Leijona_ perheen paras ystävä

Yhteistyö

Sain kesällä käyttööni isän vanhan Leijona-kellon ja siitä oikeastaan alkoikin hieno matka yhteistyössä Oy Perkko - yrityksen kanssa, jonka oma merkki Leijona-kello on.


"Leijona-kello on näyttänyt suomalaisille aikaa vuodesta 1910" ja minä olen katsonut kelloa ranteestani ensimmäisen kerran joskus 80- luvun alkupuolella, kun menin kouluun. Nyt vuonna 2015 Leijona näyttää aikaa meille kaikille. Sain yhteistyön merkeissä valita uusimmasta kuvastosta kellot jokaiselle perheenjäsenelle, tai jokainen meistä teki valintansa oikeastaan ihan itse.


"Valikoimaltaan Leijona on Suomen suurin kellomerkki" Kellovalinta oli toisille meistä helppoa, tosille taas vaikeaa, mallistossa kun sattuu olemaan muutama kello. Miesten malleja löytyy n. 120, naisten mallistoon kuuluu n.150 mallia ja lasten- ja junioreiden mallejakin 50 kpl, eli kyseessä on todellakin Suomen laajin kellomerkki.  


Leijona -kellon omistaa Oy Perkko, joka toiminut kello- ja jalometallialalla vuodesta 1918. Leijona -kelloilla on huimat yli 400 jälleenmyyjää, joten kelloja löytää todellakin monesta kulta- ja kelloliikkeestä. Kelloja omistetaan nykyään useampi, koska sen tehtävä ei ole pelkästään ajannäyttö ja  Leijona on tänäkin päivänä Suomen  suosituin ja myydyin rannekello."

Leijona- kellojen kokoelma uusiutuu pari-kolme kertaa vuodessa. Mallistoon valitaan kansainvälisiä trendejä seuraamalla ja muokkamaalla malleja suomalaiseen makuun sopivaksi; yhdistellen käytännöllisyyttä ja kauneutta, toimivuutta ja tyyliä." 

"Tämän kauden mallistossa haluttiin osaan Leijonan malleista hakea tunnelmia tyylikkäästä 60-luvusta. Mallit ovat lähes minimalistisen pelkistettyjä ja ajattomia."

Tykkään ottaa luonnon mukaan kuviini, joten menin Leijonien kanssa metsään, vaikka perheenjäsenten kellojen valintatarinat ovatkin ihan tuikitavallisia -suomalaisia."Kello joka käy suomalaisille". Meitä on perheessä neljä + yksi nelijalkainen ja varsinkin isompaa saa välillä odottaa ruokpöytään. Pojan kännykkä on usein pois päältä tai sitten muuten vaan äänettömällä tai parhaimmillaan patjan välissä jossakin piilossa. Olen äärimmäisen kyllästynyt siihen, ettei puhelimeen vastata, mutta ranteeseensa hän osaa vilkaista. Ehkä näin tavoitan pojan parhaiten haluttuna kotiintuloaikana. Poika mietti pitkään omaa valintaansa ja ei enää halunnut liian lapsellista kelloa, joten valitsi miesten kellon. Mutta toki tuohon pikku-uimarin ranteeseen tuo miesten kellonranneke on aivan liian iso, joten siihen piti tehdä rannekevaihdos. Matkan varrella nousi kuitenkin yksi toinen kello ylitse muiden, siiitä lopussa.


"Leijona on Suomen ylivoimaisesti suosituin rannekello" Tyttö on viskari-ikäinen ja  kovin kiinnostunut numeroista, joten hän valitsi into piukeena pinkin kellon, minkäs muun. Hän esittelee ylpeänä omaa Leijonaansa ja kysyy: "Mitä se nyt näyttää?" "Entäs nyt". Olemme yhdessä katsoneet kellosta kotiintuloajan, jolloin on aika tulla iltapuuhiin. "Kun viisarit ovat tässä asennossa, on aika tulla kotiin." Tyttö on myös kovasti harmissaan, jos unohtaa päiväkotiaamuina kellon kotiin. Hassuinta on ehkä se, että päiväkodissa kaikki lapset haluisivat kokeilla kelloa, koska se on niin siisti. Ei haittaa kuulemma yhtään, vaikka se on pinkki.


"Kellomaailman Aston Martin" Ostin miehelleni huomenlahjaksi rannekellon, mutta hän ei tykkäää käyttää metallirannekeista kelloa. Ostin kellon 13 vuotta, johon ei pystykkään helposti vaihtamaan ranneketta ja siksi kello on jäänyt vähän kuin käyttämättä. Hän oli mielissään, kun pääsi valitsemaan itse oman kellonsa ja valitsinkin oikein tyylikkään nahkarannekkeisen kellon. Kello sopii arkeen kuin juhlaan. Miehen valitsema kello on rennon näköinen arkivaatteiden kanssa, mutta myös arvokkaan oloinen businesslookin kanssa, joten valinta meni kyllä ihan nappiin.  
"Kokonaispukeutumisen täydentäjäksi." Itselleni kello ei ole vain ajannäyttäjä, vaan osa minun tyyliäni täydentävä asuste. Tykkäänkin vaihdella vanhaan isältä saatuun Leijona-kelloon rannekkeita, jolloin voin taata, että kello sopii aina sen päivän asuun melkein täydellisesti. Halusin kuitenkin valita astetta näyttävämmän kellon, mutten kuitenkaan liian hienoa ja en mitään blingblingiä, koska sellainen ei sovi minun tyyliini.


Mietin päätöstäni  pitkään. Lopulta päädyin valitsemaan kelloni miesten mallistosta, koska isot kellot ovat vaan niin siistejä. Päädyin kaksiväriseen kelloon, koska monasti laukussa, korussa tai ehkäpä ihan vaan vetoketjussa esiintyy kullansävyä ja väliin "tuskailen" sen suhteen, että miten tämä nyt sopii yhteen tuon ja tämän kanssa. Enää ei tarvitse tuskailla, sillä tämä selkeä ja kaksisävyinen kello sopii nyt tyyliin kuin tyylin.Meille jokaiselle perheenjäsenelle Leijona on tärkeä, kullekin omalla tapaa.

Ja pakko mainita vielä tähän loppuun, että Leijona-kellot tekivät yhteistyössä Duudsonien kanssa "Elä hetkessä" kellomalliston, johon kuuluu 10 makeen näköistä kelloa.


Jotenkin oli helppo arvata, että meidän poikaan kummasti iski valkoinen Kuura- kello. Uskon vahvasti, että Duudsoneilla on juuri siksi tämän innostuksen kanssa jotakin tekemistä...

Meistä ja Leijona-kellosta kuulette vielä.

Comments