Helppo suklaa- mascarponekakku

4:21 PM

Ah, miten herkullista. Miten kinuksisen tahmeat, mutta pehmeät reunukset. Sametinpehmeä ja suussasulava sisältö. Sitä on tämä suklaa- mascarbonekakku.

Olen tehnyt tätä monta kertaa ja maku vain paranee joka kerta paremmaksi. Helppo jälkkäri tai ihan muuten vaan kahvipöytään. Vielä ehtii illaksi tämä herkku, tekemiseen ei kauan mene.



200 g suklaata
200 g voita
3 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

400 g mascarbonea
2 rkl vaniljasokeria
1,5 dl tomusokeria 
2 munaa

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai varovasti mikrossa.Vatkaa kananmunat ja sokeri 
vaahdoksi.Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voiseos vaahdon joukkoon ja sekoita 
tasaiseksi.Siivilöi vehnäjauhot taikinaan ja sekoita.Sekoita täytteen ainekset keskenään.Levitä 3/4 suklaataikinasta vuokaan (20x30cm).Levitä mascarponetäyte taikinan päälle.Lisää loppu suklaaseos täytteen päälle.Tee taikinan pintaan veitsellä kuvioita.Paista uunin keskitasossa 175°C:ssa 35-45 min.


Ja ääntä kohti. Hyvää uutta vuotta rakkaat lukijat! Ensi vuonna palataan!

You Might Also Like

5 kommenttia

  1. Voihan nam! Minulla äitiysloma on sillä lailla sekoittanut päätä, että olen useampaan otteeseen löytänyt itseni leipomasta, ja tämä näyttää ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toi on oikeesti NAAAAAM! Äippälomalla on ihanaa, joten nauti. leipominen voi olla rentouttavaakin.

      Delete
  2. Menee kokeiluun, mies lähti hakemaan munia

    ReplyDelete

Kiitos kun kommentoit.

Popular Posts

Pena/Music