Gnocchi alla retromoderni

Viikonloppuna herkuteltiin.
Tutkimme tirolilaista ruokakirjaa, mutta saksankielellä kirjoitetut reseptit olivat pikkusen hankalia tulkattavia sanakirjasta huolimatta. Miehelle se oli helpompaa, kun on kieltä aikoinaan  lukenut, mutta minulle aikas haastavaa. Päädyimme sitten tekemään gnoccheja, kun ne puheeksi tulivat ja mieli alkoi niitä tekemään.

Miten helppoja, nopeita ja herkullisia. Olemme ennen ostaneet kaupasta valmiita, mutta omatekemät olivat kyllä todella hyviä. Enää koskaan en valmiita osta!


Näihin tarvitset vain: 
n. 500 g perunaa (jauhoista) 1 kananmuna, 150 g vehnäjauhoja, suolaa ja 50 g paremesanraastetta.Keitin palleroiset suolalla maustetussa vedessä, jonka jälkeen heitin ne vielä pannulle valkosipulin, kirsikkatomaattien ja pinaatin sekaan. Mies halusi lisätä kermaa, kun pihvi oli hänen lautaselleen menossa cnocchien kaveriksi, että saa kastiketta. Itse oisin syönyt ilman kermaa,  


Pöytäänkin laitettiin palamaan hempeää kynttilää ja uusia servettejä. Sopii kivasti kylmään ja talviseen lauantain kattaukseen. Tytär huolehti näistä hienosti. On hienoa kun kotoo löytyy tuollainen supertehopakkaus, joka on aina valmiina auttamaan.


Jälkkäriksi leivoin tytön kanssa suklaamarenkeja. Olen saanut ystävältä kirjan, jossa on 365 ihanaa suklaareseptiä. Mies toi kaupasta kermaa ja mascarponea ja teimme kunnon sotkun väliin. Nämä uppos lapsiin ja aikuisiin tosi hvyin.
Oli oikein onnistunut ruoka.

Comments

  1. Nami nam! <3 Tämä vinkki pitää napata itselleen, kiitos! :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.