Suvimarjan luona turvassa

Turvassa. Turvassa. Nämä olivat ensimmäiset viestit lauantaiaamuna, kun avasin Facebookin. Sain huokaista helpotuksesta, ystävä- ja kaveriperheet olivat turvassa maailman pahuudelta.Viime lauantaina neljä blogimuijaa matkasi Tampereelta kohti mutkaisia teitä ja maalaismaisemia, ohi anoppilan, Keinuhongan tilalle, Auttoisiin Padasjoelle, jonne Suvimarja oli kutsunut mukavan blogiporukan pikkujouluihin ja tutustumaan omaan Suvimarja Lifestyle Puotiin. En todellakaan tiennyt mitä odottaa ja alkuun koko Padasjoki ei herättänyt minkäänlaista osumaa Suomen kartalle. Olin niin hölmistynyt, kun hoksasin, että tämä ihana paikka on sijainnut vuosia anoppilan vieressä"ja hänkään ei ole minulle varmaankaan tilasta mitään maininnut. Tai sitten en yksinkertaisesti ole  asiaa vain rekisteröinyt korvieni väliini.

Kaikkea kokemaamme tai sitä tunnelmaa on jotenkin niin vaikea pukea sanoiksi, mutta me 11 bloggaajaa tunsimme olevamme turvassa tuolla maaseudun rauhassa. Toivottavasti kuvien välityksellä voitte aistia kokemamme.

Saavuimme viehättävään pihapiiriin ja pihassa meitä oli vastaanottamassa talon kisu. Kisu saikin heti rapsutuksia osakseen. Pian talon emäntäkin Suvimarja otti miedät avosylin vastaan. Kamerat alkoivat välittömästi laulamaan ja pihalta siirryimme pian Suvimarjan Lifestyle- puodin lämpöön ja viinikynttilöiden huumaava tuoksu eteisessä toivotti meidät tervetulleiksi sisälle.Onnellinen bloggaaja ja Niina nappasi asukuvat ennen sisälle astumista.


Suvimarja on taikonut vanhasta navestasta aivan upean lifestyle puodin ja se lämpö ja tunnelma huokui jo oven ulkopuolella. Kaunista kaikkialla; jouluisia tavaroita, palavia kynttilöitä ja tupa täynnä onnellisen näköisiä bloggajia. Ihanat viinikynttilät tuoksuivat huumaaville. Tällaisen tahdon ostaa kotiin.

Kiipesimme valkoisia rappusia pitkin yläkertaan, jossa meitä odotti todella tunnelmallinen kattaus ja pöytä notkui herkullisen näköisistä ruoista. Meille tarjottiin mm. oman tilan paistia, kasviksia, lämmintä; omassa uunissa paistettua ruisleipää, jälkkäriksi maukasta luumurahkaa ja kaardemummakahvia.
Pöytä oltiin katettu kauniiksi
Pikkujouluruoat maistuvat herkulliselle ja luumurahkan kohdalla suljin jo silmäni ja nautin mausta.Hobstar- lasit ovat niin kauniit ja kattaukset kruunaajat
Ruokailun lomassa kuuntelimme mahtavaa tarinaa siitä, miten tämä niin energinen pakkaus on ajautunut Helsingistä maaseudulle ja luonut yhdessä miehensä kanssa tilalle aivan upean kokonaisuuden. Tilan pääelinkeino ei suikaan ole tuo  kaunis lifestyleputiikki, Antiikkivintti taikka Riihibaari, vaan 500 sonnipoikaa, joita pääsimme myös tiluskierroksella morjestamaan. Tiluksilla ei ole turvallisuussyistä lupaa itsekeen kuljeskella, mutta aina silloin tällöin järjestetään kiertokävelyitä, kuten tulevana lauantaina.Nämä sonnipojjaat olivat vallan ihania
Kurkistimme myös rannsassa sijaitsevaan Villa Mökkiin, joka sai minut haaveilemaan kylmästä pakkasillasta, lämpöisessä paljussa lojuamisesta perheen kesken saunahaut päässä ja koira turvassa rakettien paukkeelta.

Villa Mökin ranta
Ulkokierroksen jälkeen palasimme pöydän ääreen ja nautimme kuumaa juomaa, joka toi mieleen mummolan ja pumpulikakkua. Massut täynnä siirryimme ostosten tekoon ja meistä kukaan ei tainnut lähteä kotiin tyhjin käsin. Minä pysähdyin ensimmäiseksi yläkerran Navetta Markettiin, jossa myytiin omien tuotteiden lisäksi mm. lähialueen herkkuja ja  ostoskoriin päätyi mustaan, tyylikkääseen paperipussiin pakattuja kaurahiutaleita. Ostin miehelleni tuliaisiksi Sonni- olutta, joka muuten on tosi hyvää. Ruokailuissa käytetyt Hobstar- lasit myivät itsensä useamman bloggaajan kassiin, sillä hyllypäällinen tyhjeni nopeasti. Tällä kertaa en itse niihin sortunut, mutta sekin aika vielä tulee, niin kauniita ne ovat.Täällä tilalla näkyy oman käden jälki, valloittavat visiot ja rakkaus ja palo omaan työhön. Se näkyy todellakin ihan kaikessa. Välillä on jouduttu menemään sen vaikeimman kautta ja aina se ei ole ollut helppoakaan, mutta usko omaan itseensä ja toiseen saa aikaan jotain uskomatonta, pysyvää ja kehittyvää - aina on joku rauta tulessa.


En ole ennen tavannut noin aikaansaavaa ja energistä emäntää. Ihailtavaa ja kuuntelin ihaillen, mitä kaikkea hänellä onkaan mielessä tilan kehittämisen suhteen ja miten nopeasti ideat ovat toteutusvaiheessa. Sanotaanko, että heti kun miehen auton perävalot näkyvät, alkaa tapahtumaan :D 

Tämä kaikki; lämpö. tunnelma, laadukas ja ystävällinen asiakaspalvelu, on vain itse koettava. Tee siis ihmeessä retki koko perheen kera tiluksille, sillä nähtävää ja koetaavaa on kaikille. Täällä löytyy myös erittäin hyviä joululahjoja, herkkuja joka lähtöön. Itsekkin ostin ensimmäisen joululahjan rakkaalleni.  

Ensi lauantaina 21.11.on Keinuhongan tilalla Joulumarkkinat ja Riihibaarissa on tarjolla erittäin maukkaita sonniburgereita ja olutta. Kannattaa olla hyvissä ajoin liikenteessä, sillä sonniburgerit katoavat nopeasti parempiin suihin. Tila sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Tampereelta ja tuolla pystyt kokemaan aidon joulutunnelman, vaikkei lunta olisikaan. Itse veisin perheeni tuonne lauantaina, mutta saatamme rakkaamme viimeiselle matkalleen. Päivä on raskas jo valmiiksi, mutta muistot säilyvät sydämessämme, kuten tämänkin päivän tapahtumat. 

Kiitos Suvimarja, kun pääsimme kokemaan tämän turvallisen maailman tunteen ja kiitos ihanille bloggarisiskoille.


Vasemmalta oikealle:
Takana tilan emäntä Suvi

Comments

 1. Ihanalta vierailukohteelta tuo Suvimarja näyttää!
  Kiitos vinkistä:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vahva suositus jos haluaa päästä kiinni joulufiilikseen nyt heti.

   Delete
 2. Kiitos ihanasta päivästä ja seurasta :)

  Voimia tulevaan ♥

  ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.