LETHERgo_ pala nahkaa muutti kaiken

Tutustuin Kädentaidot -messuilla Ullaan, joka seisoo LETHERgo- yrityksensä takana. Pidän todella paljon persoonallisista koruista ja varsinkin nahka on erittäin mielenkiintoinen korumateriaali ja siksi varmaan kiinnitinkin huomioni näihin koruihin. Olin viettänyt messuilla koko päivän mutta pysähdyin juttelemaan ja valokuvaamaan Ullan kojulle, vaikka minun piti rientää rautakauppaan, kun putkimies odotti saapuvia osia. Päätin hetkeksi kuitenkin unohtaa kiireeni ja putkarin ja syventyä jutteluun. Ulla aloitti toimintansa vuoden 2015 alussa ja päätöikseeen toimii floristina Kuusankoskella, missä korutkin valmistuvat. Ajatus yrityksestä lähti pienestä nahanpalasesta, josta aluksi käsissä muodostui kukka. Kun Ulla aikansa mietti ja pyöritteli nahanpaloja, niin ajatus selkeentyi ja pelkistyi ja jäljelle jäivät hapsut ja geomertriset muodot.


LETHERgo- korut tehdään pääosin uusiokäytetystä, kierrätetystä nahasta, Jokainen laukku ja koru on siis uniikki. Nahat ovat peräisin kukin mistäkin, esim. kirppikseltä tai naapurin vintiltä. Yhteistyö erään huonekalutehtaan sekä Kymenlaakson Jäte Oy:n kanssa mahdollistaa myös isompien tuotteiden, kuten laukkujen valmistuksen. Kierrätysajatus toteutuu, oli sitten kyse huonekaluteollisuuden ylijäämänahasta tai perusteellisen puhdistuksen läpikäyvästä, vanhasta nahkasohvasta. Koruissa nähdään paljon geometrisia muotoja ja teräs antaa näille koruille sen viimeisen silauksen. Teräs on hyvin kestävä materiaali ja se ei hapetu eikä lähde tummumaan, mikä on todella hyvä asia.


Hapsukorvikset
Heijastava koru

Korttikotelo
Hipsutin II -kaulakoru

Kun minun oli vihdoin riennettävä kohti rautakauppaa, lopuksi Ulla pakkasi minulle kassiin LETHERgon Hipsutin II -kaulakorun, Hapsukorvikset, sulkaheijastin- korun ja pienen korttikotelon. Lupasin tehdä blogiin juttua ja näin auttaa saamaan näkyvyttä uudelle hienolle yritykselle ja sen tuotteille. Instagramissa nämä korut ovatkin vilahdelleen jo monasti.

Tämä etukäteen saatu "joululahja" on ollut kyllä niin mieluinen. Korvikset ja kaulakoru ovatkin olleet ahkerassa käytössä (melkein päivittäin) ja heijastin roikkuu kassissa ja korttikotelossa kulkee mukana kanttiskortteja. Nämä korut ovat niin minun makuuni; sopivan rouheita ja tyylikkäitä vähän boheemeja. LETHERgo- korut leikittelevät kivasti vastakohdilla. 

LETHERgo- nettikauppaan pääset tästä

LETHERgo Facebookissa

Comments