Astiakaapin kätköissä


Olohuoneen ja keittiön ikkunoiden välissä paikkaa valloittaa vanha lipasto, jonka pelastin yhdestä talosta muutama vuosi sitten. Se on koko ajan ollut tuossa ja toimittanut astiakaapin virkaa. Siis niiden astioiden, jotka katetaan pöytään spesiaalitapauksia varten. Aiemmin ajattelin, että me ei milloikaan tarvita sellaisia astioita, jotka katetaan pöytään vain pyhäpäivinä. Kaapin astiat ovat kuitenkin ajautuneet meille tavalla tai toisella, mutta näistä en raaskisi luopua enää ikinä. Eikä näitä raaski arjessa liikaa kuluttaa. Pidän niistä nimittäin ihan liikaa. Kyllä minä joskus arkenakin saatan kattaa näillä pöydän tai sekoittaa tavallisen astiaston joukkoon, mutta todellakin harvemmin. 

Kynttilämeri loistaa iltaisin lipaston päällä.

Kaapiston päälle on kiva rakentaa erilaisia asetelmia.
Pidän eniten kaapin kätköissä lojuvasta sini-valkoisesta Arabian Pitsi- sarjasta ja vaaleanpunakukallisista Arabian Marjatta- kahvikupeista. Mustat unikko-kupit olemme saaneet häälahjaksi. Ikinä en ole niitä käyttänyt, mutta ikinä niistä en myöskään luovu. Ultima Thule- laseja ottaisin mielelläni enemmänkin kaappiin.

Arabia: Pitsi
Marimekko: Unikko   Arabia: Marjatta ja Pulmu

Tuolla kaapissa astiat säilyvät kuitenkin sulassa sovussa ja odottavat ulospääsyä. Hopialusikoita kohtaan onkin tiukempi ote, kaapissa on ja pysyy ;). Mitenkäs teillä? Löytyykö erikseen juhla-astiasto.

    

Comments

  1. Onpa siellä ihania aarteita. Kyllä niille tarvitaankin oma kaapisto :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.