Totaalisesti ihan pihalla - TUBECON15


"Mennään, mennään, mennään." Noh, mennään  sitten ja niin iskä osti liput kauan puhuttuun Tubecon15 -tapahtumaan Hartwall Areenalle. Kavereita piti kysellä mukaan ja yks kaks minulla olikin auton takapenkki täynnä poikia. Jätkät tulivat jo perjantaina  yökylään ja fiilistely alkoi samantein. Aamulla mietin, että ovatko he malttaneet edes nukkua yötään, kun meno oli heti aamusta melko levotonta. Matkaan lähdettiin ja suunnitelmat olivat pojilla valmiina, ketä tävataan ja keneltä nimmarit. Juttelimme jo kotona, että porukkaa (10 000 ihmistä) on jonoiksi asti, että älkää pettykö jos niitä nimareita ei  niin vaan saakaan. Ja sitten kasa ohjeistuksia, jos eksyvät toisistaan tai eivät löydä minua.  Missä tavataan, miten käyttäydytään tuollaisessa tapahtumassa ja puhelinnumeroiden vaihto. Voi olla, että puolet ohjeistuksista meni innoistukissaan ohi korvien.  Toivoin kuitenkin, että  pojista joku imi jonkun tiedon. Matkaan lähdettiin hyvissä ajoin ja puheensorina täytti auton. Puoliakaan siitä takapenkin höpinöstä en tajunnut.  Päästiin areenalle ja melkoinen väenpaljous iski päin näköä. VOI LUOJA MITKÄ JONOT. Areena oli niin täynnä jengiä. Ei siinä auttanut kun parkkeerata auto ja lähteä katsomaan, että mistä ja koska päästään sisälle.


Päästiin jonon perään, kun ensiksi sellainen löydettiin ja jono eteni nopsaa ja olimme sisällä n. 5 minuutisssa. Tämä homma toimi kyllä, hyvä. Olin itsekkin tavallaan vähän innoissani, sillä jos saan vihdoinkin itseäni ajantasalle tästä tubettamisesta. Tyttöä ja poikaa oli ja ei siinä mennyt kuin 10 minuuttia, kun pojat "katosivat" ja onneksi löysin tien Aikuisparkkiin. Siinä matkalla pyörittelin päätäni moneen kertaan  kaikesta näkemästäni, mutta samalla hymyilytti nuorison innokkuus ja oma pihalla oleminen. Aikuisparkissa oli vanhemmatkin kivasti otettu huomioon, oli erilaista ohjelmaa ja baari auki ;). Ihan oikeasti, oli kiva, kun meille vanjhemmille oli erilaisia ohjelmanumeroita mm. Miten tubettajaksi tullaan ja Mitä se tubettaminen oikein on ja ennenkaikkea se nettiturvallisuus. 

Välillä lähdin jaloittelemaan ja sattumalta osuin paikalle, kun äitien "unelmavävy" Isac Elliot oli Ylex:n lavalla. Uuu, sitä hysteriaa ja kiljuntaa. Ja niitä kyyneleitä pikkutyttöjen kasvoilla. Olisi tehnyt mieli kaapata tytöt kainaloon ja lohduttaa.


Tapahtuma oli tosi kiva  ja melkein kaikki olivat hyvällä tuulella. Jälleen kerran kyllä näki niitä kiristeleviä vanhempia. Minä päätin, että päivä on poikien ja annan poikien touhuta omia juttujaan ja menevät sinne minne tahtovat ja yhtään en kälätä, enkä kiellä. Lupauduin jopa ensi vuonna hakemaan mukaan talkooporukaan, jos pojat vielä ovat innoissaan tästä touhusta. 

Automatka takaisin kotiin sujui paremmin, sillä ymmärsin edes vähän keistä pojat nyt puhuvat. Päivän aikana tulivat tutuiksi niin Lakko, Herba, Mmiisas, Tume ja muut supertähdet. Olin yllättynyt kuinka porukka kiljui ja hurrasi näille, aivan kuin maailmanluokan filmitähdille, mutta onhan heillä satojatuhansia seuraajia. Pojat saivat innostuksen ja miettivät takapenkillä hyviä tubenimiä itselleen ja sanoin, että asia minun puolestani ok (koskien vain omaa poikaa), kunhan koulu ja uinti eivät kärsi. Ja käy myös ulkona.

Ihana tapahtuma. KIITOS POJAT, KUN KELPUUTITTE MINUT MUKAANNE. Tämä mamma oli innoissaan, kun näki Duudsonit. Ja taitaa olla nyt vähän cool äiti, kun ei olekaan enää niin pihalla.

Päivän asu piti tietysti kuvata ;) 

Comments

 1. Mä tajusin vasta tänä vuonna, että Tubecon on joku Youtubettajien tapahtuma. Elin tähän asti onnellisesti siinä luulossa, että sekin liittyy jotenkin animeen ja mangaan, ollen siis joku ernujen tapahtuma :D

  ReplyDelete
 2. Vähän hämmentyneenä katselin uutisista kun yhtä tubettajaa haastateltiin. 100 000 seuraajaa. Kävin katsomassa katsotuimma videon, missä oesi naamaa, kävi suihkussa yms. Hmm, ei ihan auennut miksi on niin suosittu, mutta hurjan paljon seuraajia näillä tubettajilla on!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No sepä se, en minäkään ihan ymmärrä. Varmaan pitäs alkaa kans tubettamaan, ai niin, en ole enää nuori.

   Delete
 3. Kollega onneksi lupasi opastusta tuolta ammattilaisille suunnatusta tapahtumasta, muuten olen kanssa aika pihalla... Mutta oman työn takia vaan olis pysyttävä ajan tasalla näissäkin.

  ReplyDelete
 4. Voi hyvät hyssykät mihin paikkoihin sitä äiti-ihmiset joutuvat ! Mä en tajua tuosta mitään :D

  ReplyDelete
 5. Oliks Markoboy kanssa siellä?

  ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.