Sohvan edessä

Ikuisen ongelman ytimessä.

Huoneissa alkoi muutama vuosi sitten näkymään mattoja päällekäin. Nyt näkyy kapeita mattoja sohvan edessä, mutta ei yksin, vaan leveämmän maton kanssa päällekäin. Rikotaan selkeästi vanhanaikaisia ja totuttuja sisustusperinteitä ja sääntöjä. Meillä on jokseenkin hankala, mutta kompakti olohuonetila. Tilaa leveyssuunnassa sohvasta tv-seinään ei ole kuin parisen metriä ja sohva on kolme metriä leveä. joten on haastavaa löytää kolmemetrinen matto. Olen mielessäni pyöritellyt vaikka minkälaisia mattoja, mutta tämä kahden räsymaton liitto on lojunut lattialla nyt pidempään. Ei tämä hyvä ole, mutta ei ole nyt parempaakaan tarjolla. Ehkä itamaista, ne nyt viehättäs eniten. Entäs kaksi erilaista, mutta samankokoista ja samantyylistä vierekkäin... Kodin 1:ssä on pari ihanaa itamaista mattoa. Mies haluaa kapean ja pitkän maton, ei sekään huono idea ole, mutta mikä se olisi. Nukkamatot on niin poissuljettu, sillä yläkerran nukkamatto on väliin koiran merkkauspaikka,jos sillä on jokin mielenhäiriö. Mikään muu matto ei kelpaa. Isännälle oli juuri yksi aamu ollut kiva yllätys, kun kerkesin vielä huikkasemaan ennen töihin lähtöä, ettei mikään kiire kun pissas ulos. Mies kiitti ja siivos löysää sontaa, joka oli oikein mennyt nukan väleihin.
Jouluna kun kävi muutama pikku äksidentti ja pesukone kutisti päällisiä, niin saimme hankkia uudet. Otimme istuin- ja selkänojiin samanväriset ja runko jäi edelleen valkoiseksi. Mielelläni teettäisin päälliset ompelijalla ja istuinosat olisivat jokainen eriväriä. Mutta nyt on noin ihan hyvä, ainakin hetkenaikaa.Yksi itamainen matto on päässyt sohvanpäälle ja tuo Saanan ja Ollin tyyny on iki-ihana. Maton kyllä ajattelin sohvalta siirtää vessan lattialle. Sinne on mutte tulossa yksi ihan sairaan makee juttu, jonka bongasin Habitare-messuilta. Kuulette tästä lisää aivan lähiaikoina.

Comments

  1. Matot aiheuttavat monessa perheessä ongelmia. Itse olen ollut olohuoneen villamattoomme tosi tyytyväinen- sopii hyvin lapsi perheisiin ym.
    Mukavaa tiistaita :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.