kesäkukkaLOVE

Moimoi. Ulkomaanreissu (Kroatia-Italia) on takana ja lämmintä oli. Oli vähän shokki astua koneesta, kun ulkona oli vain +12, mutta mun kesäkukkaset olivat hyvinvoivia. Niitä riensin siis ensiksi katsomaan, kun pääsin autosta ulos. 

Kukkala-blogin Sanna oli heittänyt loman aikana sopivasti kesäkukkaLOVE-haasteella. Kesäkukat ovat niin ihania, suorastaan rakastan niitä ja puutarhalle uppoo keväällä helposti useampi kymppi -satkukin jos toinenkin menis helposti.

Tykkään kyllä aika monenlaisista kukkasista ja väliin on tosi vaikea päättää, että mitä sitä oikein haluaisi. Aika fiilispohjalla menen keväisin puutarhalle, mutta yritän kuitenkin etsiä pihaankin persoonallisen näköisiä kukkia/heiniä. Väliin tuntuu, et kannattas vaan pysytellä parissa lajissa, vaikka niissä heinissä, mutta aina lähtee mopo käsistä. 

Ihan ykkösenä kesäkukista on musta petunia. Tämä erikoisen värinen kukka on kaunis kuin mikä, ja on ilahduttanut minua jo useamman kesän ajan. Kerran ajoin näiden takia yli 80 km -ihan sairasta.


Rakastan myös heiniä, yhdistelen niitä myös petunioiden kanssa. Petunia on vain melko haastava, sillä se leviää todella paljon ja melkein kaikki muu jää sen varjoon.


Ruukkuihin eksyy väliin myös ihan perennoja kesäkukkien rinnalle ja myös rosmariini kasvaa yhdessä ruukussa. Tänä vuonna myö muksujen muoviheppa pääsi ruukun kylkeen.


Tähtisilmä on myös eksnyt jo parin kesänajan istutuksiin. Näissäkin etsin aina vähän erikoisempaa väriä. Tänä vuonna tuli upea lila.


Minun piti tälle kesää toteuttaa sekalainen kesäkukkaistutus, mutta sekin jäi kiireiden takia. Ensi vuonna sitten, nyt nautin näistä. Love flowers- se on selvää!

Comments

 1. Täältä löytyy myös ihan samanväristä tähtisilmää ja mustaa petuniaa :D

  ReplyDelete
 2. Mustaa petuniaa on myös meillä ja sen rinnalla valkoinen hortensia. Tykkään.

  ReplyDelete
 3. Musta petunia on tosi ihana! Ja heinät... ne ovat ihan oma lukunsa ☺

  ReplyDelete
 4. Jes, kiitos haasteeseen vastaamisesta! Musta petunia on todella upea tapaus, en yhtään ihmettele, että olet ajanut pitkän matkaa sitä metsästäen. Mitä sitä ei kukkahullutuksien eteen tekisi? :)

  ReplyDelete
 5. Musta petunia, love too <3 Heinät ovat ihan must ja joka vuosi tulee etsittyä jokin uusi tuttavuus kokeiluun. Tänä vuonna kokeilussa vasuheinä, muhly grass!

  ReplyDelete

Post a Comment

Kiitos kun kommentoit.