Perheen sisustustyönjako- haaste

Talo Luck  Jyväskylästä heitti hauskalla haasteella, "Ajattelin, että olisipa hauska kuulla, miten puolisot osallistuvat sisustukseen, vai onko perheissä perinteinen työnjako, jossa vaimo sisustaa ja mies hoitaa raskaammat hommat ja ehkä sen elektroniikan."


1) Osallistuuko puolisosi sisustuksen suunnitteluun?


Olemme yhdessä piirtäneet ja suunnitelleet tämän talon. Yhdessä myös sisustamme. Mieheni omaa hyvän silmän sisustukselle ja mielellään keksii ja suunnittelee hyvinkin persoonallisia sisustusratkaisuja, joita talossamme on monia. Mutta jos vaimo saa päähänsä vaihtaa järjestystä, nostaa mies mielummin kytkintä kuin raahaa sohvaa kanssani. Mies on suunnitellut taloomme niin hienot sähköpainikkeetkin, etten ole neljän vuoden aikana oppinut niitäkään käyttämään, puhumattakaan liian hienosta uunistamme. Se oli minun päähänpinttymä ja mies sen kiltisti minulle osti. 


Mies suunnitteli saunapuille hienon ja siistin välikön.
3) Eroaako makunne toisistaan? 


Talon sisustus on retromodernia ja persoonallisia ratkaisuja. Ihan vitivalkoisessa tai mustavalkoisessa talossa emme viihtyisi kumpikaan. Kodin pitää olla kodikas ja tuntua kodilta. Itse viihdyn ehkä aavistuksen runsaammassa kodissa kuin mieheni. Molemmat viihtyvät persoonallisessa ja väriharmoonisessa kodissa, eikä esim sisustuslehtimäisessä kodissa.  Mitä erikoisempi ratkaisu tai valinta, sen parempi. Mutta hyvin yhtenäinen maku kuitenkin meillä on, paria pikku poikkeusta lukuunottamatta. Väliin tulee sanomista, sillä rakastan marokkolaisuutta, mutta mies ei, mutta värejä kylläkin. Välillä saankin kuulla tästä musta- valkosesta marokkohelvetistä, joka väliin meinaa ryöstäytyä käsistä :D 


Tämä matto on esim sellainnen että minä haluan, mutta mies ei voi sietää
4) Riitelettekö sisustusratkaisuista?


 Hyvin harvoin. Järjestyksestä joskus tai muista muutoksien tekemisestä, joita minä haluaisin enemmän ja useammin kuin puoliskoni.. 


5) Teettekö kotiin tulevat hankinnat yhdessä, vai erikseen?


 Isot päätökset tehdään yhdessä, mutta uskallan ostaa ne miljoonat sisustustyynyt ja lakanat ilman lupaa. Mutta joka kerta tulee sanomista.  


Kuten näistäkin lakanoista ;)
6) Kuinka paljon kompromisseja teette yhteisen kodin sisustuksen eteen? Ja kumpi joustaa enemmän?

Jonkun verran tietysti tulee tehtyä. Uskoisin, että minä joustan enemmän. Jos jotakin asiaa on vekslattu jo pidempään, niin mulle on ihan sama mitä ja millain, kunhan se tulee tehtyä kuntoon.  


Miehen harrastus saa ja tulee näkyä sisustuksessa

7. Miltä puolisosi koti näytti silloin, kun ensimmäistä kertaa vierailit siellä? Tuliko välittömästi olo, että tämä on tässä, vai mietitko hiovasi puolison maun paremmaksi/ toisenlaiseksi?Mieheni asui isossa jugend- kämpässä kaverinsa kanssa. Se teki vaikutuksen, rahamiehiä. Nyt tuli napattua kunnon löytö :D Huone oli minusta hieno; kirkkaansininen seinä ja hopeiset samettiverhot. Melko miesmäinen, vähän rock. Paskasta siellä oli kun missä ja ensi töikseni otinkin rätin käteeni ja pakko myöntää, että ovenpieliä hinkkasin hammasharjan kanssa. En itse silloin vielä ollut kuin vähän sisustuksesta kiinnostunut, mutta pääasia että mukava sänky löytyi heti ekana ehtoona.  Toinen talo välillä nostaa päätään, piirrustuksetkin, ainakin jonkinlaiset on olemassa. Mutta jugendkämppäkin on varteenotettava vaihtoehto. Tämä ei missään nimessä ole lopullinen paikkamme

Comments

 1. Kiva, kun osallistuit. Teilläkin näyttää olevan hyvin harmoonista tuon sisustamisen suhteen. Kirkkaan sininen seinä ja hopeiset (!) verhot nostavat peukut pystyyn. 👍😃

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä miehen huone oli kyllä ihan jees, mutta kun muutimme yhteen menimme Sotkaan siis Sotkaan ostamaan isomman sängyn ja raahasimme sen kotiin tilataksilla.

   Delete
 2. Hauska juttu. :) Samansuuntainen sisustusmaku on yllättävän tärkeä kyllä - ainakin jos kummallekin on sisustus ylipäätään tärkeää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meille molemmille se on tärkeää. Eilen alkoi ehdottamaan tapetointia... kai se sopii.

   Delete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.