Monitoimitalo 13 -toimintaa viidessä kerroksessa


Pojalle oli tiedossa syyslomapuuhaksi Minecraft- koodauspaja Monitoimitalo 13- tiloissa. Minulle tämä tila ja koko talo oli vallan vieras ja olen vieläkin ihan pöyristynyt siitä, miten tällainen on mennyt vallan ohi korvien. 

Monitoimitalo, Satakunnankatu 13.
Mutta ennen koodauspajalle menoa, poika jäi pelaamaan pelisaliin ja me lähdimme Pikkukakkosen puistoon. Menimme kuitenkin vähän aiemmin takaisin, sillä suunnittelimme menevämme pajan jälkeen Särkänniemen syyslomariehaan. Mutta ajattelinkin tutustua taloon paremmin odottaessani poikaa, sillä kerroksia tässä talossa tuntui riittävän. Halusin palavasti tietää, mitä viehättävän talon kerroksista löytyy. Kapusin ihania rappusia pitkin toiseen kerrokseen. Ovia oli sinne ja tänne. Olin vähän, että mikä ihmeen talo tämä oikein on,  nimittäin ovien takaa löytyi mm. musahuone ja salista biljardipöytä. 


"Nimensä mukaisesti Monitoimitalo 13 tarjoaa puitteet hyvin moninaiseen tekemiseen. Talo muovautuu joustavasti eri-ikäisten käyttäjien tarpeisiin ja samat tilat muuntuvatkin helposti toiminnoista toiseen." 


Kiipesin kolmanteen kerrokseen tytär perässä ja siellä oli aulassa lapsia askartelemassa.  Oli hyvin kotoisan oloista; räsymattoja ja mukavia nojatuoleja. Tyttö näki värikynät ja halusikin heti mennä värittämään muiden joukkoon. Sopihan se. Isojen ovien takana pilkotti askartelutarvikkeita ja vanhana askartelukaupan tätinä kiinnosti, että mitä siellä oikein tapahtui. IIISOO askarteluhuone, WAU!


Savipajan polttovärimalleja

Tytär askartteli nuken.
Istuuduin tyttären viereen askartelupöytään ja aloin värittämään aikuisen värityskuvaa. Kohta minulle tultiinkin kertomaan talosta enemmän. Minua harmitti, sillä olen ollut ääneti sitten sunnuntaisen kirppistapahtuman, niin en voinut kysellä talosta kauheasti. Menen tutustumaan tiloihin paremmin, kun olen tervehtynyt. Mutta toiminta on aiemmin ollut Vuoltsulla ja sieltä muuttanut tänne täydellisesti remontoituun rakennukseen, Hotelli Tammerin viereen. 

Tartuin värikyniin ja otin ihan relax.
"Monitoimitalo 13 on jokaisen tamperelaisen harrastus- ja vapaa-ajanviettopaikka. Talosta löytyy tekemistä ja kokemista niin konsolipeleistä, kädentaidoista, musiikista, mediasta, teatterista, kokouksista kuin kahvittelusta kiinnostuneille.  13 tarjoaa tiloja ja mahdollisuuksia kivijalasta kaupungin katolle. Käytössä olevat tilat sijoittuvat viiteen eri kerrokseen sisältäen kaiken kaikkiaan 2500 neliömetriä toiminta-, työpaja-, harrastus-, kokous- ja kokoontumistilaa eri-ikäisille tamperelaisille."
Toimintaa tosiaankin viidessä kerroksessa"Ensimmäisen kerroksen pelialue, internetsali ja kahvila tarjoavat mahdollisuuden viettää rentoa vapaa-aikaa aktiivisessa ympäristössä."

"Toinen kerros mahdollistaa musiikista ja mediasta kiinnostuneen nuoren ideoiden toteuttamisen ammattimaisessa ympäristössä." 

"Kolmannessa kädentaitokerroksessa on neljä erilaista pajaa, joissa 7-29-vuotiaat voivat toteuttaa omia ideoitaan tai osallistua ohjattuun toimintaan. Keramiikka-, Verstas-, Korula- ja Tekstiili-pajat on varustettu välineillä ja tarvikkeilla."

"Neljäs kerros kiinnostaa nuorison lisäksi aikuisempaa väkeä ja myös ulkopaikkakuntalaisia. Esimerkiksi järjestöt ja yhdistykset viettävät tilaisuuksiaan neljännen kerroksen suosituissa kokoustiloissa, Tampereen keskustassa, hyvien liikenneyhteyksien varrella ja Tampereen suurimpien hotellien ympäröimänä."


"Viidennen kerroksen Vintti on luonteeltaan hyvin rento ja vapaamuotoinen. Esimerkiksi pöydät ei kuulu Vintin vakiovarustukseen, vaan jutella voi nojatuoleissa ja säkkituoleissa loikoillen."Miksi en tiennyt, että tämä talo pitää sisällään niin monipuolisesti kaikennäköistä. Tämä paikka on kertakaikkiaan upea ja tekemistä löytyy kaikille ja aivan ihanaa henkilökuntaa. 

Vielä perjantaina 16.10. ehditte mennä sinne viettämään syyslomapäivää, sillä näin syyslomalla paikka on avoinna poikkeuksellisesti 10-16.  Kaikki työpajat eivät ole ilmaisia, mutta pienellä summalla pääset vaikka valamaan savea.Comments

  1. Tää on kyllä mahtava paikka, mun entinen työpaikka. :D Tosin silloin oltiin Vuoltsussa, mutta etenkin tuo askartelutila jäi mieleen. Vaikka olinkin jo "yli-ikäinen", niin sain minäkin käydä siellä tekemässä muun muassa joulukransseja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just eilen sanoinkin sille yhdelle jampalle, että taitaa olla rennon mukava duunipaikka. Ei väittänyt vastaan ;) Askartelupaja tais olla vain 7-29- vuotiaille, muuta spessupäivinä saa mennä kuka vain.

      Delete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.