Annantupa uuteen alkuun_Apu tiukassa

Morossa oli syyskuussa juttua, KLIK Annalassa sijaitsevan perhetuvan ahdingosta, jossa he joutuivat sisäilmaongelmien vuoksi sulkemaan hetkellisesti tuvan toiminnan ja remontoimaan tilat katosta lattiaan. Kaikki rahat menivät kalliiseen remontiin ja näin ollen Moron kautta pyysivät yrittäjien apua, jotta toiminta saadaan uudelleen käyntiin. Lahjoituksissa haluttiin tällä kertaa, että kaikki tavara on uutta, jotta varmistetaan että sisäilma pysyy varmasti puhtaana. Toki auttavia käsiä yksityisten puolelta on ollut tarjolla paljonkin, mutta mm. käytetystä sohvasta piti vain tällä kertaa kieltäytyä. Apu on todellakin ollut tiukassa ja sen voi myös lukea tästä Moron kirjoituksesta, KLIK, joka on jatkoa ensimmäiselle jutulle.

Luettuani jutun syyskuun lopussaAnnantuvan ahdingosta, laitoin heti sähköpostia yrityksille ja pyysin mukaan auttamaan. Mukaan lähti siltä istumalta Finlayson ja hetkeekään miettimättä Parolan Rottinki Oy ihanilla nojatuoleilla. Hyvää tekemään lähti myös Mattokotiin.fi- yritys sekä eräs iso toimija (haluaa pysyä nimettömänä) lahjoitti tuvalle leluja. Sekä Woikoski Oy lahjoitti kaasupullon ilmapallojen täyttämistä varten seuraaviin Annantuvan juhliin. Ja Svanefors Finland lahjoittaa erilaisia tekstiilejä heidän käyttöönsä.  AMO Oy lahjoitti tuvalle mukavia pelejä. Päivitän tätä listaa sen mukaa mitä lahjoituksia vielä tulee. 

Olen äärettömän kiitollinen näille kaikille mukanaolosta. Näistä avuista on iso ilo Annantuvalle ja ennenkaikkea meni niin tarpeeseen. Mutta sain itsekkin kyllä huomata, kuinka apu on todellakin tiukassa, mutta ymmärrän, että jokaiseen juttuun ei yrityksetkään voi mukaan lähteä. Annantupa on saanut lahjoituksia jonkun verran myös yksityishenkilöiltä -jopa asiakkailtaan, mutta apua vielä tarvitaan.

Finlaysonin pussukoita, jotka sisälsivät kaikkea tarpeellista
Sovimme treffit Annantuvalle Tampereen Finlaysonin myymäläpäällikön Lauran kanssa ja veimme lahjoituksen yhdessä perille. Parolan Rottinki Oy toimittaa tuolit heille suoraan ja muut lahjoitukset menevät heille sovitusti.

Finlaysonin Laura, Retromoderni ja Annantuvan Heidi
Viimeisimpänä ideana minulle heräsi ajatus, jota en aiemmin ollut edes tajunnut. TRE- BLOGIlaiset saivat minulta viestin ja pyysin heitä mukaan keräykseen. Lahjoitamme Annantuvalle lahjakortin, jolla he voivat ostaa askartelutarvikkeita. Lyhyellä varoitusajalla saimme aikaiseksi 90 euroa, jolla he saavat kyllä ison kasan kaikkea.

TRE-BLOGIT- jäsenten keräämä lahjakortti

Mukaan lahjoittaamaan lähtivät: 
DioriinaTorson takanaSally*sKotomoYours, SEmmi Nuorgam,Vita Di Morbida Lana- blogit ja minä tietysti osallistuin myös. Äärettömän ISO Kiitos teille bloggaajille.
Parolan Rottingin mukavat tuolit.
Pelilahjoitus AMO OY:ltä
Ihanat muumilakanat odottavat nukkujaa pinnasänkyyn ja Alto- verhoja pääsee ikkunoihin.

Tässä oli niin ilo olla mukana koko sydämestä. Ja hei, jos sinä yrittäjä/yksityshenkilö haluat auttaa, sillä apua vielä tarvitaan kipeästi, niin voitte olla yhteydessä joko minuun (retromoderni@gmail.com) tai suoraan Annantuvan vastaavaan ohjaajaan Heidi Hermanniin (heidi.herman@tetuko.fi tai annantupa@tetkuko.fi.). Listan puutteista näet täältä. Toki lista on pienentynyt jo tulleiden avustusten myötä, mutta edelleen apusi on tärkeä. Voit auttaa vaikka pienen pussukan verran.

Leikkikeittiö odottaa sörsselin keittäjiä, mutta varmaaan uusia kattiloitakin.
Toimita pyritään saamaan uudelleen käyntiin ensi viikolla. Annantupa on matalan kynnyksen paikka; erittäin kodinomainen ja lämminhenkinen tupa, jonne kaikki lapsiperheet ovat tervetulleita. Eli sinulla ei tarvitse olla mitään ongelmia tai kurjuutta, mikä ehkä monasti mielletään että tuvalle voi mennä.  Voit mennä sinne ihan omana itsenäsi lapsen kanssa ja viettää aikaa siellä tunnin, kaks tai koko päivän. Voit tavata siellä muita äitejä ja isejä ja lapsella on varmasti leikkiseuraa. Heillä on myös ohjattua toimintaa.

Tule mukaan tuvan arkeen, tuvalla on mahdollisuus: 

* muiden lapsiperheiden tapaamiseen ja vertaistukeen 
*lasten leikkiin ja ohjattuun toimintaan turvallisessa ympäristössä 
*osallistua ruoan valmistukseenja ruokailuun (vapaaehtoinen ruokamaksu) 
*osallistua toimintaan, sen suunnitteluun ja ideoimiseen 
*luottamukselliseen keskusteluun henkilökunnan kanssa 
*saada tilapäistä lastenhoitoapua 
*osallistua juhliin, retkiin ja erilaisiin ryhmiin 
*saada doula tueksi raskauden ajaksi ja synnytykseen 

Retromoderni kiittää lämpimästi kaikkia lahjoittajia!

Comments

  1. Kiitos Suvi hienosti järjestetystä auttamisprojektista tärkeän asian hyväksi, oli ilo saada olla mukana!

    ReplyDelete
  2. Sydämellinen kiitos myös täältä! Kiitos, että saimme olla mukana tekemässä hyvää. ♥

    ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.