Kesäkukkia

Pihassa kukkii jo ihan kivasti ja perennat rehottavat ihanan isoina rykelminä, mikä oli tarkoituskin. Tämä allas on kohta täynnä ja minun ei juurikaan tarvitse nyppiä rikkaruohoja tuosta, jee! Muualle pihaa en halua vilkaistakkaan, sillä kortetta siellä, kortetta täällä. 
Viime keväänä altaasta revittiin kaikki ylös ja pistin aivan kaikki uusiksi. Ajatuksena oli, että  nurkat kukkivat vinottain sinisenä ja loput sitten vähän mitä sattuu ja maanpeittokasvit tekevät tuosta altaasta helppohoitoisen. Kai noi nyt kukkii, toivottavasti, vähän edes eri aikaan, niin saa nauttia altaan  kauniista ilmeestä pidempään. Ainakin nyt näyttää mun silmään just sellaselta kun pitikin.


Ihastuin Tammelan torilla hentoihin oransseihin kukkiin ja ehdin niitä viime lauantaina nappaamaan torilta ennenkuin kukkaset kärrättiin autoon. Lisäksi ostin keltaisiakin ja minusta ne sopivat kivasti tuohon altaaseen. Huomenna haen vielä yhden, kun allas jäi vajaaksi.


Retromodernin pihaan tietysti kuuluvat jo kolmatta kesää mustat petuniat, kivasti vaan ovat siitepölyn peitossa. Ja mustat tulppaanit. Lisää mustia kukkia vielä mahtuisi. Ai niin, mustat neilikat ovat kasvamassa hyvää vauhtia.  Etupihaan kuunliljojen joukkoon tekee mieli vähän heiniä ja laukkoja... voi olla että sitten joskus tulevaisuudessa.


Pihassa on ruukuissa myös sinisiä orvokeita. Pyysin miestä keväällä ostamaan kukkia lasten synttäreille ja hän toi sitten sinisiä. Taisin pyytää kyllä valkoisia, mutta orvokki kuin orvokki.Laukat ovat vaan niin kauniita ja ihania! Niitä haluan paljon ja kaikkialle! Valkoisia, lisää liloja. Hei kukkien risteyttäjät, tehkää mustanpuhuvan värinen laukka. Varma asiakas olisi tässä näin.


Täältä näet muut puutarhapostaukset. Mistä haaveilen pihaan, miltä allas on näyttänyt ennen ja muita pihaan liittyviä juttuja. En taidakaan pitää kummosempaa kesätaukoa, sillä se on tosi jees, siis kesäfiilis ja mieli just nyt. 

Comments