Porvoo


Kävimme kesälomareissulla Porvoossa. Olen käynyt viimeksi Porvoossa useita vuosia sitten ja silloinkin vain pikaisesti. Nyt oli aikaa tutustua enemmän kaupunkiin, Varasinkin itselleni yhden aamun ja lähdin kameran kanssa kiertämään Vanhaa Kaupunkia. Ihania pieniä ja somia putiikkeja ja paljon kaikkea nähtävää. Minut yllätti kylläkin se, että siellä oli kovinkin rauhallista vuodenaikaan nähden. Ehkä sää vaikutti asiaan. Paljon jäi varmasti näkemättä, mutta seuraavalla kertaa sitten.  

Ensiksi menin Destiny Storeen, kun myyjä oli juuri avaamassa oviaan. Aivan ihastuttava liike täynnä kaikkea kaunista -mustaa ja modernia. Putiikista löytyi Oddd Molly, Nu, PB Home, Vanilla Fly ja monta muuta. 


Istraan eksyi itämaisen tuoksun perusteella, joka tuli nenääni. Tämä yli 20 vuotta toiminut liike oli täynnä värikkyyttä. Omistaja maahantuo tuo mm. tektsiilejä ja koruja. Liikkeessä on alusta asti ollut myös suomalaisten kädentaitajien puoli, josta löysinkin itselleni uuden, vähän isomman kahvimukin.


Lelukauppa Riimikko oli niin supersöpö. Siellä oli vaikka mitä ihanaa ja ostinkin nukkekotiin (ehkä tyttären, ehkä siihen omaan, joka on suunnitteilla harrastusmielessä) yhden kivan maton ja synttärilahjaksi hauskoja varjohahmoja. Menin vielä myöhemmin uudestaan, koska oli pakko näyttää tyttärelleni tuo liike. Eihän E meinannut lähteä ollenkaan pois tuolta. Tuolta jos jostain löytää joka muksulle sopivan lahjan, pienelle tai isolle.

Ei sitä varmaan tarvitse erikseen sanoa, kuinka kaunista tuolla on. Olisipa sää ollut vain vähän kivempi. Vietimme muuten syntymäpäivääni tuolla. Kävimme iltasella syömässä erikoiset mutta maukkaat pizzat Gabriel1763- nimisessä ravintolassa ihan aikuisten kesken. Meidän muksut ei olis kyllä listalta mitään suuhunpantavaa löytänytkään.


Viimeisenä käväisin kameran kanssa jokirannassa sijaitsevassa Jokiåssa, jossa sukulainen pitää Ecomania- nimistä pop up shoppia elokuulle asti. Jokiå myy laadukkaita design tuotteita. Pongasin mm. Valona Designin, Mariel Designin ja sorruin ostamaan tuollaiset kauniit ja herkät pitsikorvikset. valkoisena korviini killumaan.  
Ecomania pop up shop sijaitsee Jokiån yhteydessä ja oman malliston lisäksi myynnissä on muutamien käsityöläisten kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita. Ecomanian arvomaailmaan kuuluu kestävä kehitys, joten tuotteet ovat lähes 100 % kierrätysmateriaaleista tai puhtaasti luonnonmateriaaleista käsin tehtyjä. Jokainen tuote on yksilöllinen ja uniikki.

Porvoo on kyllä käymisen, ihastelemisen ja ennen kaikkea hyvien ostosten paikka. Oletko käynyt?

Comments

 1. Me olimme myös Porvoossa lauantaina, kun sää oli helteinen. Edellisestä kerrasta olikin kulunut 17 vuotta!
  Minä taas hämmästyin paljon turisteja ja nimenomaan ulkomaalaisia oli liikkeellä. Tuli hyvinkin olo, että ollaankos tässä Suomessa ollenkaan ;)
  Näimme myös ainakin kolme hääparia seurueineen ja hienoine autoineen.

  Tykättiin kovasti Porvoon vierailusta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Helteellä kuulemma onkin täynnä jengiä ja myös turisteja todella paljon. Kyllä siellä saa olla kielet hyvin hallussa näin kesäaikaan. Ihan unelma paikka miuten viettää häitä.

   Delete
 2. Tämä on kiva kaupunki, tykästyttiin niin paljon että muutettiin tänne asumaan :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No seuraavalla kerralla tule käymään teillä kahvilla.

   Delete
 3. Parin vuoden takaisella road tripillä päädyttiin kanssa tuonne ihastelemaan - niiiin viehättävä paikka! Tulipas kuvistasi kova himo päästä uudestaan sinne :) Viime viikonloppuna käytiin kiertelemässä vanhaa Raumaa, sievä oli sekin, mutta jotenkin hiljaisemman oloinen. Porvoossa muistan olleen paljon enemmän elämää. Raumasta tosin sanottiinkin, että siellä on aina lauantaisin hiljaista, koska kaikki lähtevät kesäviikonlopuiksi merille ja saarimökeille :)

  http://www.lily.fi/blogit/inkalilja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Raumalla en ole myöskään käynyt vuosiin. Muistan joskus sen kesäyön siellä Pitsitapahtumassa. Porvoo oli kyllä upea!

   Delete
 4. Porvoo on kyllä tosi kaunis kaupunki!! Kivoja hetkiä oot postaillu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. Ihan joka kohdassa en kehdannut kaivaa kyllä kameraa esille :D

   Delete
 5. Porvoo on kuin ulkomailla kävis - ihana paikka!

  ReplyDelete
 6. Nämä kuvat henkivät kyllä sitä Porvoon tunnelmaa, ja ihania putiikkeja löysit!

  ReplyDelete
 7. Näistä tuli ihan sellainen fiilis, että pitää lähteä Porvoopäivää viettämään. Se on meillä yleensä joka kesäinen ohjelmanumero. Kiva kuulla, että Gabrielissa maistui. Sitä on kaverit kovasti kehuneet, mutta itsellä vielä käymättä :)

  ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.