Valokuvaseinä ja 50 turhaa kehystä

Yhteistyö

Meillä on suunniteltu valokuvaseinää rakkaudella ja hartaudella KAUAN! Valokuvaseinän toteuttamiseen meni vain 12 vuotta, mutta priimaa pukkaa tulemaan. Suunnitelmat seinän suhteen vaihtuivat miljoonaan kertaan, myös asunnot ehtivät tässä suunnitelmien välissä vaihtumaan. Tähän taloon valokuvaseinän suunnittelu on ollut vireillä kuusi vuotta. Ollaan ehditty melko moneen kertaan miettimään, että millainen on parhain ja näyttävin lopputulos. Ja minne seinään valokuvat laitetaan. 


Ihan helkkarin moneen kertaan ollaan siis venkslattu, että mikä mikä seinä ja mikä huone. on paras paikka kuvillemme. Päädyimme lopulta makuuhuoneen ja walk in closetin väliselle seinänpätkälle. Määrittelimme seinään alueen ja maalautimme sen Tikkurilan Magnetic*-maalilla kolmeen kertaan. Maali on sävyltään juuri sopivan tumman harmaata. Jos harmaa ei mene sun makumaailmaan ja haluat jotakin muuta väriä, niin Magnetic-maali voidaan pintamaalata 1-2 kertaa vesiohenteisella pintamaalaukseen tarkoitetulla Tikkurilan sisäseinämaalilla. Tämä tummanharmaa sävy sopii kivasti kuvien taustalle ja muutenkin olen käyttänyt sitä kuvaamisen taustana.

Teetimme valokuvia kaverimme painofirmassa kapalevylle ja kuvien taakse liimasimme voimakkaat magneetit, joita mies tilasi jostakin nettikaupasta. Kapalevy on kevyttä materiaalia ja voimakkaiden magneettien takia kuvat pysyvät seinässä todella hyvin paikoillaan. Lisäämme kokoelmaan kuvia piakkoin. Magneettimaalilla toteutettu kollaasiseinä mahdollistaa sen, että kuvien paikkaa on helppo siirrellä ilman yhtään ylimääräistä reikää seinässä. Laitoin ensimmäiset kuvat sen verran korkealle, että kuvien alle mahtuu kapea ja pitkä taso. Mutta luultavasti haluan laittaa valokuvia (isompia) myös alas, aivan lattianrajaan asti, sillä seinä saa olla ihan täynnä.

Tykkään tosi paljon näistä Piritta Lipiäisen ottamista kuvista, yhä edelleen. Pitäisikin varata vähän aikaa uusiin kuvauksiin.  

Harmaasta rajasta tulee jatkumaan vihreä tapetti.

Tästä on hyvä jatkaa seinän rakentamista loppuun, kun se vihdoista viimein on saatu alulle. Nyt meillä on varmaan turhan panttina sekä punaruskeita että mustia kehyksiä varmaan yhteensä 50 kpl. Kumpa se tapetointimies saapuisi kohta, on meinaan ootettu.

Comments

 1. Upea! Osaatko yhtään arvioidan mitä tuo tuli maksamaan? Tai tulee ilman suhteita tms.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noi maalit on sellasen tonnin luokkaa tuon kokoselle alueelle. Kapalevystä ja siihen tulostamisesta en valitettavasti osaa antaa mitään hinta-arviota.

   Delete
 2. No onpa loistava idea. Meillä ei mies erityisesti tykkää lyödä nauloja seiniin, enkä kyllä minäkään. Enkä ole kuullutkaan aiemmin kapalevystä. Wautsi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tästä tulee kyllä upee, vaikka itse sanonkin.

   Delete
 3. Tosi hyvältä näyttää. Tuota maalia tarvis itsekkin jossain vaiheessa hankkia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Marina. Eikun maalikauppaan ;)

   Delete
 4. Täytyy sanoa et idea on loistava ja toteutus tosi bueno.

  ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.