutta.


Illallisen valmistelu alkoi reissulla Kauppahallin lihatiskille. Rakastan Kauppahallin tunnelmaa. Viihtyisin siellä vaikka kuinka kauan ja nauttisin antimista, kahvista ja ihmisvilinästä. Valitsimme ruokaan lampaan etuselkää ja poika sai palan lempilihaansa; hevosen fileetä. Kauppahallin fiilistelyjen jälkeen menimme ruoka- ja viinikauppaan ja sitten kotiin ruoanvalmistukseen. Kun ruoka muhi liedellä, katoin pöytään intialaista tunnelmaa. Pöytäliinaksi kaivoin häämatkalta ostetun päiväpeitteen. Zoco Homen lyhty* sopi kattaukseen erinomaisen hyvin. Huomaa, että aina kattaukseen ei tarvita kukkia, vaan ihan hyvin voit käyttää yrttejä kukkien asemesta.


Lammas, jogurttiraita, granaattiomena ja chili sopivat älyttömän ihanasti yhteen. Naan-leipää ei lähdetty itse tekemään, vaan turvauduimme kaupan valmiiseen. Kuvia itse ruoasta ei ehtinyt edes ottamaan, kun huumaavat tuoksut ja kurniva nälkä käskivät käymään kiinni ruokaan.


Poikamme tuomio ruoasta oli kyllä jo ennalta arvattavissa :D, mutta meille tämä oli kattauksineen kaikkineen viiden tähden illallinen. Ja koska myös hevosenfile päätyi lampaan joukkoon, niin poikakin veteli ruoan ilman suurempia rutinoita. Siitä olikin hyvä siirtyä sipsikupin kanssa Putouksen pariin.

*lyhty saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Comments

 1. No näiden kuvien perusteella aivan ehdottomasti viiden tähden veroinen! Ihania kuvia. :) Nyt alkoi tehdä mieli jotain ihanaa intialaista ja naan -leipää. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä joskus kannattaa kokeilla jotain ihan uutta ruokaa ja panostaa sen valmistamiseen. Tänään palataan italialaiseen ruokaan, joka ei saa mutinan mutinaa aikaiseksi.

   Delete
 2. Kaunis ja rehevä kattaus. Ruoka oli varmasti hyvää. Yrtit sopivat tosiaan ruokakattaukseen hyvin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin sopivat ja ovat yhtä kaunitta kuin kukat.

   Delete
 3. Ihan mielettömän kauniit kuvat. Ja komppaan Essiä, mun alkoi myös tehdä mieli intialaistaruokaa... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jonna. Eikun intialaiseen hakemaan sunnuntaisetit.

   Delete
 4. Huipputyylikkäitä kuvia! :)

  ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.