Toimiva sisustus: Kahdessa rivissä

Kesällä alkoi pienellä, mutta sitäkin mukavammalla bloggaajaporukalla kiertää blogeissa teemahaasteet, joihin "emäntä" vuorollaan antaa muille postausaiheen. Jokainen kirjoittaa aiheesta omasta näkövinkkelistään ja kuun lopussa haasteen antaja tekee koosteen postauksista blogiinsa. Elokuun haasteen heitti ilmiolle Esmeralda's-blogin Essi, joka kuuluu seuraavasti:

”Vaikka sisustamisessa esteettisyys onkin tärkeä asia, toimiva sisustus on muutakin kuin kauniita värejä ja esineitä. Millaisia toiminnallisia oivalluksia olet tehnyt? Mikä on paras toiminnallinen ratkaisu sisustuksessa? Kyseessä voi olla vaikkapa toimiva materiaali, pohjapiirros, huonejako, kalustus, säilytyssysteemi tai mitä tahansa, minkä koet toimivaksi sisustukseksi. Esittele postauksessa sisustuksellisesti sinua miellyttävä yksittäinen toimiva sisustusratkaisu tai kokonaisuus, joka on mielestäsi erityisen onnistunut toiminnallisesti.”


Näin kauan kauan sitten jossakin sisustuslehdessä keittiön, jossa oli kaapit kahdessa rivissä. Silloin päätin, että haluan myös sellaiset omaan kotiin. Taloa suunniteltaessa kaksirivikaapistot taisivat olla listalla kolmantena energiatehokkuuden ja toimivan pohjan jälkeen. Olen aina vähän ollut 60 cm syviä kaappeja vastaan, sillä ainakin vaatteiden säilyttämisessä ne ovat minusta liian syviä.

Meillä on ollut keittö, jossa ei ollut astiankuivauskaappia, sitä virhettä en enää halunnut toistaa. Aina on astioita, joita ei voi pestä koneessa, tai sitten joku ei mahdu koneeseen. Nyt saan nekin kaappiin piiloon, eivätkä jää tiskipöydälle lojumaan. Tämä kaksikerroskaappi-ratkaisu on kyllä mitä mainioin ja kehun kyllä  kaikille.


Keittiökaapistomme koostuvat siis sekä 40- että 60 cm syvistä kaapeista. 40 cm syviin kaappeihin mahtuu kattila poikineen kuivumaan ja mausteet ja muut paketit eivät huku kaapin uumeniin. Keittiön yläkaapeissa (60 syvät) säilyvät tavarat, joita ei jurikaan tarvita, kuten joulukoristeet. Väliin olen miettinyt, että miksi ihmeessä niitä tarvitsemme, mutta säilytystilan maksimoinnista on kysymys- täynnähän ne ovat joka tapauksessa. Alarivissä pitää tietenkin olla myös 60 cm syviä, koska samassa linjassa menee pesukone/uunisysteemit. 

Me halusismme tietenkin vähän erilaista ja rohkeaa, niin pistimme näihin kapeampiin kaappeihin väriä ja 60 cm syvät saarnikaapit kehystävät koko komeuden. Saarnikaapit jatkuvat samassa ylälinjassa eteisen puolelle. Samanlaista kaksrivikaappistoa laitoimme myös kodinhoitohuoneeseen. Syvissä kaapeissa on ulosvedettävät pyykkikorit ja toiseen mahtuu imuri ja muut siivousvälineet kätevästi. Tämä kaksirivisyys on ratkaisu, jota ei ihan heti tule kaikilla edes vastaan. 

Koska nämä kapeat kaapit ainakin meidän käytössä ovat paljon paljon kätevämmät kuin esim. 60 cm syvät, niin myös vaatehuoneessamme on vain 40 syvät kaapit. Niihin saa hyvin ulosvedettävät telineet housuille ja henkarivaatteillekin on tilaa peräkanaa.

Keittiön ilmeen saisi vaihdettua nopeasti ja suht edullisestikin pelkkiä vihreitä ovia vaihtamalla. Mutta koska rakastamme edelleen tuota Tikkurilan Poukaman sävyä, tälle ei ole ollut /eikä ole tarvetta. Ja tasoilla saa olla tavaraa sopivassa määrin, koska haluan keittön olevan kodikas. Tämä kaksirivisyys on myös sisustusratkaisu, joka seuraa meitä tästä eteenpäin.


Käykäähän lukemassa muiden blogikolleegoiden postauksia ja pysykää kuulolla, piakkoin sitä ilmestyykin syyskuun haaste. 


Comments