Syksy puutarhassa

Eilen oli hyvä sää tehdä viimeisiä pihahommia, sillä pakkanen ja talvi kuulemma lähestyvät. Syksy on ollut lämmin ja puutarhakin on minusta ollut hieman sekaisin (kylmä kesä sekoittanut), kun uusia kukkia puskee maasta uudestaan tähän aikaan vuodesta. Sain äidiltä kauhian määrän kuunliljoja ja koska en tiennyt minne ne istuttaa, niin laitoin ne isoon ruukkuun valeistutukseen ja nostan keväällä ylös ja etsin niille sopivan paikan. Toivottavasti vain selviävät tuossa ruukussa talven yli. 

Näyttävät sininatat olen saanut Huiskulasta* kesän pihakuvauksiin ja ne saivat pysyvän paikan etupihan altaasta. Muumi-herra pääsi sademittareineen niiden väliin.


Sain äidiltä myös nuo herkät vaaleanpunaiset kukat ja niille sopivin paikka löytyi punahattujen vierestä, jonne näköjään minulle kehkeytyy vaaleanpunaisten kukkien alue heinien kaveriksi.  

Mikä tämä lieneekään, mutta niin upea lila väri tässä pallo-nyppylä-kukassa... Mikäköhän tää niinkuin ois... väri on upea ja näkö komia, nimestä viis.Krysanteemitkin* jaksavat kukkia ihan hyvin vielä oranssi-ruskein kukkasin. Vielä pitäisi ehtiä istuttamaan kukkasipulit, jotta saan keväällä nauttia mustasta kukkaloistosta. Vai olenko jo myöhässä? 

*saatu Huiskulasta bloginäkyvyyttä vastaan.

Comments