Rento perhelomapaikka

Jos satutte miettimään sopivaa ja melko edulllista lomakohdetta koko perheelle, niin nyt annan teille hyvän vinkin pienestä ja somasta, mutta niin viihtyisästä Lago d' Idrosta, joka sijaitsee Italiassa.


Matkustimme kesällä 2013 ensimmäisen kerran pieneen Tre Capitellin lomakylään, joka Idrojärven rannalla, aivan Gardajärven vieressä Pohjois-Italiassa. Viime kesänä menimme sinne uudestaan, koska edellinen matka oli niin onnistunut (olemme käyneet mieheni ja lastemme kanssa Italiassa vähintään kerran vuodessa usean vuoden ajan, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun päätimme mennä toistamiseen samaan paikkaan). Lomamökki varattiin jo joulukuussa ja ajankohdaksi valitsimme kesäkuun loppupuolen; silloin ei ole vielä sesonkiaika, joten mökin sai vuokrattua edullisesti. Säiden puolesta ajankohta osui nappiin, koska Suomessa oli samaan aikaan (juhannuksena) hieman toiselaiset olot ;). Tre Capitellin soma pieni lomakylä pitää sisällään useita mökkejä ja rauhallisen ilmapiirin. Mökit eivät ole varustukseltaan mitenkään luksusta, mutta hinta-laatusuhde on kohdallaan ja varsinkin maisemat Idro-järven rannalla ovat henkeäsalpaavan kauniit. Lähes joka mökissä on terassi tai iso parveke järvinäkymällä, emmekä käyttäneet mökin sisätiloja kuin nukkumiseen ja kokkaamiseen. Terassilla voi syödä ja nauttia maisemista ja auringosta, levätä ja lueskella. 


Aktiiviteeteistakaan ei ole pulaa: järvessä voi luonnollisesti uida, mutta sen lisäksi aivan rannan kupeessa on uima-allas, joka on meille ainakin ollut tosi iso juttu, koska muksut viihtyvät parhaiten altaassa, jossa heitä on myös helppoa valvoa. Rannalla pitää majaansa eräs hollantilainen surffihemmo, joka vuokraa mm. polkuveneitä, purjelautoja ja maastopyöriä. Lomakylässä  on myös tenniskenttä ja pari pingispöytää, jotka olivatkin varsinkin iltaisin tosi kovassa käytössä. Noin parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä on todella upea kiipeily- ja retkeilykeskus jääkylmine vuoristoaltaineen, ja noin puolessa tunnissa pääsee toiseen kiipeilypuistoon, jossa on viritelty erilaisa reittejä puusta puuhun- periaatteella. Nämä molemmat ovat sekä lapsille- että aikuisellekin  unohtumaton elämys, joita ei kannata missata, jos matksutaa Idrolle.
Hollantilainen isäntäväki on todella ystävällistä ja puhuvat englantia sujuvasti. Aamulla voi hakea tuoreet sämpylät pienestä vastaanoton yhteydessä sijaitsevasta kaupasta joka on ihan hyvin varusteltu. Lomakylän vierestä löytyy myös pieni lihakauppa, sekä laadukkaan oloinen viinimyymälä, ja lyhyen automatkan päästä löytyy useita sekä pieniä että isoja ruokakauppoja, ja muita myymälöitä. Järven ympärillä on useita lukuisia pieniä idyllisiä kyliä, joista löytyy paljon ravintoloita. Itse teimme valtaosan ruoista itse, tai söimme lomakylän omasa ravintolassa, joka lienee alueen parhaimmistoa. Kaipaan sitä loistavaa tiramisua. Ravintolan hintataso on melko edullinen verrattuna Italian isoihin turistikohteisiin. Naapurirannan lihakaupasta sai maailamn parhaimmat lihat ja suht edullisesti.Etäisyydet täältä Idrolta on lyhyet esimerkiksi Gardalle (30km), Veronaan (100 km) Milanoon (140 km), Venetsiaan (200 km), joten päiväreissu muodin sykkeeseen onnistuu vaivattomasti. Itse olemme vierailleet kaikissa mainituissa paikoissa Idrolta käsin. Viime kesänä kävimme mm. Milanossa  Pearl Jamin keikalla. Bergamon lentokentältä (suora Ryanair- yhteys Tampereelta) ajaa Idrolle noin 1.15 h, ja Venetisian lentokentältä (suora Norwegian-yhteys Helsingistä) reilut kaksi tuntia.


Aamut valkenivat sumuisina, mutta hälveni pian kirkkaiksi päviksi.
Voimme siis lämpimästi suositella tätä paikkaa varsinkin  perheellisille ja niille, ketkä arvostavat kauniita maisemia ja luonnon rauhaa. Meille tämä paikka on tarjonnut kahtena peräkkäisenä kesänä seesteistä yhdessäoloa ilman stressiä. Vaikka emme itsekään pysy koko aikaa paikallamme, vaan käymme lomalla aina tutustumassa nähtävyyksiin sekä lähellä että hieman kauemapana, Idrolla meille loman parasta antia ovat olleet maisemat, hyvä ruoka, uima-allas, sopiva lämpötila ja kuun nouseminen vuoren takaa -sekä tietenkin lasi hyvää italialaista viiniä.

Comments