Joulumaa by Arto Rastas

Viime lauantaina meitä kokoontui pikkuinen muijaporukka juhlimaan TRE- BLOGIT- pikkujouluja Arto Rastaan Joulumaa Pop up- ravintolaan Vanhan Boxing Bingon tiloihin Aleksanterinkadulle. Halusin varata pikkujouihin tämän ravintolan, sillä ravintolasta varmasti löytyisi se kadoksissa ollut joulutunnelma. Joulutunnelma on edelleenkin vähän kadoksissa (ei ole lunta), mutta tuoksi aikaa sen sain ja nautin täysillä. Tilan tunnelma on todellakin JOULUINEN kuusenoksineen, olkikoristeineen, räsymattoineen, kynttilöineen kaikkineen. Itse olin vähän ällikällä lyötynä ja en tiennyt mitä kohtaa ihailla. Sisustuksen tilaan oli toteuttanut Nord Design ja kukkaset ja kaikki oksakoristelut tilaan on luonut Kukkakauppa OpuntiaMeitä oli mukavan pieni porukka kasassa ja Arto tuli alkuun kertomaan meille Joulumaa -ravintolansa ideasta ja siitä mikä tilan tulevaisuus on. Samalla kun kuuntelimme tarinaa siitä, miten tämä rovaniemeläinen, lapsuutensa joulupukin vieressä asustanut keittiömestari- ravintoloitsija on kehittelemässä myös ensi vuodelle, maistelimme kuohuvan kera pieniä herkullisia alkupaloja. Jouluruoka tarjoilitiin perinteisesti noutöpöydästä, mutta ruoissa oli pienen pieni moderni twisti joukossa. Suussasulava savukalamousse oli taivaallisen hyvää. Haluan sitä joulupöytäämme. Ja jälkkäripöytä oltiin katettu kivasti vanhaan rekeen.
Ravintolan lisäksi tiloissa toimii vielä Nord Designin pop up- myymälä. Ravintolassa esillä olevat sisustustuotteet ovat kaikki myytävissä ja pakkohan minun oli yksi ostoskin kotiuttaa. Minuun vetosivat erityisesti kokedama sammalpallot ja vaneriset tähdet. Tontutkin kävivät paikanpäällä ja jaoimme pikkulahjat toisillemmme. Designvertsas Omana halusi jakaa joulumieltä ja sain meidän kesken arvottavaksi ihanat korvikset ja minä onnekas ne sain. Kiitos vaan Katja- tontulle, kun nostit minun nimeni kirjekuoresta,Mutta ennenkuin Joulumaa pop up -ravintolan tarina päättyy, on ravintolalla jouluaattona vielä tärkeä tehtävä. Nimittäin yksi perhe saa viettää aattonsa ravintolassa ja nauttia kunnon joulun. Dining 26 by Arto Rastas tarjoaa tilan ja ruuat ja yrittäjät on haastettu lahjoittamaan perheelle joulupaketit. Hakemuksia on tullut satoja ja valinta on varmasti ollut erittäin vaikea. Ja tuskin kyyneliltäkään on säästytty tarinoita lukiessa, mutta valinta on nyt tehty. Tarinan löydätte Arton kirjoittamana täältä.  

Tammikuussa tämä Tampereen ravintolamaailman monitaituri avaa tilaan uuden Dining 26- ravintolan. Ravintolassa tullaan tarjoilemaan kohtuuhintaista, välimerellistä ruokaa suoraan kulhoista . Ravintolassa tulee olemaan rento fiilis. Siellä voi pistäytyä vaikkapa vaan lasillisella ja istua rauhassa iltaa kaveriporukan kesken maistellen erilaisia annoksia. Ravintolan kokit tulevat työskentelemään avokeittiössä ja tavallisin kodinkonein. Tosi jännä tämä konsepti. Jään innolla odottamaan avautumista.
Joulumaa Pop Up ravintolan herkuista ja tunnelmasta ehdit vielä nauttimaan, sillä 23.12. ravintola sulkee ovensa. Minua houkuttelee suuresti lounaalla tarjottava riisipuuro sekametelisopan kera, mutta en ehdi sinne lounasaikaan. Onko mahdollista saada työpaikkakuljetusta ;)


Mukana olivat Sula mahdollisuus. Sallys, Optimismia ja energiaa, Marenkia ja mööbeleitä, Torson takana ja Vita di Morbida Lana. Kiitos ihanat kun tulitte ja hyvää joulua ja Kiitos Arto ja Nord Design. 


Comments